7 Temmuz 2025 Pazartesi

16:04   ÖZGÜR ÖZEL’DEN "KARTALKAYA DAVASı" AÇıKLAMASı   16:03   ALI MAHIR BAŞARıR: "12 EVLADıMıZ NIYE ŞEHIT OLDU, IHMAL VAR Mı AÇıKLANMALı"   16:01   RTÜK’ÜN HALK TV’YE VERDIĞI 10 GÜNLÜK EKRAN KARARTMA CEZASıNı MAHKEME DURDURDU   15:59   MEZITLI’DE KAÇAK YAPıLAŞMAYLA MÜCADELE TAM GAZ SÜRÜYOR   15:58   ZEYDAN KARALARı’ıN GÖZALTı KARARıNA, AVUKATLARıNDAN ITIRAZ...    15:56   TARSUSLULAR, SAĞLıKLı YAŞAM DANıŞMA MERKEZI ILE DAHA MUTLU   11:39   KARADENIZ’DEKI 36 STK’DAN ZEYTINLIKLERIN MADENCILIĞE AÇıLMASıNA ILIŞKIN KANUN TEKLIFINE TEPKI: "GERI DÖNÜLEMEZ TAHRIBATLARA NEDEN OLACAK MADENCILIK FAALIYETLERININ ÖNÜ AÇıLACAK"   09:55   MERSIN BÜYÜKŞEHIR TATILCILERIN GÖZDESI TISAN’A ULAŞıMı KOLAYLAŞTıRDı   09:33   ÇORLU TREN FACIASı’NıN ÜZERINDEN 7 YıL GEÇTI… OĞLUNU KAYBEDEN MıSRA ÖZ: "TCDD GENEL MÜDÜRLÜĞÜ, BÜROKRATLAR VE SIYASILER DE HESAP VERECEK"   09:17   EKREM İMAMOĞLU’NDAN ÖZGÜR ÖZEL’E AÇıLAN SORUŞTURMAYA "SEZAI KARAKOÇ"UN SÖZLERIYLE TEPKI   09:09   MSB: METAN GAZıNDAN ETKILENEN 3 PERSONELIMIZ DAHA ŞEHIT OLMUŞ, ŞEHIT OLAN PERSONEL SAYıSı 8’E YÜKSELMIŞTIR   09:07   AB DELEGASYONU’NDAN BÜYÜKŞEHIR HALKKENT SOSYAL GIRIŞIMCILIK MERKEZI’NE ZIYARET   18:04   CHP MEZITLI İLÇE BAŞKANı AV. ULAŞ YıLMAZ: “HALKıN OYLARıYLA GELENLER, HUKUK DıŞı YÖNTEMLERLE HEDEF ALıNıYOR”   13:40   CHP PM TOPLANDı... BELEDIYELERE YÖNELIK OPERASYONLARıN ARDıNDAN IZLENECEK YOL HARITASı DEĞERLENDIRILDI   12:31   SABRI TEKLI, YENI MERSIN İDMANYURDU BAŞKANı OLDU   09:19   İSTANBUL BAROSU’NDAN AVUKAT ONUR BÜYÜKHATIPOĞLU’NUN GÖZALTıNA ALıNMASıNA TEPKI   09:17   METEOROLOJI: 10 ILDE SAĞANAK YAĞıŞ BEKLENIYOR   09:15   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “SANDıKTA YENEMEYENLER, KUMPASLA HALKıN IRADESINI SUSTURMAYA ÇALıŞıYOR!”   09:13   BÜYÜKŞEHIR’IN ESTETIK DOKUNUŞLARı İLE MERSIN DAHA DA GÜZELLEŞIYOR   01:13   EKREM İMAMOĞLU: CUMHURIYETIMIZIN TEMELLERININ ATıLDıĞı AMASYA BUGÜN TARIH YAZDı  
 
     
   

CHP Mezitli İlçe Başkanı Av. Ulaş Yılmaz: “Halkın Oylarıyla Gelenler, Hukuk Dışı Yöntemlerle Hedef Alınıyor”


Cumhuriyet Halk Partisi Mezitli İlçe Başkanı Av. Ulaş Yılmaz, CHP’li belediye başkanlarına yönelik gerçekleştirilen gözaltı operasyonlarına sert tepki gösterdi. Yılmaz, bu sürecin yalnızca bireylere değil, halkın iradesine ve yerel yönetime yönelik bir baskı olduğunu belirtti.

 

Tarih : 6 Temmuz 2025 Pazar 18:04   Okunma : 347

Cumhuriyet Halk Partisi Mezitli İlçe Başkanı Av. Ulaş Yılmaz, CHP’li belediye başkanlarına yönelik gerçekleştirilen gözaltı operasyonlarına sert tepki gösterdi. Yılmaz, bu sürecin yalnızca bireylere değil, halkın iradesine ve yerel yönetime yönelik bir baskı olduğunu belirtti.

Gözaltına alınanlar arasında Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve Büyükçekmece Belediye Başkanvekili Ahmet Şahin yer aldı. Söz konusu isimlerin halkın büyük desteğiyle seçildiğini vurgulayan Av. Ulaş Yılmaz, bu operasyonların halkçı belediyeciliğe karşı bir sindirme politikası olduğunu ifade etti.

Yılmaz, "Bu isimler görevde oldukları süre boyunca sosyal yardımları artırmış, kaynakları yandaşlara değil halka aktarmış, şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışı benimsemiştir. Şimdi bu anlayış, hukuk eliyle baskılanmak isteniyor. Bu tablo demokrasi adına kaygı vericidir" dedi.

Yargı bağımsızlığının kağıt üzerinde kalmaması gerektiğini belirten Av. Ulaş Yılmaz, “Seçilmiş yöneticilerin sabaha karşı gözaltına alınması, kamuoyunda adalet duygusunu zedelemektedir. Yargının siyasetin gölgesinden kurtarılması elzemdir” diye konuştu.

CHP olarak bu sürece karşı sessiz kalmayacaklarını belirten Yılmaz, “Bu ülkenin dört bir yanında halkın oylarıyla göreve gelen isimlere yönelik uygulamalar ne bizi korkutur ne de geri adım attırır. Halkla beraber, hukuka ve demokrasiye sahip çıkmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA