6 Mayıs 2025 Salı

15:42   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, MINIK ÖĞRENCILERIN SORULARıNı YANıTLADı   15:39   MEZITLI`DE 3 FIDAN, DÜZENLENEN TÖRENLE ANıLDı   13:43   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN ÇIFTÇILERE KORUNGA TOHUMU DESTEĞI   12:54   VOLKAN KONAK`ıN ISMI, YENIŞEHIR`DEKI KÜLTÜR MERKEZINDE YAŞAYACAK   10:14   SILIFKE 3. EDEBIYAT FESTIVALI SONA ERDI   09:57   MERSIN`IN SIMGE YAPıSı TAŞ BINA, KENT MÜZESI`NE DÖNÜŞÜYOR   09:46   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI YOL BAKıM ÇALıŞMALARıNA DEVAM EDIYOR   09:31   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN DARıSEKISI ÖRNEK YÖRÜK KÖYÜ`NDE HıDıRELLEZ ETKINLIĞI   09:13   BELEDIYELERIN SORUNLARıNı BAKANLARLA GÖRÜŞEN TBB BAŞKANVEKILI KARALAR: “SORUNLARı ÇÖZEMEZSEK CUMHURBAŞKANı`NDAN RANDEVU ISTEYECEĞIM”   08:33   CHP PM ÜYESI TANAL`DAN ‘`ÜÇ FIDAN`` MESAJı: ``ONLARA MAHCUP OLDUK, ÜLKE HALA TAM BAĞıMSıZ DEĞIL``   01:39   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN, ANKARA TICARET ODASıNı ZIYARET ETTI   01:37   CHP ŞANLıURFA MILLETVEKILI TANAL: DENIZ GEZMIŞLER`IN IDAMı SIYASIYDI. BUGÜN DE EKREM İMAMOĞLU`NUN CEZAEVINDE KALMASı SIYASI   22:12   KADıNLAR VAHŞICE KATLEDILEN BAHAR AKSU IÇIN TOPLANDı...NUR SÜRER: HER GÜN ORTALAMA ÜÇ KADıNıN ÖLDÜĞÜ ÜLKEDE BU KADıNLAR NASıL ÜÇ ÇOCUK DOĞURACAK!   21:07   CHP MYK TOPLANDı... CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL: "BIR KORUMA ZAFIYETI GÖRMÜYORUM, ERIŞILEBILIR BIR SIYASETÇI OLMAK BENIM TERCIHIM"   20:02   ÖZGÜR ÖZEL: BEREKETIN VE DILEKLERIN SIMGESI HıDıRELLEZ KUTLU OLSUN   17:01   TBMM`DE BAŞKANVEKILLIĞI TARTıŞMASı… ALI MAHIR BAŞARıR: “HAFTAYA TBMM BAŞKANVEKILI OLARAK GÜLIZAR BIÇER KARACA`NıN GENEL KURULDA GÖREV ALMASıNı BEKLIYORUZ. YOKSA MECLIS`TE BÜYÜK SıKıNTıLAR OLUR”   16:16   YENIŞEHIR BELEDIYESI EVLENDIRME MEMURLUĞU`NDA "05.05.2025" YOĞUNLUĞU   14:20   CHP MYK TOPLANDı, ÖZGÜR ÖZEL`E SALDıRı GÜNDEMDE... “BIRILERI YINE BIR OYUN KURMAYA ÇALıŞıYOR”   12:03   "PLASTIKSIZ MERSIN SAHILLERI İÇIN BIRLEŞIYORUZ" PROJESININ KAPANıŞ TOPLANTıSı GERÇEKLEŞTIRILDI   11:32   ÖZGÜR ÖZEL`E SALDıRı... MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "DEMOKRASIYE, TÜRKIYE`NIN BARıŞıNA VE HUZURUNA YAPıLMıŞ BIR SALDıRı"  
 
     
   

CHP Şanlıurfa Milletvekili Tanal: Deniz Gezmişler`in idamı siyasiydi. Bugün de Ekrem İmamoğlu`nun cezaevinde kalması siyasi


Buca Belediyesi`nin düzenlediği “3 Fidan Anma Konseri”ne katılan CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, “Bugünkü yargılamalar nasıl siyasi ise; Deniz Gezmiş`in, Hüseyin İnan`ın, Yusuf Aslan`ın o dönemin yargılamaları da aynı şekildeydi. O günün yargılamaları neyse, bugünün yargılamaları da aynı şekilde yürüyor. O dönemde Deniz Gezmişler`in idamı siyasiydi. Bugün de Ekrem İmamoğlu`nun cezaevinde kalması yine siyasi” dedi.

 

Tarih : 6 Mayıs 2025 Salı 01:37   Okunma : 336

(İZMİR) - Buca Belediyesi`nin düzenlediği “3 Fidan Anma Konseri”ne katılan CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, “Bugünkü yargılamalar nasıl siyasi ise; Deniz Gezmiş`in, Hüseyin İnan`ın, Yusuf Aslan`ın o dönemin yargılamaları da aynı şekildeydi. O günün yargılamaları neyse, bugünün yargılamaları da aynı şekilde yürüyor. O dönemde Deniz Gezmişler`in idamı siyasiydi. Bugün de Ekrem İmamoğlu`nun cezaevinde kalması yine siyasi” dedi.

Buca Belediyesi, Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan, idam edilişlerinin 53. yılında “3 Fidan Anma Konseri” düzenledi.

Konsere; ev sahibi sıfatıyla Buca Belediye Başkanı Görkem Duman`ın yanı sıra; CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal ve ilçe başkanları katıldı. Konseri ise; CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Devrim Seyrek verdi. Seyrek, CHP`nin Cumhurbaşkanı Adayı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu`na selam göndererek ‘Yiğidim Aslanım` şarkısını seslendirdi

Konser sonrası konuşan Tanal ise, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını idama götüren anlayışla günümüz yargısı arasında benzerlik olduğunu ifade etti.

Duman: “Emperyalizme arşı bizlere mücadeleyi ve direnmeyi öğrettiler”

Buca Belediye Başkanı Duman, “Ülkemize bu kadar iz bırakmış, bize emperyalizme karşı direnmeyi öğreten 3 fidanı anmak çok kıymetli. Onlar, emperyalizme arşı bizlere mücadeleyi ve direnmeyi öğrettiler. Onlar okudular, bu ülkeye can verdiler. Bu ülkede gençler okudukça ve ilerledikçe onları her zaman örnek alacaklar ve yad edecekler” dedi.

Tanal: “O ‘kahrolsun emperyalizmi` halen söylüyoruz”

Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının yargılanmaları ile İmamoğlu`nun yargı süreci arasında benzerlik kuran Tanal ANKA`ya şunları söyledi:

“Bugünkü yargılamalar nasıl siyasi ise; Deniz Gezmiş`in, Hüseyin İnan`ın, Yusuf Aslan`ın o dönemin yargılamaları da aynı şekildeydi. O dönemde idam kararları verildiği zaman, bununla ilgili yargıçlar, ‘Bu talimat yukarıdan geldi` demişti. Yani o dönemin yargılamaları da bugünkü yargılamalar gibi tarafsız ve bağımsız yargı tarafından yapılmamıştı. Siyasi kararlarla Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan idam edilmişlerdi. O dönemde şöyle denilmişti: ‘Türkiye`yi bölmek, parçalamak, devrimi yapmak istediler.` Peki bir devleti bölmek, parçalamak, devrim yapmak üç genç tarafından nasıl mümkün olabilirdi? Onların hangi silahı, tankı, hangi topu-tüfeği vardı? Bizim ceza kanunumuz, ‘O eylemi yapabilmeye muktedir olması lazım` der. Tankı, topu, tüfeği olacak ki bu ülkeyi bölebilsinler. Üç kişinin elinde ne silah vardı ne askeri gücü ne tankı ne topu vardı. Ne istiyorlardı? Suçları neydi? Tam bağımsız bir Türkiye istemekti. Tam bağımsız Türkiye`yi biz halen istiyoruz. Eğer onların yaptığı suçsa, biz de ‘Tam bağımsız Türkiye` demekle o suçu işlemeye devam edeceğiz. O suç halen bitmiş değil. ‘Kahrolsun emperyalizm` dediler. O ‘kahrolsun emperyalizmi` halen söylüyoruz.

“Yargının siyasallaştığı bir ülkeyi hak etmiyor”

O günün yargılamaları neyse, bugünün yargılamaları da aynı şekilde yürüyor. O dönemde Deniz Gezmişler`in idamı siyasiydi. Bugün de Ekrem İmamoğlu`nun cezaevinde kalması yine siyasi. Değişen hiçbir şey olmadı. Ama şunu herkes bilsin: Tarih zaten tekerrürden ibaret. Bu ülkeye en geç CHP`nin iktidarında demokrasi, adalet, hukuk devleti gelecek. Bu ülkenin vatandaşları bunu hak etmiyor. Yargının siyasallaştığı bir ülkeyi hak etmiyor.”

“CHP var oldukça hiç kimse telef olmayacak”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın CHP`li siyasetçilere yönelik ‘telef` sözlerine de tepki gösteren Tanal, şu ifadeleri kullandı:

“Her ülkede siyaset, yargı, muhalefet var. Ama demokrasilerde var, otoriter rejimlerde muhalefet yok. Demokrasilerde muhalefet olduğu zaman onun iktidar olabilme şansının tanınması gerekir. Ama geldiğimiz noktada, ülkemizde maalesef muhalefet ya düşmanlaştırılıyor, ya ötekileştiriliyor, ya nefret dili kullanılıyor. ‘Karşımıza çıkan telef olacaktır` deniliyor. Demokraside ‘telef` olmaz. CHP var oldukça hiç kimse telef olmayacak. Halkımızın, her canlının da güvencesiyiz. Demokraside kim vatandaşa hizmet edebilecekse o iktidara gelir. Ama Türkiye`de, genel başkanımıza yapılan saldırılar bu nefret dilinin zihinlerdeki yansıması oluyor. Bu ülkede herkesi kucaklayacağız. Sevgi diliyle, hoşgörüyle, karşılıklı saygıyla bu ayrıştırmaları sona erdirmemiz lazım. Bu ülke tam bağımsız oluncaya kadar, ekonomik anlamda, siyasi anlamda, yargısal anlamda, insanların kendilerini ifade edebilme anlamında bu mücadelemiz devam edecek.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA