.jpg)
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı aracılığıyla LGS sınavına hazırlanan öğrencilerin yanında. Merkez ilçeler ve Tarsus’taki 15 Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi’nde her gün yaklaşık 3 bin öğrenciye sıcak öğle yemeği ikram ediliyor. Gıda Mühendisleri denetiminde Aşhane’de hazırlanan yemekler, sabah kursa gelen öğrencilere okul öncesi, öğleden sonra gelenlere ise okul sonrası ulaştırılıyor.
Bu hizmet, yalnızca akademik başarıyı değil; öğrencilerin fiziksel ve zihinsel gelişimini de destekliyor. Sağlıklı beslenme imkânı sunan öğle yemekleri, öğrencilerin motivasyonunu artırırken, ekonomik zorluklar yaşayan ailelerin yükünü hafifletiyor.
.jpg)
Cem Karakuş: “Beslenme, eğitimin ayrılmaz parçası”
Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Cem Karakuş, “Öğrencilerimizi bilişsel alanda desteklerken, fiziksel ve zihinsel gelişimleri için beslenmenin öneminin farkındayız. Aşhanemizde pişen ve denetlenen yemeklerle bu ihtiyacı karşılıyoruz” dedi. Karakuş, geçen yıllarda da uygulanan bu hizmetin, gelen memnuniyet üzerine bu yıl daha da genişletildiğini vurguladı.
Öğrencilerden tam not: “Annemin yemekleri gibi”
12 yaşındaki Miraç Karvar, “Yemekler çok güzel, annemin yaptıkları gibi. Eskiden maddi şartlardan dolayı zorlanıyorduk” derken; Şevval Turan ise “Hijyenik, sıcak ve taze yemeklerle sağlıklı besleniyoruz” ifadelerini kullandı. Emine Yılmaz da “Okul çıkışı direkt kursa geliyoruz, yemek çok iyi bir fırsat oluyor” diyerek memnuniyetini dile getirdi.
Veliler: “Hem dershane hem yemek masrafından kurtulduk”
Velilerden Yüksel Turan, “Bu ekonomik sıkıntılarda dershaneye de yemeğe de para vermiyorum. Çok teşekkür ederim” derken, Özgür Aslan ise “Kızım ve oğlum burada okuyor. Yemekler çok güzel, çocuklar mutlu” diyerek hizmetten duyduğu memnuniyeti paylaştı.