.jpg)
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Türk Müziği Topluluğu ile Türk Halk Oyunları Topluluğu, ‘Anadolu’dan Ezgiler’ konseriyle sanatseverlere unutulmaz bir akşam yaşattı.
Kongre ve Sergi Sarayı’nda sahne alan sanatçılar, halk müziğinin sevilen eserlerini zengin halk danslarıyla buluşturdu. Türk Müziği Orkestrası Şefi Erman Talşık yönetimindeki konser, ‘Kerimoğlu Zeybeği’ ile başladı. Ardından Kütahya, Isparta, Erzincan ve Ankara yörelerinden türküler seslendirildi. Finalde ise ‘Su Gelir Meste Gider’ halayıyla salonun ritmi doruğa çıktı. Seyircilerin katılımıyla oluşan halay çemberi, gecenin en renkli anı oldu.
.jpg)
Talşık, “Türkiye’nin birçok yöresinden ezgilere yer verdiğimiz bir konser oldu. Gümbür gümbür bir konserdi, seyircinin enerjisi bizi çok mutlu etti” sözleriyle konserin coşkusunu paylaştı. Repertuvarın titizlikle hazırlandığını belirten Talşık, Türk Müziği ve Halk Oyunları topluluklarının ortak projesinin önemine dikkat çekti.
Konseri izleyen vatandaşlar da büyük keyif aldıklarını dile getirdi. Almanya’dan gelen öğretmen Veli Kaya, “Bu güzelliği yurtdışında herkese anlatacağım” derken, izleyicilerden Mehmet Fedai, “Müziği, türküyü sevenler bugün buradaydı” ifadeleriyle memnuniyetini dile getirdi.
.jpg)