19 Ekim 2025 Pazar

13:01   MERSIN’DE CHP KONGRESI: GÜNEŞLI GÜNLERE UMUT MESAJı   09:50   MAHKEMEDEN CHP KONGRESI İÇIN DURDURMA TALEBI: GÖZLER YSK’DA!   09:40   TARSUS’UN YAYLALARıNDA SU SEVINCI: MESKİ’DEN 2.050 METRELIK HAYAT HATTı   22:13   BOŞ TENCERELER KONUŞTU, KADıNLAR AYAĞA KALKTı: CHP MERSIN’DEN YOKSULLUĞA SERT TEPKI   15:12   YENIŞEHIR BELEDIYESI 2. AKDENIZ BIENALI’NE EV SAHIPLIĞI YAPıYOR   15:10   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN SOKAK HAYVANLARı İÇIN “DOĞAL YAŞAM ALANı” PROJESI    13:58   AK PARTI’YE GEÇECEĞI IDDIA EDILEN BURCU KÖKSAL: BULUNDUĞUM YERDEYIM, HIÇBIR YERE GITMIYORUM   13:57   SINEMA SALONLARıNDA BU HAFTA: 8 YENI FILM VIZYONA GIRECEK   13:56   KONGREYE SAATLER KALA ÇAĞATAY GÜÇ IL BAŞKANLıĞı ADAYLıĞıNı AÇıKLADı   13:53   CAN HOLDING’E YENI OPERASYON... KENAN TEKDAĞ VE ŞAKIR CAN’ıN DA ARALARıNDA BULUNDUĞU 36 ISIM HAKKıNDA GÖZALTı KARARı VERILDI   09:45   MERSIN’DE SANATıN YENI SESI: BÜYÜKŞEHIR’DEN ODA ORKESTRASı ATAĞı   08:22   AYM’DEN GEZI DAVASı İÇIN HAK İHLALI TESPITI: “ADIL YARGıLANMA HAKKı YOK SAYıLDı”   18:50   TOROSLAR’DA 2026 VIZYONU: 3.8 MILYARLıK BÜTÇEYLE DÖNÜŞÜM BAŞLıYOR!   16:14   AKDENIZ’IN IŞıĞı, TARSUS’UN KALBINDE YANDı   16:09   “MEDENI HAKLAR REHBERI” PROJESI İLE ADALETE ERIŞIM GÜÇLENIYOR   16:07   MILLETVEKILI ALI BOZAN: BU SALDıRıNıN SORUMLUSU, BU ÜLKENIN BARıŞıNA ALÇAKÇA SALDıRANLARDıR.   16:06   AYŞEGÜL DOĞAN’DAN DERVIŞOĞLU’NA TEPKI   16:05   NARIN GÜRAN CINAYETI DAVASı’NDA YENI GELIŞME   11:53   BAŞKAN BAŞ’TAN KHK YÜRÜYÜŞÜNE NET DESTEK: “EKMEĞIYLE OYNANAN HER EMEKÇI İÇIN BURADAYıZ!”   10:40   BAŞKAN BOLTAÇ: “BIR KADıN ÜRETIRSE, BIR ŞEHIR BÜYÜR, BIR ÜLKE GÜÇLENIR”  
 
     
   

Yenişehir Belediyesi kaldırım ve yol işgallerine geçit vermiyor


Mersin Yenişehir Belediyesi, kent genelinde yaya güvenliği ve ulaşım düzenini sağlamak amacıyla başlattığı kaldırım ve yol işgali denetimlerine kararlılıkla devam ediyor. Yenişehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ve Yenişehir İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin ortak çalışmasıyla gerçekleştirilen son uygulamada, özellikle yayaların kullanımına ayrılmış alanları işgal eden malzemeler tek tek toplandı.

 

Tarih : 13 Ağustos 2025 Çarşamba 11:35   Okunma : 649

Yenişehir Belediyesi, yayaların güvenli şekilde hareket edebilmesi, engelli bireylerin erişiminin kolaylaştırılması ve trafik akışının düzenli şekilde sağlanması için çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor.  Kentin en yoğun bölgelerinden olan İnönü Mahallesi 4. ve 6. caddeler ile Kushimoto Sokağı, 1401, 1403, 1405, 1407 ve 1409 sokaklarda uygulama yapan Yenişehir Belediyesi zabıta ekipleri  engelli geçiş yolları, kaldırımlar ve yol üzerindeki çeşitli malzemelerin, yayaların ve araçların geçişini engellediğini tespit etti.

Uyarılara rağmen işgaller devam etti

Ekipler tarafından daha önce yapılan incelemeler sonucu, iş yeri yetkililerine işgallerin kaldırılması için gerekli uyarılar yapılmıştı. Ancak, uyarılara rağmen işgallerin devam etmesi üzerine harekete geçen ekipler, yerinde uygulama yaptı. Yapılan denetimlerde, engelli yolları, kaldırımlar ve yollar üzerinde işgale neden olan tüm malzemeler kaldırıldı ve belediye ekiplerince müsadere edildi.

Denetimler sürecek

Kaldırım ve yol işgallerine karşı “sıfır tolerans” yaklaşımıyla hareket eden Yenişehir Belediyesi, bu tür uygulamaları kent genelinde düzenli olarak yapacak. Uygulama sayesinde yaya geçişlerinin rahatladığını söyleyen vatandaşlar, çalışmalardan dolayı Yenişehir Belediyesine teşekkür etti.

Başkan Özyiğit, “Amacımız kamu yararını korumaktır.”

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, denetimlerin ardından yaptığı açıklamada kamuya ait alanların herkesin ortak kullanımına açık olduğunu vurguladı. Başkan Özyiğit, “Kamuya ait alanlar halkındır. Hiç kimsenin kaldırım, yol ya da engelli geçitlerini işgal ederek erişimi engellemesine izin vermeyeceğiz. Vatandaşlarımızın huzuru, güvenliği ve erişim hakkı bizim için önceliklidir. Amacımız kamu yararını korumaktır. Bu konuda tüm esnafımızdan ve vatandaşlarımızdan daha duyarlı olmalarını bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA