28 Haziran 2025 Cumartesi

21:18   MILLETVEKILI ALI BOZAN: KAHTA’NıN SUSAM (ORTANCA) KÖYÜNDE HAFTANıN 5 GÜNÜ SU YOK. ACILEN BU SORUNU ÇÖZÜN!   16:15   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: “NE BUTLAN OLACAK NE KAYYUM OLACAK, OLSA DAHI PARTIYI SEÇILMEYEN KIMSEYE TESLIM ETMEYECEĞIZ”   13:55   MERSIN’DE EMEKLILER BÜYÜKŞEHIR’LE ‘YAZA MERHABA’ DEDI   13:06   MHP MYK ÜYESI UYSAL: SAVAŞıN KAZANANı, BARıŞıN KAYBEDENI YOKTUR   12:52   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN İSPANYA’YA TEKNIK ZIYARET   21:16   VAHAP SEÇER, ‘MESİAD VE MEP 2. İSTIŞARE KURULU TOPLANTıSı’NA KATıLDı    21:12   TARSUS BELEDIYESI’NDEN ÜRETICIYE DESTEK: MEYVE VE SEBZE KURUTMA TESISIYLE KATMA DEĞERLI ÜRETIM   21:03   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN MAKINE DESTEKLERI ILE ÜRETICI KAZANıYOR, KıRSAL KALKıNıYOR   20:50   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NIN YÜZME KURSLARı BAŞLADı   09:35   SEÇER: “MERSIN’DE 2020 YıLıNDAN BU YANA VAHŞI DEPOLAMA OLMADı”   08:30   TARSUS BELEDIYESI’NDEN HANE HANE HIZMET ATAĞı   20:02   MEZITLI’DE BAŞARıR VE TUNCER’DEN SAHA ÇıKARMASı   11:55   “ACIL SERVIS HAYAT KURTARMAK İÇINDIR.”   10:50   TOROSLAR’DA ASFALT BAKıM ÇALıŞMALARı ARALıKSıZ SÜRÜYOR   10:42   BÜYÜKŞEHIR, KENTIN ÇÖPÜNÜ EKONOMIK VE ÇEVRECI BIR ANLAYıŞLA TAŞıYOR   09:29   ÖZGÜR ÖZEL: "CHP’YI, KURULTAYDA SEÇILMEMIŞ KIMSE YÖNETEMEZ. AKP’NIN OYUNUNA GELMEMEK GEREKIR"   09:09   TBMM GENEL KURULUNDAKI YOKLAMADA “SAHTE OY” KRIZI   09:04   MERSIN’DE KONFORLU VE KESINTISIZ ULAŞıMıN ADRESI; BÜYÜKŞEHIR   16:49   TÜRKIYE IHRACATıNA DEMIR ÇELIK SEKTÖRÜNDEN ÖNEMLI KATKı    16:41   TARSUS BELEDIYESI’NDEN GELECEĞE GÜÇLÜ BIR KULAÇ  
 
     
   

Eğitim Sen İstanbul 6 Nolu Üniversiteler Şubesi, Boğaziçi`nde Nureddin Yıldız`ı protesto eden en az 45 öğrencinin gözaltına alındığını duyurdu


Eğitim Sen İstanbul 6 Nolu Üniversiteler Şubesi, Boğaziçi Üniversitesi`nde Nureddin Yıldız`ı protesto eden öğrencilerin gözaltına alınmasına tepki geldi. Şubeden yapılan açıklamada, "Boğaziçi Üniversitesi`nde öğrenciler düşüncelerini ifade ettikleri için ters kelepçeyle gözaltına alınmakta, yerlerde sürüklenmekte; öte yandan kadın düşmanı ve çocuk istismarını normalleştiren kişilere `etkinlik` adı altında alan açılmaktadır. Bu iki yüzlü yönetim anlayışı, üniversitemizin değerlerini ayaklar altına almaktadır." denildi. 

 

Tarih : 13 Mayıs 2025 Salı 22:41   Okunma : 1077

(İSTANBUL) - Eğitim Sen İstanbul 6 Nolu Üniversiteler Şubesi, Boğaziçi Üniversitesi`nde Nureddin Yıldız`ı protesto eden öğrencilerin gözaltına alınmasına tepki geldi. Şubeden yapılan açıklamada, "Boğaziçi Üniversitesi`nde öğrenciler düşüncelerini ifade ettikleri için ters kelepçeyle gözaltına alınmakta, yerlerde sürüklenmekte; öte yandan kadın düşmanı ve çocuk istismarını normalleştiren kişilere `etkinlik` adı altında alan açılmaktadır. Bu iki yüzlü yönetim anlayışı, üniversitemizin değerlerini ayaklar altına almaktadır." denildi. 

Boğaziçi Üniversitesi`nde, Nureddin Yıldız`ı protesto eden 45 öğrenci gözaltına alındı. Öğrencilerin gözaltına alınmasına Eğitim Sen İstanbul 6 Nolu Üniversiteler Şubesi`nden tepki geldi. Şubenin X hesabından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi: 

"Boğaziçi Üniversitesi İslam Araştırmaları Kulübü (BİSAK), 13 Mayıs Salı günü `İslami İlimler: Kim İçin, Ne Kadar?` başlıklı etkinliği kapsamında kadına yönelik şiddeti ve pedofiliyi meşrulaştıran açıklamalarıyla kamuoyunda infial yaratmış Nureddin Yıldız`ı Boğaziçi Üniversitesi`nde ağırlayacağını duyurmuştur. Etkinliğin Kulüpler Arası Kurul (KAK) onayından geçmediği, birçok kulübün şerh koyduğu bilinmektedir.

Kadınlara ve çocuklara yönelik şiddeti `meşru` gösteren görüşleri kamuoyunca bilinen bir kişinin üniversitede ağırlanması, sadece öğrencilerin değil, tüm toplumsal kesimlerin değerlerine ve güvenliğine yönelik açık bir tehdittir. Üniversite yönetiminin, ifade özgürlüğünü yalnızca belirli bir ideolojinin taşıyıcılarına tanırken; öğrenci kulüplerini işlevsizleştirmesi, seçilmiş kulüp temsilcilerini görevden alması, konserleri ve forumları keyfı biçimde iptal etmesi kabul edilemez bir çifte standarttır.

"Çocuk istismarını normalleştiren kişilere `etkinlik` adı altında alan açılmaktadır"

Boğaziçi Üniversitesi`nde öğrenciler düşüncelerini ifade ettikleri için ters kelepçeyle gözaltına alınmakta, yerlerde sürüklenmekte; öte yandan kadın düşmanı ve çocuk istismarını normalleştiren kişilere `etkinlik` adı altında alan açılmaktadır. Bu iki yüzlü yönetim anlayışı, üniversitemizin değerlerini ayaklar altına almaktadır. Kayyum yönetimi, geçtiğimiz haftalarda Bulutsuzluk Özlemi konserini hiçbir gerekçe göstermeksizin iptal ederken; taş oda konserlerini `sermaye toplantıları` için iptal ettirirken; öğrencilerin özgür düşünce ve sanat üretimini engellerken; Nureddin Yıldız gibi gerici figürlere sınırsız alan açmaktadır. 

"Sorumlular hakkında derhal soruşturma başlatılmalı ve öğrenciler serbest bırakılmalıdır"

Bizler, Boğaziçi Üniversitesinin bilim emekçileri olarak bu çifte standardı kabul etmiyoruz. Üniversiteler, şiddeti ve istismarı meşrulaştıran figürlerin değil, bilimsel düşüncenin, eşitliğin ve özgürlüğün mekânı olmalıdır. Üniversite öğrencilerine yönelik polis şiddetinin karşısındayız. Polisin saldırısı sonrası en az 45 öğrenci gözaltına alınmıştır. Uygulanan polis şiddeti ve gözaltılar kabul edilemez, bunun sorumluları hakkında derhal soruşturma başlatılmalı ve öğrenciler serbest bırakılmalıdır."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA