12 Ağustos 2025 Salı

16:13   ÇANAKKALE’DE YANGıN...EVI YANAN YURTTAŞLAR: "EVLERIMIZ DEĞIL HAYALLERIMIZ YANDı"   16:09   MASADA GERGINLIK: "BIZI ALANLARA İTMEYIN!"   16:05   İDARE MAHKEMESINDEN, OKUL BIRINCILIĞI ÖSYM’YE BILDIRILMEYEN ÜNIVERSITE ADAYı LEHINE YÜRÜTMEYI DURDURMA KARARı   14:56   TOROSLAR’DAN SÜRDÜRÜLEBILIR GELECEĞE DEV ADıM: "SıFıR ATıK PARKı" GELIYOR!   13:48   ÖZGÜR ÖZEL: ŞEHIT AILELERININ GÖZYAŞLARıNı SILMEK IÇIN O KOMISYONDA YER ALDıM   12:12   TARSUS BELEDIYESI’NDEN KıRSAL MAHALLELERE YOL DESTEĞI   11:24   TBB BAŞKAN VEKILI SEÇER’DEN SILIVRI’DE TUTUKLU BULUNAN BELEDIYE BAŞKANLARıNA ZIYARET   09:45   PERSEID METEOR YAĞMURU ZAMANı   09:42   ARPAÇBAHŞIŞ SAKINLERI KESINTISIZ İÇME SUYUNA KAVUŞTU   16:40   TBMM’DEKI KOMISYONDA GÖREV ALACAK YENI 3 ÜYE BELLI OLDU   16:39   ÇANAKKALE’DEKI ORMAN YANGıNA MÜDAHALE EDILIYOR   16:37   SıNDıRGı’DA AĞıR HASAR ALAN MARKETI TAHLIYE EDEN YURTTAŞ: “BURADA DEVLET YOK. HANI SEFERBERLIK, HANI YARDıM?”   15:57   TOROSLARIN ZİRVESİNDE YÖRÜK ŞENLİĞİ   15:06   İSRAIL’IN DÜZENLEDIĞI SALDıRıDA 5 GAZETECI HAYATıNı KAYBETTI   15:05   TUTUKLU ZEYDAN KARALAR’DAN, KENDISI IÇIN "ÖZGÜRLÜK YÜRÜYÜŞÜ" BAŞLATAN GENÇLERE TEŞEKKÜR   15:04   ÖZGÜR ÖZEL’DEN, EREN BÜLBÜL VE FERHAT GEDIK IÇIN ANMA MESAJı   15:02   CHP’LI KıŞ’TAN BAKAN URALOĞLU’NA TEPKI   15:01   CHP’LI TALAT DINÇER: "BU UYGULAMA, ANADOLU BASıNıNıN IDAM FERMANıDıR!"   09:01   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN SAÇ TASARıMı TUTKUNLARıNA ÜCRETSIZ KUAFÖRLÜK EĞITIMI   14:52   MıSıR’DAN CUMHURBAŞKANı SISI VE BAKAN FIDAN GÖRÜŞMESINE ILIŞKIN AÇıKLAMA  
 
     
   

Kadınlar vahşice katledilen Bahar Aksu için toplandı...Nur Sürer: Her gün ortalama üç kadının öldüğü ülkede bu kadınlar nasıl üç çocuk doğuracak!


Boşandığı erkek Rüstem Elibol tarafından katledilen Bahar Aksu için Şişli`de toplanan kadınlar, “Ülke kadın, çocuk, işçi mezarlığına dönerken AKP- MHP iktidarı kılını dahi kıpırdatmıyor.” dedi. ANKA`ya konuşan Nur Sürer ise, “Hani iktidar diyor ya üç çocuk yapın diye, her gün ortalama üç kadının öldüğü ülkede bu kadınlar nasıl üç çocuk doğuracak! Kadınların soyunu kurutmaya karar vermişler.” diye isyan etti!

 

Tarih : 5 Mayıs 2025 Pazartesi 22:12   Okunma : 607

Haber/Kamera: Zuhal ÇİLOĞLAN

(İSTANBUL)- Boşandığı erkek Rüstem Elibol tarafından katledilen Bahar Aksu için Şişli`de toplanan kadınlar, “Ülke kadın, çocuk, işçi mezarlığına dönerken AKP- MHP iktidarı kılını dahi kıpırdatmıyor.” dedi. ANKA`ya konuşan Nur Sürer ise, “Hani iktidar diyor ya üç çocuk yapın diye, her gün ortalama üç kadının öldüğü ülkede bu kadınlar nasıl üç çocuk doğuracak! Kadınların soyunu kurutmaya karar vermişler.” diye isyan etti!

İstanbul Şişli`de sabah saatlerinde meydana gelen vahşi cinayet, kadınları ayağa kaldırdı. Evinin önünde boşandığı erkek Rüstem Elibol ve beraberindeki 3 kişi tarafından katledilen Bahar Aksu için toplanan kadınlar Pangaltı metrosundan Aksu`nun katledildiği yere kadar yürüdü.

Birçok kadın örgütü ve siyasi partinin bulunduğu yürüyüşte, cinayete tanık olan oyuncu Nur Sürer de vardı. Sürer, kadın cinayetlerine isyan etti. ANKA`ya konuşan Sürer, şunları söyledi:

“Türkiye`de işçi cinayetleri birinci sırada...İkinci sırada ise kadın cinayetleri var. Bu sabah burada bir kadının ölümüne tanık olduk. Kimse yarım edemedi. Burada bir iş yeri sahibi üzerine gitmeye çalıştı ama adam silahını ona çevirdi. Kadın cinayetleri için yollara düşüyoruz ama ben ilk defa birine tanık olduğum için bütün gün o kadar büyük bir acı içindeydim ki... Hani iktidar diyor ya üç çocuk yapın diye her gün ortalama üç kadının öldüğü ülkede bu kadınlar nasıl üç çocuk doğuracak! Kadınların soyunu kurutmaya karar vermişler.”

“2022`den beri sürekli ölüm tehdidi aldığını polise aktarmış”

“Bu kadın 2022`den beri sürekli ölüm tehdidi aldığını polise aktarmış. Kadını korumadılar. Polis yarım aaat sonra geldi. Şurada karakol var! Bu kadın kıyımı ne zaman son bulacak bu ülkede!”

“Ülke kadın, çocuk, işçi mezarlığına dönerken AKP- MHP iktidarı kılını dahi kıpırdatmıyor”

Bahar Aksu için açıklama yapan kadınlar, “Bunca fail aramızdayken biz nasıl güvende olacağız? Hakkını arayan öğrencinin, emekçinin kadınların karşısına dikilen polis, Bahar katledilirken neredeydi? Erkekleri cezasızlıkla ödüllendiren iktidar 2025`i aile yılı ilan ederken utanmadı mı? Boşanmak istediğimiz için, “hayır” dediğimiz için, yemeğin tuzu az olduğu için öldürülen, kadınlar sizin için sayıdan mı ibaret? Biz kadınlar bu soruların cevaplarını biliyoruz. Cezasız bırakılan erkekler, güvensiz sokaklar... Ülkemizdeki kadın cinayetleri maalesef ne tesadüf ne de münferit. Katilleri cesaretlendiren iktidarın kurduğu bu sistemin tam da kendisidir. Ülke kadın, çocuk, işçi mezarlığına dönerken AKP- MHP iktidarı kılını dahi kıpırdatmıyor. Bizler özgürlüğümüzden, emeğimizden, haklarımızdan asla vazgeçmeyeceğiz.” dedi.

“Bahar`ın davasının takipçisi olacağız”

“Eşit, adil bir yaşam için sokaklarda olmaya devam edeceğiz. Katledilen tüm kız kardeşlerimiz gibi Bahar`ın davasının da takipçisi olacağız. Bahar`ın hesabı sorulacak. Şişli`de yaşayan, çalışan tüm kadınların güvenli yaşayabilmesi için dayanışmayı ve mücadeleyi bu sokaklarda büyütmeye devam edeceğiz.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA