6 Mayıs 2025 Salı

12:03   "PLASTIKSIZ MERSIN SAHILLERI İÇIN BIRLEŞIYORUZ" PROJESININ KAPANıŞ TOPLANTıSı GERÇEKLEŞTIRILDI   11:32   ÖZGÜR ÖZEL`E SALDıRı... MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "DEMOKRASIYE, TÜRKIYE`NIN BARıŞıNA VE HUZURUNA YAPıLMıŞ BIR SALDıRı"   10:14   SILIFKE BELEDIYESI`NIN "3. EDEBIYAT FESTIVALI" DEVAM EDIYOR   10:02   MESKİ, TARSUS`TAKI YERLEŞIM BÖLGELERINE ATıK SU ALTYAPıSı KAZANDıRDı   09:25   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, HıDıRELLEZ MOLLA KERIM KARAKUCAK GÜREŞLERI`NI IZLEDI   17:36   MANSUR YAVAŞ: "GENEL BAŞKANıMıZ SAYıN ÖZGÜR ÖZEL`IN YANıNDAYıZ. SAAT 21.00`DE HERKESI CHP GENEL MERKEZI`NE DAVET EDIYORUZ"   16:51   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... SOL PARTI: "BU PROVOKATIF SALDıRıLAR KARŞıSıNDA DAYANıŞMA IÇINDE OLACAĞıMıZı BILDIRIYORUZ"   16:48   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... CHP GENÇLIK KOLLARı GENEL BAŞKANı CEM AYDıN: “SAYıN ÖZEL`I SAAT 21.00`DE ANKARA`DA GENEL MERKEZIMIZDE KARŞıLAYACAĞıZ"   16:45   ÖZGÜR ÖZEL: "BU MILLETIN BIRLIĞINI, DIRLIĞINI, HUZURUNU BOZMAK ISTEYENLERE FıRSAT VERMEYECEĞIZ"   15:37   İYİ PARTI GENEL BAŞKANı DERVIŞOĞLU: "ABDULLAH ÖCALAN`ı TBMM`YE DAVET EDEN ZEVAT, ALPARSLAN TÜRKEŞ`IN MEZARıNı TÜRK MILLIYETÇILERINE YASAKLAYAMAZ"   15:37   ÖZGÜR ÖZEL`DEN UĞRADıĞı FIZIKSEL SALDıRıYA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "TEHDITLER, SALDıRıLAR BIZI YıLDıRACAK OLSA BIZ ÖLÜMÜ GÖZE ALıP CUMHURIYETI KURAN PARTININ GENEL BAŞKANLıĞıNA TALIP OLMAZDıK"   15:31   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... SEZGIN TANRıKULU: “DOĞRUDAN SıRRı`NıN ANıSıNA, BU ORTAMA KARŞı YAPıLAN BIR SALDıRı”   14:18   ROMANYA`DA HALK, CUMHURBAŞKANLıĞı SEÇIMLERI IÇIN OY KULLANMAYA BAŞLADı; SEÇIMLER AŞıRı SAĞıN GÖLGESINDE GERÇEKLEŞTIRILIYOR   14:16   CHP`NIN KONYA MITINGI… KONYALı VATANDAŞ: “KONYA`DA BU KADAR KALABALıĞıN OLMASı ARTıK MEVCUT IKTIDARıN ÇOK GEÇERLI OLDUĞUNU GÖSTERMIYOR"   14:14   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... ÖZGÜR ÇELIK: "BU ALÇAKLıĞı YAPANıN DA YAPTıRANıN DA IKI ELIMIZ YAKASıNDA"   14:08   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı… İYİ PARTI GENEL BAŞKANı MÜSAVAT DERVIŞOĞLU: "BIR KESIM INSAN EĞER BU IKTIDARA KARŞı BIRINE YÖNELIK SUÇ IŞLEME EĞILIMINDE BULUNUYORSA CEZASıZ KALACAĞıNA DAIR BIR INTIBA EDINIYOR"   13:55   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... TİP GENEL BAŞKANı ERKAN BAŞ: "TESADÜF DIYENIN AKLıNA ŞAŞARıM"   13:50   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... GÜLIZAR BIÇER KARACA: "BU TÜR PROVOKASYONLARıN, ÜLKEMIZIN DEMOKRASI VE HUKUK MÜCADELESINE GÖLGE DÜŞÜRMESINE ASLA IZIN VERMEYECEĞIZ"   13:45   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... DİSK: "BU YUMRUKLU SALDıRı DEMOKRASIYI, CUMHURIYETI, HALK IRADESINI VE TOPLUMSAL BARıŞı HEDEF ALMAKTADıR"   13:45   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... CHP SÖZCÜSÜ DENIZ YÜCEL: “BEDELI NE OLURSA OLSUN, BU GÜZEL ÜLKEYI BU TARZ ALÇAKÇA SALDıRıLARı YAPAN, YELTENEN, AKLıNDAN GEÇIREN MIKROPLARDAN, VANDALLARDAN, ALÇAKLARDAN TEMIZLEYECEĞIZ”  
 
     
   

AK Parti, Anayasa Mahkemesi`nin iptal kararlarını düzenleyen yeni kanun teklifini TBMM Başkanlığı`na sundu


AK Parti, Anayasa Mahkemesi`nin iptal kararlarını düzenleyen yeni bir torba kanun teklifini daha TBMM Başkanlığı`na sundu.

 

Tarih : 2 Mayıs 2025 Cuma 16:02   Okunma : 303

(ANKARA) - AK Parti, Anayasa Mahkemesi`nin iptal kararlarını düzenleyen yeni bir torba kanun teklifini daha TBMM Başkanlığı`na sundu.

AK Parti, 29 maddeden oluşan Bazı Kanunlarda ve 660 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi`ni TBMM Başkanlığı`na sundu. Teklif, Diyanet İşleri Başkanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu, Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, Rekabet Kurumu ile Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumunun teşkilat yapısı, görev ve yetkileri, personelinin atama, mali ve sosyal haklarını düzenliyor.

Teklifle Anayasa Mahkemesi kararıyla iptal edilen düzenlemeler doğrultusunda Diyanet İşleri Başkanlığı`nın dini yayınları inceleme, mealleri denetleme ve dini günleri tespit etme görevleri yeniden düzenleniyor. Diyanet`e bağlı genel müdürlüklerin görevleri sadeleştirilerek yeniden tanımlanırken Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü bu düzenlemeyle öğrenci yurtları, eğitim kurumları, gençlik merkezleri ve kampları, ceza infaz kurumları, sağlık kuruluşları, sosyal hizmet kurumları ve benzeri yerlerde işbirliği esasına göre manevi danışmanlık ve din hizmeti sunacak; yazılı, görsel, işitsel ve dijital medya vasıtasıyla toplumu din konusunda aydınlatacak; göçmen, engelli, bağımlı, afetzede gibi desteğe muhtaç kesimlere yönelik manevi danışmanlık hizmetleri yürütecek. Başkanlık ayrıca müşavir ve müftülerinin farklı birimlerde görevlendirilebilmesi ve ilk defa atanacak personelin sınav usulü belirlenecek. 

Teklife göre; Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu (TENMAK) için Anayasa Mahkemesi`nin kararı doğrultusunda vergi, harç ve gümrük muafiyetleri yeniden düzenlenirken TENMAK`ın mal ve varlıkları devlet malı sayılmış ve haciz yasağı getirilmesi öngörülüyor.

Kanun teklifiyle ayrıca Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü`nün (MAPEG) taşınmazlarının devlet malı sayılması ve bazı mali yükümlülüklerden muaf tutulması hükmü getiriliyor.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA