16 Ekim 2025 Perşembe

16:14   AKDENIZ’IN IŞıĞı, TARSUS’UN KALBINDE YANDı   16:09   “MEDENI HAKLAR REHBERI” PROJESI İLE ADALETE ERIŞIM GÜÇLENIYOR   16:07   MILLETVEKILI ALI BOZAN: BU SALDıRıNıN SORUMLUSU, BU ÜLKENIN BARıŞıNA ALÇAKÇA SALDıRANLARDıR.   16:06   AYŞEGÜL DOĞAN’DAN DERVIŞOĞLU’NA TEPKI   16:05   NARIN GÜRAN CINAYETI DAVASı’NDA YENI GELIŞME   11:53   BAŞKAN BAŞ’TAN KHK YÜRÜYÜŞÜNE NET DESTEK: “EKMEĞIYLE OYNANAN HER EMEKÇI İÇIN BURADAYıZ!”   10:40   BAŞKAN BOLTAÇ: “BIR KADıN ÜRETIRSE, BIR ŞEHIR BÜYÜR, BIR ÜLKE GÜÇLENIR”   10:28   TÜRKIYE NATO’DA GÜÇLÜ MESAJ VERDI: TSK GAZZE GÖREV GÜCÜ’NE HAZıR!   10:25   ÜÇÜNCÜ KıŞTA HÂLÂ KONTEYNERDE: DEPREM KONUTLARıNDA GERÇEK ORTAYA ÇıKTı   09:50   TRUMP’TAN GAZZE MESAJı: “HAMAS SILAHSıZLANMAZSA BIZ DEVREYE GIRERIZ”   09:30   KADıN ELIYLE BEREKET SOFRALARA TAŞıNıYOR: MERSIN’DE HASAT PAZARı COŞKUSU   15:29   “D400 KARAYOLU ARTıK ULAŞıM DEĞIL, YAŞAM MÜCADELESIDIR”   15:28   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN MUHTARLARA ZIYARET    15:25   BAŞKAN ÖZYIĞIT “KENT KÜTÜPHANEMIZI KıSA SÜREDE HIZMETE AÇACAĞıZ”   15:23   FENERBAHÇE’NIN YENI BAŞKANı SARAN: “FENERBAHÇE’YI IÇERIDEN BALTALAMAK ISTEYENLERI IFŞA EDECEĞIM”   15:21   TGC: HAKAN TOSUN CINAYETININ TÜM AYRıNTıLARı TITIZLIKLE SORUŞTURULARAK MADDI GERÇEK GÜN YÜZÜNE ÇıKARıLMALıDıR   15:20   ASU KAYA: ROJIN’IN KATILLERI DE KATILLERI SAKLAYANLAR DA DELILLERI GIZLEYENLER DE YARGıLANACAK   15:18   CHP, ASKERI HASTANELERIN YENIDEN KURULMASı IÇIN KANUN TEKLIFI VERDI   15:17   İSRAIL ORDUSU: HAMAS’ıN CENAZELERINI TESLIM ETTIĞI 3 REHINENIN KIMLIĞI BELIRLENDI   15:16   ÖZGÜR ÖZEL, PES KONGRESI IÇIN YARıN AMSTERDAM’A GIDECEK  
 
     
   

Kadınlar vahşice katledilen Bahar Aksu için toplandı...Nur Sürer: Her gün ortalama üç kadının öldüğü ülkede bu kadınlar nasıl üç çocuk doğuracak!


Boşandığı erkek Rüstem Elibol tarafından katledilen Bahar Aksu için Şişli`de toplanan kadınlar, “Ülke kadın, çocuk, işçi mezarlığına dönerken AKP- MHP iktidarı kılını dahi kıpırdatmıyor.” dedi. ANKA`ya konuşan Nur Sürer ise, “Hani iktidar diyor ya üç çocuk yapın diye, her gün ortalama üç kadının öldüğü ülkede bu kadınlar nasıl üç çocuk doğuracak! Kadınların soyunu kurutmaya karar vermişler.” diye isyan etti!

 

Tarih : 5 Mayıs 2025 Pazartesi 22:12   Okunma : 699

Haber/Kamera: Zuhal ÇİLOĞLAN

(İSTANBUL)- Boşandığı erkek Rüstem Elibol tarafından katledilen Bahar Aksu için Şişli`de toplanan kadınlar, “Ülke kadın, çocuk, işçi mezarlığına dönerken AKP- MHP iktidarı kılını dahi kıpırdatmıyor.” dedi. ANKA`ya konuşan Nur Sürer ise, “Hani iktidar diyor ya üç çocuk yapın diye, her gün ortalama üç kadının öldüğü ülkede bu kadınlar nasıl üç çocuk doğuracak! Kadınların soyunu kurutmaya karar vermişler.” diye isyan etti!

İstanbul Şişli`de sabah saatlerinde meydana gelen vahşi cinayet, kadınları ayağa kaldırdı. Evinin önünde boşandığı erkek Rüstem Elibol ve beraberindeki 3 kişi tarafından katledilen Bahar Aksu için toplanan kadınlar Pangaltı metrosundan Aksu`nun katledildiği yere kadar yürüdü.

Birçok kadın örgütü ve siyasi partinin bulunduğu yürüyüşte, cinayete tanık olan oyuncu Nur Sürer de vardı. Sürer, kadın cinayetlerine isyan etti. ANKA`ya konuşan Sürer, şunları söyledi:

“Türkiye`de işçi cinayetleri birinci sırada...İkinci sırada ise kadın cinayetleri var. Bu sabah burada bir kadının ölümüne tanık olduk. Kimse yarım edemedi. Burada bir iş yeri sahibi üzerine gitmeye çalıştı ama adam silahını ona çevirdi. Kadın cinayetleri için yollara düşüyoruz ama ben ilk defa birine tanık olduğum için bütün gün o kadar büyük bir acı içindeydim ki... Hani iktidar diyor ya üç çocuk yapın diye her gün ortalama üç kadının öldüğü ülkede bu kadınlar nasıl üç çocuk doğuracak! Kadınların soyunu kurutmaya karar vermişler.”

“2022`den beri sürekli ölüm tehdidi aldığını polise aktarmış”

“Bu kadın 2022`den beri sürekli ölüm tehdidi aldığını polise aktarmış. Kadını korumadılar. Polis yarım aaat sonra geldi. Şurada karakol var! Bu kadın kıyımı ne zaman son bulacak bu ülkede!”

“Ülke kadın, çocuk, işçi mezarlığına dönerken AKP- MHP iktidarı kılını dahi kıpırdatmıyor”

Bahar Aksu için açıklama yapan kadınlar, “Bunca fail aramızdayken biz nasıl güvende olacağız? Hakkını arayan öğrencinin, emekçinin kadınların karşısına dikilen polis, Bahar katledilirken neredeydi? Erkekleri cezasızlıkla ödüllendiren iktidar 2025`i aile yılı ilan ederken utanmadı mı? Boşanmak istediğimiz için, “hayır” dediğimiz için, yemeğin tuzu az olduğu için öldürülen, kadınlar sizin için sayıdan mı ibaret? Biz kadınlar bu soruların cevaplarını biliyoruz. Cezasız bırakılan erkekler, güvensiz sokaklar... Ülkemizdeki kadın cinayetleri maalesef ne tesadüf ne de münferit. Katilleri cesaretlendiren iktidarın kurduğu bu sistemin tam da kendisidir. Ülke kadın, çocuk, işçi mezarlığına dönerken AKP- MHP iktidarı kılını dahi kıpırdatmıyor. Bizler özgürlüğümüzden, emeğimizden, haklarımızdan asla vazgeçmeyeceğiz.” dedi.

“Bahar`ın davasının takipçisi olacağız”

“Eşit, adil bir yaşam için sokaklarda olmaya devam edeceğiz. Katledilen tüm kız kardeşlerimiz gibi Bahar`ın davasının da takipçisi olacağız. Bahar`ın hesabı sorulacak. Şişli`de yaşayan, çalışan tüm kadınların güvenli yaşayabilmesi için dayanışmayı ve mücadeleyi bu sokaklarda büyütmeye devam edeceğiz.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA