4 Aralık 2025 Perşembe

19:59   “YÜREĞIR’IN ÇıĞLıĞı MECLISTE: DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN KENTSEL DÖNÜŞÜM VE YATıRıM ÇAĞRıSı”   19:55   “MERSIN’DE ENGELSIZ YAŞAM PARKı’NDA DÜNYA ENGELLILER GÜNÜ: SANAT, EMPATI VE DAYANıŞMA BULUŞTU”   15:38   MERSIN SAĞLıK ÜSSÜ YOLMA YOLUNDA: MHP MERSIN MILLETVEKILI UYSAL YENI SAĞLıK YATıRıMLARıNı DUYURDU   15:34   CHP’LI UZUN, MUĞLA’DAKI ZEHIRLENME OLAYıNı MECLIS GÜNDEMINE TAŞıDı   14:29   CHP’LI HEYETTEN DIVRIĞI’DE IŞTEN ÇıKARıLAN MADENCILERE DESTEK ZIYARETI   14:27   ASU KAYA: “‘AILE YıLı’ DIYE SÜSLÜ SLOGANLARLA KONUT PROPAGANDASı YAPMAK, GERÇEK AILELERIN YAŞADıĞı ACı TABLOYU INKÂR ETMEKTIR”   14:25   "OKULLARDA 1 ÖĞÜN ÜCRETSIZ YEMEK" DAVASı DANıŞTAY’DA...   14:23   MHP LIDERI BAHÇELI’DEN ÖZEL’E "TEBRIK TELEFONU"... ÖZEL, KENDISINI ARAYAN LIDERLERE TEŞEKKÜR ETTI   10:03   MERSIN ESOB 2025’I DEĞERLENDIRDI, 2026’NıN YOL HARITASıNı AÇıKLADı   09:49   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN 2025’TE 500 HANEYE TEMIZLIK VE BAKıM ELI   09:25   YEREL TOHUMDAN İKLIM DOSTU PROJELERE: MERSIN TARıM FUARı’NDA BÜYÜKŞEHIR DAMGASı   01:50   “ÖZGÜR ÖZEL’DEN NET MESAJ: ‘KAYBEDEN LIDER KALMAZ, CHP SAHICILIKLE IKTIDARA YÜRÜYOR’”   21:30   TARSUS’TA MECLIS GÜNDEMI YOĞUN: KENTSEL DÖNÜŞÜMDEN ULUSLARARASı ÖDÜLE   21:03   “SAVUNMA SUSMADı: BARO BAŞKANı ÖZDEMIR’DEN TUTUKLU AVUKATLAR İÇIN ADALET ÇAĞRıSı”   20:31   “SERAP AVCı DAVASıNDA BEŞINCI CELSE: ERKEK ŞIDDETINE KARŞı ADALET ARAYıŞı”   20:25   MERSIN LIMANı’NDA ŞOK OPERASYON: İTALYA’YA KAÇıRıLACAK 44 GÖÇMEN KONTEYNERDE YAKALANDı!   20:19   TOROSLAR’DA ENGELSIZ BIR GÜN   20:15   MERSIN’DE ULAŞıMDA SESSIZ DEVRIM: 18 ELEKTRIKLI OTOBÜS YOLLARDA   15:15   DEM PARTI GRUP TOPLANTıSı... TUNCER BAKıRHAN’DAN ÖZEL’E: CELLAT DEFTERINI AÇACAKSAK, GEÇMIŞI KONUŞACAKSAK HEPINIZ BORÇLU ÇıKARSıNıZ   15:13   ŞEHZADELER BELEDIYE BAŞKANı GÜLŞAH DURBAY KONTROL AMAÇLı YOĞUN BAKıMA ALıNDı  
 
     
   

Üç aydır tutuklu bulunan sanatçı Pınar Aydınlar ilk duruşmada tahliye oldu


Halkların Demokratik Kongresi (HDK) soruşturması kapsamında 3 aydır tutuklu bulunan sanatçı Pınar Aydınlar`ın, "örgüt üyeliği" ve "örgüt propagandası yapmak" suçuyla yargılandığı davada ara karar çıktı. İlk duruşmada imza şeklinde adli kontrolle tahliye edilen Aydınlar; savunmasında, “Ülkesinde didinerek çalışan bir sanatçıyım. Üç aydır haksız hukuksuz şekilde tutukluyum. Binlerce öğrenci yetiştirdim, mesleğimden oldum. Aldığım bütün konserler iptal oldu. Sol elimin serçe parmağında tendon yırtılması var. Ameliyat olmam lazım. Ufak bir şey gibi gelebilir ama benim tek geçimim sazımdır, müziğimdir. Örgüt üyeliği ile yargılanacağım aklımın ucundan geçmezdi.” dedi.

 

Tarih : 13 Mayıs 2025 Salı 15:58   Okunma : 1193

Haber: Zuhal ÇİLOĞLAN

(İSTANBUL) Halkların Demokratik Kongresi (HDK) soruşturması kapsamında 3 aydır tutuklu bulunan sanatçı Pınar Aydınlar`ın, "örgüt üyeliği" ve "örgüt propagandası yapmak" suçuyla yargılandığı davada ara karar çıktı. İlk duruşmada imza şeklinde adli kontrolle tahliye edilen Aydınlar; savunmasında, “Ülkesinde didinerek çalışan bir sanatçıyım. Üç aydır haksız hukuksuz şekilde tutukluyum. Binlerce öğrenci yetiştirdim, mesleğimden oldum. Aldığım bütün konserler iptal oldu. Sol elimin serçe parmağında tendon yırtılması var. Ameliyat olmam lazım. Ufak bir şey gibi gelebilir ama benim tek geçimim sazımdır, müziğimdir. Örgüt üyeliği ile yargılanacağım aklımın ucundan geçmezdi.” dedi.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) soruşturması kapsamında 18 Şubat`ta 53 kişi ile birlikte gözaltına alınan sanatçı Pınar Aydınlar, üç aydır tutukluydu. Aydınlar`ın, "örgüt üyeliği" ve "örgüt propagandası yapmak" suçlamasıyla yargılandığı davanın ilk duruşması bugün 13. Ağır Ceza Mahkemesi`nde görüldü. 

"İç çamaşırımı bile giymeme izin verilmeden gözaltına alındım"

Duruşmada iddianameye karşı savunmasını yapan Aydınlar şunları söyledi:

"18 Şubat gecesi saat 5:20`de özel timlerin de dahil olduğu bir operasyonla üstümü bile giymeme izin verilmeyerek yere yatırıldım. İç çamaşırımı bile giymeme izin verilmeden gözaltına alındım. Alnıma büyük bir silah dayatıldı. Aynı muamele oğluma yapıldı. Onun şokunu atlatamadım. Bir kere dahi ifadeye gitmekten kaçmadım. Arasalar giderdim. Evimin 500 metre ilerisinde emniyet var. Yüzlerce konser vermiş 25 yıllık bir halk müziği sanatçısıyım. Toplumda ciddi bir karşılığım var."

"Herhangi bir örgütle bağım yok"

"Benim herhangi bir örgütle bağım yok. Olabildiğince sosyal medyada açık yaşıyorum zaten. Hiçbir zaman üyesi olmadım. HDK binasında arama yapılmış ve bir excel dosyasında benim adım `Kağıthane başkan adayı` olarak geçmiş. Üyesi bile değilim ki başkan adayı olayım. Ben sadece rahmetli Sırrı Süreyya Önder ile birlikte Halkların Demokratik Partsi`nden İstanbul eş başkan adayı olarak seçime girmiştim. Sırrı abimize çok üzülüyorum. Üç aydır haksız hukuksuz şekilde tutukluyum ve cenazesine katılamadım. Volkan Konak öldü, o toprağa değemedim."

"İki çocuğuna tek başına bakmakla yükümlü bir anneyim"

"İki çocuğuna tek başına bakmakla yükümlü bir anneyim. Bu bir itibarsızlaştırmadır. Kamera kayıtları vardır. Polisler evime geldiğinde de `İfadeye çağırsanız gelirdim neden böyle yaptınız` dedim.  `Sanatçı olduğunuzu biliyorduk onun için kapınızı kırmadık` dediler. Ben burada başka bir niyet ararım."

"Yorum bile yapmadım sadece retweetledim"

"Sosyal medya paylaşımlarım da iddianamede yer almış. 2020 yılında  Paris`te Mehmet Şirin Aydın (Mir Perver) ve yanındaki iki kişi ile birlikte Fransa`da katledilmişti. Bundan dolayı saygı paylaşımı yaptım. Yeni Yaşam gazetesi paylaşımım da yer almış. Bu gazetede 12 Eylül darbesini yargılayan bir manşet vardı. Bu paylaşımda benim örgüt propagandası yaptığım söyleniyor. Ben sosyalist kimlikli bir sanatçıyım. Hiçbir zaman darbe yanlısı olmadım. Sadece ifade özgürlüğü olarak değerlendirdim. O paylaşımda bir yorum bile yapmadım, sadece retweetledim.

"Benim tek geçimim sazımdır, müziğimdir"

"Ülkesinde didinerek çalışan bir sanatçıyım. Üç aydır haksız hukuksuz şekilde tutukluyum. Binlerce öğrenci yetiştirdim, mesleğimden oldum. Aldığım bütün konserler iptal oldu. Sol elimin serçe parmağında tendon yırtılması var. Ameliyat olmam lazım. Ufak bir şey gelebilir ama benim tek geçimim sazımdır, müziğimdir. Örgüt üyeliği ile yargılanacağım aklımın ucundan geçmezdi."

"Tam da toplumsal barışın konuşulduğu dönemde HDK kriminalize ediliyor"

İddianamaye karşı itirazlarını dile getiren Aydınlar`ın avukatları ise şunları kaydetti:

“Çocukları üniversite okuyor. Müvekkilimin geçim kaynağı konserler, herhangi bir adli kontrol tedbiri uygulanmamalı. Beraat verilmesini talep ediyoruz. Tam da toplumsal barışın konuşulduğu dönemde HDK kriminalize ediliyor. Örgüt üyeliği damgası yemek için muhalif olmanız yetiyor. Adalet Bakanı örgüt soruşturması verileri açıklamıştı. Bir ülkede 2 milyon terörist olabilir mi ya? Kaldı ki HDK yasal olarak tanınmış, terörle bağdaştırabilecek eylemi bulunmayan, TBMM`de yer alan bir kuruluştur.”

Ara karar açıklandı

Davaya ilişkin ara karar veren mahkeme, Aydınlar`ın imza şeklinde adli kontrol tedbiriyle tahliye edilmesine karar verdi. İddianamede Aydınlar hakkında, 6 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep ediliyordu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA