6 Mayıs 2025 Salı

12:03   "PLASTIKSIZ MERSIN SAHILLERI İÇIN BIRLEŞIYORUZ" PROJESININ KAPANıŞ TOPLANTıSı GERÇEKLEŞTIRILDI   11:32   ÖZGÜR ÖZEL`E SALDıRı... MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "DEMOKRASIYE, TÜRKIYE`NIN BARıŞıNA VE HUZURUNA YAPıLMıŞ BIR SALDıRı"   10:14   SILIFKE BELEDIYESI`NIN "3. EDEBIYAT FESTIVALI" DEVAM EDIYOR   10:02   MESKİ, TARSUS`TAKI YERLEŞIM BÖLGELERINE ATıK SU ALTYAPıSı KAZANDıRDı   09:25   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, HıDıRELLEZ MOLLA KERIM KARAKUCAK GÜREŞLERI`NI IZLEDI   17:36   MANSUR YAVAŞ: "GENEL BAŞKANıMıZ SAYıN ÖZGÜR ÖZEL`IN YANıNDAYıZ. SAAT 21.00`DE HERKESI CHP GENEL MERKEZI`NE DAVET EDIYORUZ"   16:51   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... SOL PARTI: "BU PROVOKATIF SALDıRıLAR KARŞıSıNDA DAYANıŞMA IÇINDE OLACAĞıMıZı BILDIRIYORUZ"   16:48   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... CHP GENÇLIK KOLLARı GENEL BAŞKANı CEM AYDıN: “SAYıN ÖZEL`I SAAT 21.00`DE ANKARA`DA GENEL MERKEZIMIZDE KARŞıLAYACAĞıZ"   16:45   ÖZGÜR ÖZEL: "BU MILLETIN BIRLIĞINI, DIRLIĞINI, HUZURUNU BOZMAK ISTEYENLERE FıRSAT VERMEYECEĞIZ"   15:37   İYİ PARTI GENEL BAŞKANı DERVIŞOĞLU: "ABDULLAH ÖCALAN`ı TBMM`YE DAVET EDEN ZEVAT, ALPARSLAN TÜRKEŞ`IN MEZARıNı TÜRK MILLIYETÇILERINE YASAKLAYAMAZ"   15:37   ÖZGÜR ÖZEL`DEN UĞRADıĞı FIZIKSEL SALDıRıYA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "TEHDITLER, SALDıRıLAR BIZI YıLDıRACAK OLSA BIZ ÖLÜMÜ GÖZE ALıP CUMHURIYETI KURAN PARTININ GENEL BAŞKANLıĞıNA TALIP OLMAZDıK"   15:31   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... SEZGIN TANRıKULU: “DOĞRUDAN SıRRı`NıN ANıSıNA, BU ORTAMA KARŞı YAPıLAN BIR SALDıRı”   14:18   ROMANYA`DA HALK, CUMHURBAŞKANLıĞı SEÇIMLERI IÇIN OY KULLANMAYA BAŞLADı; SEÇIMLER AŞıRı SAĞıN GÖLGESINDE GERÇEKLEŞTIRILIYOR   14:16   CHP`NIN KONYA MITINGI… KONYALı VATANDAŞ: “KONYA`DA BU KADAR KALABALıĞıN OLMASı ARTıK MEVCUT IKTIDARıN ÇOK GEÇERLI OLDUĞUNU GÖSTERMIYOR"   14:14   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... ÖZGÜR ÇELIK: "BU ALÇAKLıĞı YAPANıN DA YAPTıRANıN DA IKI ELIMIZ YAKASıNDA"   14:08   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı… İYİ PARTI GENEL BAŞKANı MÜSAVAT DERVIŞOĞLU: "BIR KESIM INSAN EĞER BU IKTIDARA KARŞı BIRINE YÖNELIK SUÇ IŞLEME EĞILIMINDE BULUNUYORSA CEZASıZ KALACAĞıNA DAIR BIR INTIBA EDINIYOR"   13:55   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... TİP GENEL BAŞKANı ERKAN BAŞ: "TESADÜF DIYENIN AKLıNA ŞAŞARıM"   13:50   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... GÜLIZAR BIÇER KARACA: "BU TÜR PROVOKASYONLARıN, ÜLKEMIZIN DEMOKRASI VE HUKUK MÜCADELESINE GÖLGE DÜŞÜRMESINE ASLA IZIN VERMEYECEĞIZ"   13:45   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... DİSK: "BU YUMRUKLU SALDıRı DEMOKRASIYI, CUMHURIYETI, HALK IRADESINI VE TOPLUMSAL BARıŞı HEDEF ALMAKTADıR"   13:45   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... CHP SÖZCÜSÜ DENIZ YÜCEL: “BEDELI NE OLURSA OLSUN, BU GÜZEL ÜLKEYI BU TARZ ALÇAKÇA SALDıRıLARı YAPAN, YELTENEN, AKLıNDAN GEÇIREN MIKROPLARDAN, VANDALLARDAN, ALÇAKLARDAN TEMIZLEYECEĞIZ”  
 
     
   

Usta bağlama sanatçısı Yavuz Top hayatını kaybetti


Türk halk müziğinin öncü isimlerinden, usta bağlama sanatçısı Yavuz Top, 75 yaşında hayatını kaybetti.

 

Tarih : 2 Mayıs 2025 Cuma 18:03   Okunma : 284

(İSTANBUL) Türk halk müziğinin öncü isimlerinden, usta bağlama sanatçısı Yavuz Top, 75 yaşında hayatını kaybetti.

Yavuz Top`un bir süredir kalp rahatsızlığı nedeniyle Kartal Devlet Hastanesi`nde tedavi gördüğü öğrenildi. Usta sanatçı Sabahat Akkiraz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Ustamız, büyüğümüz Yavuz Top Hakk`a yürüdü. Her ölüm erken ölüm. Güle güle Yavuz abi. Çok üzgünüm” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat da, "Halk müziğimizin büyük ustası, sazın ve sözün emektarı Yavuz Top` un vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Onun türkülerinde halkın sesi, acısı, sevinci vardı. Saygı ile anıyor rahmet diliyorum. Sevenlerinin ve ailesinin başı sağ olsun. Işıklar içinde uyusun" dedi.

Kimdir?

Erzincan`ın Tercan ilçesinde 1950`de dünyaya geldi. 1967 yılında İstanbul Radyosu`nda bağlama sanatçısı olarak göreve başladı. 1970`li yıllarda kurduğu halk müziği orkestrasıyla Türkiye`de ilk kez çok sesli halk müziği denemelerine başladı. 1976 yılından sonra konservatuvarda bağlama öğretmenliği yaptı. Bu görevinin ardından 1985 yılında da radyodan ayrıldı.

Türk Halk Müziği`nin önemli isimlerinden Yavuz Top, 1970`li yıllarda kurduğu halk müziği orkestrasıyla Türkiye`de çoksesli halk müziği denemelerinin öncüsü oldu. Mahmut Ragıp Gazimihal`in çizgisinden ilham alarak bas bağlama ve yaylı kopuz gibi unutulmuş enstrümanları yeniden müzik sahnesine kazandırdı.

1976 yılında konservatuvarda bağlama öğretmenliği yapmaya başladıktan sonra, kendi müzik okulunu kurarak pek çok genç sanatçının yetişmesine öncülük etti. Sekiz kişisel albüm yayımlayan Yavuz Top, birçok sanatçının albüm ve sahne projelerinde müzik yönetmeni olarak da görev aldı.

2001 yılında yayımladığı Hazan Değdi albümüyle büyük beğeni topladı. Arif Sağ, Musa Eroğlu ve Muhlis Akarsu ile gerçekleştirdiği “Muhabbet” projeleriyle de halk müziğinin 1980 sonrasında yeniden canlanmasına katkı sağladı.

Yavuz Top, halk müziğinin otantik formunu koruyarak, bağlama icrasını geleneksel sınırlar içinde geliştirip çağdaş bir şekilde sunma konusunda önemli adımlar attı. Müzik dünyasında yaptığı katkılar, geleneksel müziğin yaşatılmasına ve evrensel düzeyde tanıtılmasına önemli bir rol oynadı.

Yavuz Top`un "Ey Sediğim Bana Yar Demedin", "Yardan Ayrılalı Derdim Çoğaldı" gibi eserleri, halk müziği repertuarında önemli bir yer tutuyor.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA