3 Aralık 2025 Çarşamba

15:38   MERSIN SAĞLıK ÜSSÜ YOLMA YOLUNDA: MHP MERSIN MILLETVEKILI UYSAL YENI SAĞLıK YATıRıMLARıNı DUYURDU   15:34   CHP’LI UZUN, MUĞLA’DAKI ZEHIRLENME OLAYıNı MECLIS GÜNDEMINE TAŞıDı   14:29   CHP’LI HEYETTEN DIVRIĞI’DE IŞTEN ÇıKARıLAN MADENCILERE DESTEK ZIYARETI   14:27   ASU KAYA: “‘AILE YıLı’ DIYE SÜSLÜ SLOGANLARLA KONUT PROPAGANDASı YAPMAK, GERÇEK AILELERIN YAŞADıĞı ACı TABLOYU INKÂR ETMEKTIR”   14:25   "OKULLARDA 1 ÖĞÜN ÜCRETSIZ YEMEK" DAVASı DANıŞTAY’DA...   14:23   MHP LIDERI BAHÇELI’DEN ÖZEL’E "TEBRIK TELEFONU"... ÖZEL, KENDISINI ARAYAN LIDERLERE TEŞEKKÜR ETTI   10:03   MERSIN ESOB 2025’I DEĞERLENDIRDI, 2026’NıN YOL HARITASıNı AÇıKLADı   09:49   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN 2025’TE 500 HANEYE TEMIZLIK VE BAKıM ELI   09:25   YEREL TOHUMDAN İKLIM DOSTU PROJELERE: MERSIN TARıM FUARı’NDA BÜYÜKŞEHIR DAMGASı   01:50   “ÖZGÜR ÖZEL’DEN NET MESAJ: ‘KAYBEDEN LIDER KALMAZ, CHP SAHICILIKLE IKTIDARA YÜRÜYOR’”   21:30   TARSUS’TA MECLIS GÜNDEMI YOĞUN: KENTSEL DÖNÜŞÜMDEN ULUSLARARASı ÖDÜLE   21:03   “SAVUNMA SUSMADı: BARO BAŞKANı ÖZDEMIR’DEN TUTUKLU AVUKATLAR İÇIN ADALET ÇAĞRıSı”   20:31   “SERAP AVCı DAVASıNDA BEŞINCI CELSE: ERKEK ŞIDDETINE KARŞı ADALET ARAYıŞı”   20:25   MERSIN LIMANı’NDA ŞOK OPERASYON: İTALYA’YA KAÇıRıLACAK 44 GÖÇMEN KONTEYNERDE YAKALANDı!   20:19   TOROSLAR’DA ENGELSIZ BIR GÜN   20:15   MERSIN’DE ULAŞıMDA SESSIZ DEVRIM: 18 ELEKTRIKLI OTOBÜS YOLLARDA   15:15   DEM PARTI GRUP TOPLANTıSı... TUNCER BAKıRHAN’DAN ÖZEL’E: CELLAT DEFTERINI AÇACAKSAK, GEÇMIŞI KONUŞACAKSAK HEPINIZ BORÇLU ÇıKARSıNıZ   15:13   ŞEHZADELER BELEDIYE BAŞKANı GÜLŞAH DURBAY KONTROL AMAÇLı YOĞUN BAKıMA ALıNDı   15:11   TÜRKIYE O İETT KAPTANıNı ÇOK SEVDI, VIDEOSU 12 MILYONDAN FAZLA IZLENDI   15:09   ÖZGÜR ÖZEL: "BU KOMISYONA NE KATıLMAMıZLA KÜRT OLMAYAN VATANDAŞLARA BIR KÖTÜLÜK YAPTıK, NE DE KOMISYONUN SON SEYAHATINE KATıLMAMıZLA KÜRT ARKADAŞLARıMıZA KARŞı OLUMSUZ BIR TUTUM IÇINDE OLDUK"  
 
     
   

CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer: “Emekliyi İnşaatlarda Bekçi Yaptınız, Vicdanınız Rahat mı?”


TBMM Genel Kurulu’nda dün gece emeklilerin ve işçilerin yaşadığı mağduriyetler gündeme taşındı. CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer, yaptığı konuşmada iktidarı vicdan muhasebesi yapmaya çağırdı.

 

Tarih : 10 Temmuz 2025 Perşembe 14:37   Okunma : 738

En düşük emekli aylığını 14 bin 469 liradan 16 bin 881 liraya yükseltilecek düzenlemenin de yer aldığı torba kanun teklifinde söz alan Dinçer, teklifin emeklilere hiçbir somut iyileştirme getirmediğini belirterek, “Bu kanun teklifinin içerisinde emeklilikle ilgili hiçbir şey yok. Sadece TÜİK’in makyajlı rakamlarına göre yapılacak göstermelik bir artış var,” dedi.

“BAĞ-KUR’luya İntibak Yok, İhya Hakkı Yok”

Dinçer, BAĞ-KUR emeklilerinin yıllardır görmezden gelindiğini hatırlatarak, “Kendi nam ve hesabına çalışan, primini, vergisini ödeyen, yanında işçi çalıştıran insanlar, iş emekliliğe geldiğinde en düşük maaşa mahkûm ediliyor. 30 yıl çalışıyor, 16 bin lira maaş alıyor. Biraz vicdan!” diye seslendi.

BAĞ-KUR’lular için intibak yasasının çıkarılması, prim gün sayısının 9000’den 7200’e düşürülmesi ve ihya hakkı tanınması gerektiğini vurgulayan Dinçer, “EYT’de BAĞ-KUR’luyu yine dışladınız. Çırakların sigorta başlangıcını yapmadınız. Kademeli emeklilikte de esnafı mağdur ettiniz. Nedir bu esnafla alıp veremediğiniz?” ifadelerini kullandı.

“Emeklileri Bekçi Yaptınız”

Dinçer konuşmasında, geçim sıkıntısı nedeniyle emeklilerin ikinci iş yapmak zorunda kaldığını belirterek, “Şimdi emekliler inşaatlarda gece bekçiliği yapıyor. Bunu da sizin vicdanınıza bırakıyorum,” dedi.

Akkuyu Nükleer’de 30 Bin İşçi İşten Atıldı

Milletvekili Dinçer’in gündeme taşıdığı bir diğer çarpıcı başlık ise Akkuyu Nükleer Santrali’ndeki işçi kıyımı oldu. Dinçer, “2024’ten bu yana Akkuyu’da 30 bin işçi işten çıkarıldı. Rosatom, hissesinin yüzde 49’unu satışa çıkardı çünkü para yok. Santral durma noktasına geldi, taşeronlar mağdur, ulaşım sektörü mağdur. Peki biz neden bu işçilerin hakkını savunamıyoruz?” diyerek Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nı göreve çağırdı.

“Bu Ülkede 30 Bin İşçi İşten Çıkmışsa, O İş Bitmiştir”

Santralde çalışanların işten çıkarılması sonrası devletin dahi bölgeye müdahale edemediğini söyleyen Dinçer, “Bakanlık oraya giremiyor. 30 bin kişi işsiz kaldıysa, orada iş bitmiştir,” dedi.

“Operasyonlardan Başınızı Kaldırın, Halkın Derdine Bakın”

Konuşmasını iktidara seslenerek tamamlayan Dinçer, “Artık şu operasyonlardan kafanızı kaldırın da vatandaşın derdiyle biraz dertlenin,” ifadeleriyle Genel Kurulu selamladı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA