19 Mayıs 2025 Pazartesi

15:09   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "ATATÜRK`ÜMÜZÜN VE SILAH ARKADAŞLARıNıN IZINDEN GITMEKTEN ONUR DUYUYORUZ"   14:47   CHP GENÇLIK KOLLARı`NDAN ANıTKABIR`E 19 MAYıS YÜRÜYÜŞÜ: "BIZLER VAR OLDUKÇA UMUT HER ZAMAN VAR"   09:55    ÖZGÜR ÖZEL: "BOYUN EĞMEYENLERIN, TESLIM OLMAYANLARıN, GENÇLIĞE GÜVENENLERIN BÜYÜK YÜRÜYÜŞÜNÜN BAŞLANGıCıDıR BUGÜN…"   09:34   19 MAYıS KUTLANıYOR... EKREM İMAMOĞLU: "19 MAYıS ATATÜRK`Ü ANMA, GENÇLIK VE SPOR BAYRAMıMıZ KUTLU OLSUN"   09:18   19 MAYıS KUTLANıYOR... MANSUR YAVAŞ GENÇLERE SESLENDI: "KOŞUN, SORUN, ÜRETIN VE MERAK ETMEYIN, ÖNÜNÜZDE DURAN ENGELLERI HEP BIRLIKTE KALDıRACAĞıZ"   09:17   MERSIN SPOR KULÜBÜ ERKEK BASKETBOL TAKıMı, SÜPER LIG`DEKI ILK YıLıNDA PLAY-OFF`A KALDı   09:07    CHP`LI BAŞARıR: “İLK GÜNKÜ INANÇ VE AZIMLE, ATATÜRK`ÜN IZINDE, BU BÜYÜK MIRASı SONSUZA DEK YAŞATACAĞıZ”   09:04   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: “GENÇLERE BARıŞ VE HUZUR DOLU BIR ÜLKE BıRAKMA SÖZÜMÜZÜ YERINE GETIRMEK IÇIN BÜTÜN GÜCÜMÜZLE ÇALıŞıYORUZ”   07:23   GÜROL AKBAŞ’TAN 19 MAYıS MESAJı: “19 MAYıS, BIR MILLETIN KADERINI DEĞIŞTIREN ADıMDıR”   01:41   GALATASARAY`ıN ŞAMPIYONLUĞU VAN`DA KÜRTÇE MÜZIK VE HALAYLARLA KUTLANDı   21:29   SARı KıRMıZıLıLAR ŞAMPIYONLUĞUNU ILAN ETTI: GALATASARAY 3 - KAYSERISPOR 0   18:47   BAŞKAN ADNAN AVCı’DAN 19 MAYıS MESAJı: “GELECEĞIMIZIN TEMINATı GENÇLERIMIZIN HER ZAMAN YANıNDAYıZ”   15:16   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOLTAÇ: "19 MAYıS GENÇLIK VE SPOR BAYRAMı`Nı COŞKUYLA, GURURLA VE EN IÇTEN DUYGULARıMLA KUTLUYORUM"   14:20   4. ULUSLARARASı KILIKYA ULTRA MARATONU… MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: “AMACıMıZ; BINLERCE YıLıN BIRIKIMINI TÜRKIYE`YE VE DÜNYAYA TANıTMAK”   14:02   CHP`NIN, "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGLERININ ALTıNCıSı PENDIK`TE DÜZENLENECEK   13:55   İSKİ`DEN SAZLıDERE IDDIALARıNA YANıT: “KAÇAK YAPıLARA SU VERILMESI MEVZUAT UYARıNCA MÜMKÜN DEĞIL”   11:50   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "GENÇLERIMIZIN VE TÜM MILLETIMIZIN 19 MAYıS ATATÜRK`Ü ANMA, GENÇLIK VE SPOR BAYRAMı`Nı YÜREKTEN KUTLUYORUM"   11:29   ÖZGÜR ÖZEL: “CUMHURIYET`IN IZINDEN HIÇ AYRıLMAYAN TÜRKAN SAYLAN`ı, VEFATıNıN 16`NCı YıLıNDA SAYGı VE RAHMETLE ANıYORUM”   11:17   TBMM`DE BU HAFTA… RTÜK VE HSK ÜYELIKLERINE SEÇIM YAPıLACAK   10:34   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, "TARIHI KILIKYA YOLU PROJESI"NI TAMAMLADı  
 
     
   

Adana Meclis Toplantısında Borçlanma Tartışması


Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın 169 milyon lira borçlanma yetki isteğinin mecliste oy çokluğuyla reddedildiği sırada, salona izleyici olarak gelenlerden bir kişinin meclis üyelerine küfürlü konuşması muhalefetin tepkisine yol açtı.

 

Tarih : 9 Ağustos 2019 Cuma 17:27   Okunma : 996

Adana Meclis Toplantısında Borçlanma Tartışması

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın 169 milyon lira borçlanma yetki isteğinin mecliste oy çokluğuyla reddedildiği sırada, salona izleyici olarak gelenlerden bir kişinin meclis üyelerine küfürlü konuşması muhalefetin tepkisine yol açtı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın 169 milyon lira borçlanma yetki isteğinin mecliste oy çokluğuyla reddedildiği sırada, salona izleyici olarak gelenlerden bir kişinin meclis üyelerine küfürlü konuşması muhalefetin tepkisine yol açtı. Cumhur İttifakı söz konusu şahsın kamera kayıtlarından tespit edilerek kamuoyuna açıklanmasını talep ettiler.

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısı Meclis 1. Başkanvekili Mustafa Bayar, katipler Cemal Demirdağ ve Sevil Can başkanlığında toplandı. Cumhur İttifakı, dünkü mecliste üyelere küfürlü konuşanın kamera kayıtlarından tespit edilerek kamuoyuna açıklanmasını istediler

Gündem dışı söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Ozan Gülaçtı, 169 milyon lira borçlanma yetkisinin mecliste reddedilmesinden dolayı kendilerini sosyal medya üzerinden işçi düşmanı gibi gösterildiğini ifade ederek, "ASKİ dahil belediyenin aylık geliri 150 milyon liradır. İşçi ödemeleri ise 35 milyon lira. El insaf. Cumhur İttifakı geldiği günden bu yana işçi çıkarmalara karşıdır. Başkan Karalar ise hala işçi atacağım diyor. Bunu yadırgıyoruz. Başkan bize siyaset yapmayın diyor ama kendisi siyasetin kralını yapıyor" dedi.

Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik de, dün mecliste tatsız olayların yaşandığını ancak asıl tatsız olayın başkanın sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlar olduğunu söyledi. Akgedik, "Biz işçi düşmanı gibi gösterildik. Birçok hakaretlere maruz kaldık. Bir defa samimi değilsiniz. İşçiye yalan söylüyorsunuz. 666 işçiyi işten atan sizsiniz. Borçlanma konusunda ise demek ki meclisi ikna edememişsiniz ki borçlanma yetkisi geçmemiştir" dedi.

CHP Grubu Başkanvekili Serdar Seyhan eleştirilere verdiği cevapta, hakarete, amacını ve maksadını aşan sözlere karşı olduklarını belirterek, "Ben bu kürsüyü siyaseten hiç kullanmadım. Yaptığımız eleştiriler ise nezaket kurallarını aşmamıştır. Arka taraftan yapılan hakaret ve küfürler bir meclis üyesine dahi yapılsa kabul edilemez tüm meclise yapılmış sayılır" dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Karalar'ın borçlanma yetkisini kendi şahsına istemediğini de kaydeden Serdar Seyhan, "Bu borçlanma yetki talebinin reddinin temeli ise siyasidir. Ayrıca bize hiç kimse yalan söylüyorsunuz diyemez" şeklinde konuştu.

Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis 1. Başkanvekili Mustafa Bayar, başka söz isteyen hiçbir meclis üyesine söz vermeyerek gündem maddelerine geçti. Gündemde bulunan 13 madde ilgili komisyonlara havale edilirken bir sonraki meclis toplantısının 9 Eylül 2019 Pazartesi günü saat 14.00'te yapılması kararlaştırıldı.

Paylaş :
Etiketler :  ADANA, MECLİS, TOPLANTISI

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA