13 Ağustos 2025 Çarşamba

18:19   FABRIKALARıN GIZLI ENERJI KAYBı: KAPıLARDAN KAÇAN ISı! YÜZDE 30’UN ÜZERINDE TASARRUF MÜMKÜN   18:03   AHKİB’DEN İHRACAT REKORU: YÜZDE 53’LÜK BÜYÜMEYLE 48,5 MILYON DOLARLıK İHRACAT!   17:40   "HAYALLER ENGEL TANıMAZ!": MERSIN’DE "BIR ŞEFKAT HARESI" RÜZGARı   16:13   ÇANAKKALE’DE YANGıN...EVI YANAN YURTTAŞLAR: "EVLERIMIZ DEĞIL HAYALLERIMIZ YANDı"   16:09   MASADA GERGINLIK: "BIZI ALANLARA İTMEYIN!"   16:05   İDARE MAHKEMESINDEN, OKUL BIRINCILIĞI ÖSYM’YE BILDIRILMEYEN ÜNIVERSITE ADAYı LEHINE YÜRÜTMEYI DURDURMA KARARı   14:56   TOROSLAR’DAN SÜRDÜRÜLEBILIR GELECEĞE DEV ADıM: "SıFıR ATıK PARKı" GELIYOR!   13:48   ÖZGÜR ÖZEL: ŞEHIT AILELERININ GÖZYAŞLARıNı SILMEK IÇIN O KOMISYONDA YER ALDıM   12:12   TARSUS BELEDIYESI’NDEN KıRSAL MAHALLELERE YOL DESTEĞI   11:24   TBB BAŞKAN VEKILI SEÇER’DEN SILIVRI’DE TUTUKLU BULUNAN BELEDIYE BAŞKANLARıNA ZIYARET   09:45   PERSEID METEOR YAĞMURU ZAMANı   09:42   ARPAÇBAHŞIŞ SAKINLERI KESINTISIZ İÇME SUYUNA KAVUŞTU   16:40   TBMM’DEKI KOMISYONDA GÖREV ALACAK YENI 3 ÜYE BELLI OLDU   16:39   ÇANAKKALE’DEKI ORMAN YANGıNA MÜDAHALE EDILIYOR   16:37   SıNDıRGı’DA AĞıR HASAR ALAN MARKETI TAHLIYE EDEN YURTTAŞ: “BURADA DEVLET YOK. HANI SEFERBERLIK, HANI YARDıM?”   15:57   TOROSLARIN ZİRVESİNDE YÖRÜK ŞENLİĞİ   15:06   İSRAIL’IN DÜZENLEDIĞI SALDıRıDA 5 GAZETECI HAYATıNı KAYBETTI   15:05   TUTUKLU ZEYDAN KARALAR’DAN, KENDISI IÇIN "ÖZGÜRLÜK YÜRÜYÜŞÜ" BAŞLATAN GENÇLERE TEŞEKKÜR   15:04   ÖZGÜR ÖZEL’DEN, EREN BÜLBÜL VE FERHAT GEDIK IÇIN ANMA MESAJı   15:02   CHP’LI KıŞ’TAN BAKAN URALOĞLU’NA TEPKI  
 
     
   

"Hayaller Engel Tanımaz!": Mersin’de "Bir Şefkat Haresi" Rüzgarı


Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, özel gereksinimli öğrencilerin başarı hikayeleriyle parlıyor. Müdür Fazilet Durmuş’un "Her çocuk özeldir" felsefesi, eğitimde fırsat eşitliğini güçlendiriyor.

 

Tarih : 12 Ağustos 2025 Salı 17:40   Okunma : 181

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, eğitimde fırsat eşitliğini merkeze alan vizyonunu, öğrencilerin ve velilerin kalbine dokunan buluşmalarla hayata geçiriyor. Görme engelli öğrencileri Ömer Ebren ve Ağit Eyyüp ile velilerini makamında ağırlayan Durmuş, "Hayaller engel tanımaz!" sözleriyle öğrencilerin azmine ve ailelerinin çabasına olan derin inancını paylaştı. Bu buluşma, Müdürlüğün yürüttüğü "Bir Şefkat Haresi" projesinin amacını bir kez daha gözler önüne serdi: Her öğrencinin potansiyelini en üst düzeyde kullanabileceği sevgi ve güven dolu bir ortam yaratmak.

"Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" Sahada Can Buluyor

Bu anlamlı ziyaret, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin temel felsefesi olan "Her çocuk özel ve biriciktir" anlayışının en güçlü yansımalarından biri oldu. Bu kapsamda, özel gereksinimli öğrencimiz Mehmet Akif Subaşı'nın azim dolu başarı hikâyesi de dikkat çekti. Ailesinin sarsılmaz desteğiyle pek çok engeli aşan Mehmet Akif, diğer öğrencilere ilham kaynağı oldu. Müdür Fazilet Durmuş, "Mehmet Akif gibi özel yetenekli bir evladımla bir arada olmaktan çok mutlu oldum. Çocuğumuzun bu başarısında büyük destek veren anne babamıza da çabalarından dolayı çok teşekkür ediyorum" diyerek ailelerin rolüne olan minnetini vurguladı.

Azim ve Başarı: Nazalin'den Gurur Veren Derece

Mersin'in eğitimde fırsat eşitliği serüveninde, Atayurt Gazi Çok Programlı Anadolu Lisesi birincisi Nazalin Selvi de önemli bir başarıya imza attı. Görme engelli Nazalin, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) sözel puan türünde elde ettiği 12.690'lık dereceyle herkesi gururlandırdı. Nazalin'in bu başarısında, annesinin gösterdiği özverili çaba ve destek büyük rol oynadı. Bu örnek, sevgi ve desteğin engelleri aşmada ne kadar güçlü bir motivasyon kaynağı olduğunu kanıtladı.

"Bir Şefkat Haresi": Sevgi Çemberi Genişliyor

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün "Bir Şefkat Haresi" projesi, her çocuğun kendine özgü bir şefkat çemberi içinde yer aldığını vurguluyor. Müdür Durmuş, bu projeyle ilgili olarak, "Amacımız, bu çemberin içinde her bir evladımızın kendini güvende ve değerli hissetmesini sağlamak. Çünkü inanıyoruz ki, sevgiyle sarılan her yürek, başarıya doğru atılan ilk adımı atar" ifadelerini kullandı. Bu proje, tüm çocukları kucaklayan ve her birini özel kılan bir sevgi çemberi olarak Mersin eğitimine yeni bir soluk getiriyor.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA