18 Eylül 2025 Perşembe

10:21   SILIFKE’NIN EN İŞLEK CADDESI YEPYENI ASFALTıYLA HAYAT BULDU   22:53   “FILISTIN KAN AĞLARKEN DOLMABAHÇE’DE TRUMP’ıN OĞLU ILE PAZARLıK YAPıYORLAR”   21:50   MANSUR YAVAŞ’TAN SERT TEPKI: “DÜŞÜNCEYI TUTUKLAYAMAZSıNıZ!”   21:42   MECLIS’TE AKADEMISYENLERDEN BARıŞ ÇAĞRıSı: “TORUNLARıMıZ İÇIN ÇÖZÜM ÜRETMELIYIZ”   21:22   BAŞKAN YıLDıZ’DAN SAĞLıKLı YAŞAM VE YEŞIL ULAŞıM MESAJı   20:54   MERSIN’DE HAREKETIN HAFTASı: SAHILDEN ZIRVEYE SAĞLıKLı YAŞAM RÜZGÂRı   20:33   MHP’DEN SERT TEMIZLIK: BAYRAMPAŞA OPERASYONUNDA GÖZALTıNA ALıNAN İKI İSIM PARTIDEN İHRAÇ EDILDI   15:08   YUMURTALıK’TA EĞITIMDE DEVRIM: ÜCRETSIZ LGS KURS MERKEZI AÇıLDı!   14:49   AKDENIZ’DE ATıKLA SAVAŞ 7/24 DEVAM EDIYOR: ÇÖP TAKSILERLE TEMIZLIKTE YENI DÖNEM!   14:38   “VATANDAŞ KIRAYA ÇALıŞıYOR”: GÜLCAN KıŞ’TAN BARıNMA KRIZI VE ENFLASYON GERÇEKLERINE SERT TEPKI   09:31   32 MERKEZDE ÜCRETSIZ EĞITIM, SOSYAL DESTEK VE GELECEĞE GÜVENLI ADıMLAR   22:32   BAŞKAN VAHAP SEÇER: “BU YATıRıM SADECE ALTYAPı DEĞIL, GELECEĞE ATıLAN IMZADıR”   15:29   TOROSLAR BELEDIYESINDEN ÇUKUROVA MAHALLESI’NE ESTETIK DOKUNUŞ   15:27   MEZITLI’DE AVRUPA HAREKETLILIK HAFTASı ETKINLIKLERI BAŞLADı   14:53   YENIŞEHIR BELEDIYESI “ÇÖP EV” NITELIĞINDEKI MESKENDEN BIR KAMYON ÇÖP ÇıKARDı   14:50   MERSIN’DE ANNE VAHŞETI   14:48   ALI MAHIR BAŞARıR: "SAYıN KıLıÇDAROĞLU ARTıK DAVALARıN BITTIĞINI, ÖNÜMÜZE BAKMAMıZ GEREKTIĞINI SÖYLEMELIDIR"   14:47   GÜRSEL TEKIN’IN İSTANBUL İL KONGRESINI DÜZENLEMEK IÇIN YAPTıĞı BAŞVURU REDDEDILDI   14:44   GAZZE ŞAVAŞıNDA YENI AŞAMA: İSRAIL KARA HAREKATıNA BAŞLADı   11:19   AHKİB BAŞKANı GÜRKAN TEKIN’DEN KRITIK ÇAĞRı: DÖVIZ DÖNÜŞÜM DESTEĞI KALıCı HALE GELMELI  
 
     
   

Büyükşehir’in Öğrenim Yardımları İle Gençler Umut Dolu


Mersin Büyükşehir Belediyesi, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı koordinesinde gençlerin eğitim yolculuğuna verdiği desteği her geçen yıl daha da büyüterek sürdürüyor. Büyükşehir’in öğrenim desteği ile bugüne kadar 55 bin 455 öğrenci bu yardımdan yararlanarak hayallerine bir adım daha yaklaştı. 2024-2025 eğitim-öğretim döneminde ise 10 bin 298 öğrenciye, 5 taksit halinde toplamda 88 milyon TL ödeme yapıldı. 3 yıldır istikrarlı bir şekilde sürdürülen öğrenim desteğinde toplam ödeme miktarı ise 205 milyon TL’ye ulaştı.

 

Tarih : 12 Haziran 2025 Perşembe 10:40   Okunma : 1561

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı koordinesinde gençlerin eğitim yolculuğuna verdiği desteği her geçen yıl daha da büyüterek sürdürüyor. Büyükşehir’in öğrenim desteği ile bugüne kadar 55 bin 455 öğrenci bu yardımdan yararlanarak hayallerine bir adım daha yaklaştı. 2024-2025 eğitim-öğretim döneminde ise 10 bin 298 öğrenciye, 5 taksit halinde toplamda 88 milyon TL ödeme yapıldı. 3 yıldır istikrarlı bir şekilde sürdürülen öğrenim desteğinde toplam ödeme miktarı ise 205 milyon TL’ye ulaştı.

‘Sosyal adalet’  ve ‘fırsat eşitliği’ ilkeleri doğrultusu ile gençlerin eğitim yolculuğuna verdiği destekleri her geçen yıl daha da büyüterek devam ettiren Mersin Büyükşehir Belediyesi, vermiş olduğu öğrenim desteğini bu sene de istikrarlı bir şekilde sürdürdü.

Devlet üniversitelerine yerleşen ya da vakıf üniversitelerine tam burslu kabul edilen ve ailesi Mersin’de ikamet eden öğrencilere üniversite hayatlarının ilk yılında öğrenim desteği sağlayan Büyükşehir; öğrencilerin eğitim motivasyonunu artırmayı hedeflerken, ailelerin ekonomik yükünü de bir nebze olsa hafifletmeyi amaçlıyor.

Üniversite öğrencilerinin derslerine odaklanabilmeleri ve daha sorunsuz bir eğitim dönemi geçirmesi için 2022 yılından itibaren öğrenim desteği miktarları; 2, 4, 5 ve 6 yıllık fakülteler için yeniden düzenlenerek daha adil bir yapıya kavuşturuldu. Büyükşehir’in öğrenim desteği ile bugüne kadar 55 bin 455 öğrenci bu yardımdan yararlanarak, hayallerine bir adım daha yaklaştı. 2024-2025 eğitim-öğretim döneminde 10 bin 298 öğrenciye, 5 taksit halinde toplamda 88 milyon TL ödeme yapıldı. Öğrenim desteğinin başladığı günden bu yana ise yapılan toplam ödeme miktarı 205 milyon TL’ye ulaştı.

Yıldırım: “Toplamda 205 milyon lira öğrenim yardımı desteği sağladık”

Gençlerin geleceğe güvenle bakabilmesinin herkesin ortak sorumluluğu olduğunu ve Büyükşehir olarak bu anlayışla hareket ettiklerini vurgulayan Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Engin Yıldırım, her yıl olduğu gibi 2024- 2025 eğitim- öğretim yılının başlamasıyla birlikte, öğrenim yardımlarını bu sene de üniversite öğrencilerinin hesaplarına yatırdıklarını kaydetti.

Devlet veya vakıf üniversitelerini tam burslu kazanan ve ailesi Mersin’de ikamet eden öğrencilere ilk yıl bu desteği sağladıklarını ifade eden Yıldırım, “Bu desteğimizi 2022 yılından itibaren; 2,4,5 ve 6 yıllık fakülteleri kazanan öğrencilerimize kademeli bir şekilde yapıyoruz. 2024- 2025 eğitim- öğretim yılında 2 yıllık öğrencilerimize 5 bin, 4 yıllık öğrencilerimize 10 bin, 5 yıllık öğrencilerimize 12 bin 500 ve 6 yıllık fakülteleri kazanan öğrencilerimize 15 bin lira öğrenim desteği verdik. Bugüne kadar 55 bin 455 öğrencimiz bu destekten faydalandı.  Bu yılki öğretim yılında ise 10 bin 300 öğrencimizin hesabına toplamda 88 milyon lira yatırdık. Öğrenim yardımları yapmaya başladığımız günden bu yana ise toplamda 205 milyon lira gibi ciddi bir rakamla öğrencilerimize destek olduk” dedi.

Eğitime yapılan her katkının, bir şehri daha aydınlık bir geleceğe taşıyan köprü olduğunun farkında olduklarını ve bu bilinçle hareket ettiklerini sözlerine ekleyen Yıldırım, “Eğitimde adaletin ve fırsat eşitliğinin savunucusu olmaya devam ediyoruz. Çünkü biz inanıyoruz ki; bir şehrin gençlerine ne kadar inanılırsa, geleceğe de o kadar güvenli bakılır” sözlerine yer verdi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA