26 Ağustos 2025 Salı

16:11   ULUSLARARASı AF ÖRGÜTÜ: “İSRAIL’IN, GÜNEY LÜBNAN’DAKI TAHRIBATı SAVAŞ SUÇU NITELIĞINDE”   16:08   MEMUR ZAMMıNDA DÜĞÜM: ORANLAR BELLI OLDU, KRIZ ÇıKTı   14:56   İSRAIL’IN GAZZE HASTANESI’NE SALDıRıSıNA DÜNYADAN TEPKI   14:52   MÜCAHIT BIRINCI’NIN IFADESININ ALıNMASı IÇIN İSTANBUL EMNIYET MÜDÜRLÜĞÜ’NE MÜZEKKERE YAZıLDı   14:51   TRUMP, FED YÖNETICISI LISA COOK’U GÖREVDEN ALDı   11:48   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN ÜNIVERSITE ÖĞRENCILERINE MÜJDE   10:45   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN GENÇLERE TAM DESTEK: YENI EĞITIM DÖNEMINDE HIZMETLER ZIRVEYE TAŞıYOR   10:33   AKDENIZ’DE RISK YARATAN METRUK YAPıLARLA MÜCADELE SÜRÜYOR   10:22   TARIHE SAYGı, UMUDA YÜRÜYÜŞ: ÖZGÜR ÖZEL, KOCATEPE’DE GÜN DOĞUMUNU SELAMLADı   10:03   MESKİ’DEN HARFILLI’YE HAYAT VEREN YATıRıM: KESINTISIZ İÇME SUYU ARTıK MÜMKÜN   16:36   CHP GRUP BAŞKANVEKILI ALI MAHIR BAŞARıR: "YARGıDA SUSURLUK VAKASı ORTAYA ÇıKMıŞTıR"   16:33   İYİ PARTI’DE KURULTAY SÜRECI BAŞLıYOR...   15:06   SON DAKİKA! CHP’LI GÖLE BELEDIYE BAŞKANı BUDAK, PARTISINDEN ISTIFA ETTI   13:12   TOROSLAR’DA YOL ATAĞı SÜRÜYOR   13:03   EKREM İMAMOĞLU’NDAN "KUR KORUMALı MEVDUAT" YORUMU   13:01   MERHUM FERDI ZEYREK’IN KıZı NEHIR ZEYREK, YEDITEPE ÜNIVERSITESI MIMARLıK FAKÜLTESI’NI KAZANDı   12:58   DıŞIŞLERI BAKANı FIDAN: “İSRAIL EĞER DURDURULAMAZSA ORTA DOĞU VE ÖTESINDE ÇOK BÜYÜK SORUNLARı BERABERINDE GETIRECEKTIR”   11:17   VERIMLI TOPRAK, GÜÇLÜ ÜRETIM: MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN TARıMA BILIMSEL DESTEK   20:35   SEÇER’DEN SILIVRI ZIYARETI: “BELEDIYE BAŞKANLARıMıZ MAHKEME KARŞıSıNA ÇıKMALı, ŞEHIRLERINE DÖNMELI”   18:55   TARSUS BELEDIYESI’NDEN KıRSALA STRATEJIK DOKUNUŞ: KOÇÖMERLI’DE 10 KILOMETRELIK ÜRETIM YOLU YENILENDI  
 
     
   

Mücahit Birinci’nin ifadesinin alınması için İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne müzekkere yazıldı


CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, eski AK Parti MKYK üyesi avukat Mücahit Birinci’nin, İBB soruşturması kapsamında tutuklu iş insanı Murat Kapki’den, serbest kalması karşılığında 2 milyon dolar (82 milyon lira) istediği yönündeki açıklamalarının ardından başlatılan soruşturmada, 12 gün sonra gelişme yaşandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, avukat Mücahit Birinci için Adalet Bakanlığı’nın soruşturma izni verdiğini, bunun üzerine şüpheli sıfatıyla ifadesinin alınması için İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne müzekkere yazıldığını duyurdu.

 

Tarih : 26 Ağustos 2025 Salı 14:52   Okunma : 403

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 14 Ağustos günü öğle saatlerinde bir açıklama yaparak "Ak Toroslar çetesinin irtibat içinde olduğu bir avukat arkadaş, İBB soruşturmasında tutuklu iş insanı Murat Kapki’ye gider. Bu kişiye, bugün kuruluşunu kutladığımız AK Parti’nin MKYK üyeliği dahil, çok sayıda görev yapmış Mücahit Birinci denen arkadaş gider. Bu arkadaş, Murat Kapki ile konuşur ve 31 Temmuz 2025 günü Murat Kapki’ye birazdan hepinizin tanık olacağı 1,5 sayfalık bir ifade tutanağını önüne koyup ‘Bunu imzalayacaksın, üstüne de 2 milyon dolar vereceksin, buradan tıpış tıpış çıkış gideceksin’..." ifadelerini kullanmıştı.

12 gün önce soruşturma, bugün müzekkere

31 Temmuz'da meydana gelen olayla ilgili Kapki'nin avukatı, suç duyurusu dilekçesini 12 Ağustos'ta Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunmuştu. Soruşturma haberi ise, Özgür Özel'in açıklamasının devam ettiği anlarda İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan gelmişti. Başsavcılık açıklamasında re'sen soruşturma başlatıldığı duyurulmuş, "14.08.2025 tarihinde bazı basın yayın kuruluşları, sosyal medya kuruluşları vasıtasıyla öğrenilen, Cumhuriyet Başsavcılğımızın 2024/228233 sayılı soruşturma dosyamız tutuklu şüphelilerinden Murat Kapki ile avukat Mücahit Birinci arasında cezaevinde gerçekleştirdiği belirtilen görüşme süreci ve içeriği ile ilgili iddialara ilişkin araştırma yapılması amacıyla resen soruşturma başlatılmış olup gelişmelerden ayrıca gerektiğinde bilgilendirme yapılacaktır." denilmişti.

O bilgilendirme, soruşturma başlatıldığı haberinden 12 gün sonra, bugün yapıldı. Basın açıklamasında süreç hakkında bilgi veren İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Birinci hakkında Adalet Bakanlığı'ndan izin alındığını belirtti. Açıklamada, Birinci'nin şüpheli sıfatıyla ifadesi alınması için İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne müzekkere yazıldığını duyurdu. Başsavcılığın konuya ilişkin son açıklaması şöyle:

"... bazı basın yayın organları ve sosyal medya platformlarında yapılan yayınlar ve paylaşımlar sonrasında, Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından yürütülmekte olan 2024/228233 sayılı soruşturma kapsamında hakkında soruşturma yapılan tutuklu şüphelilerden ile avukat Mücahit BİRİNCİ arasında cezaevinde gerçekleştirdiği belirtilen görüşme süreci ve içeriği ile ilgili iddialara ilişkin araştırma yapılması amacıyla başlatılan resen soruşturmaya esas olmak üzere şüphelinin avukat olması nedeniyle Soruşturma İzni Talebinde bulunulmuş ve Adalet Bakanlığı tarafından soruşturma izni verilmiş olup, Bu kapsamda şüpheli Mücahit BİRİNCİ'nin şüpheli sıfatıyla ifadesi alınmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığımızda hazır bulundurulması için İstanbul Emniyet Müdürlüğüne müzekkere yazılmıştır"

Birinci adliyeye gitmişti

AK Parti'de bir süre üst düzey yöneticilik yapan ve İstanbul 2 No'lu Barosu'na üye olan Mücahit Birinci, hakkında soruşturma başlatıldığı haberleri üzerine gazeteci Nedim Şener ile sosyal medya üzerinden yürüttüğü küfürlü tartışma sırasında adliyeye gideceğini yazmıştı. Ancak savcılık kaynakları, Birinci'nin ifade için savcılığa çağrılmadığını belirtmişlerdi. Aynı gün Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde görüntülenen Birinci açıklama yapmaktan kaçınırken CHP lideri Özgür Özel ile Murat Kapki'den şikayetçi olduğunu belirtmişti.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA