23 Ekim 2025 Perşembe

21:27   MERSIN’DE TARıMıN GELECEĞI GÜNEŞLE, GÜBREYLE, NERGISLE AYDıNLANıYOR   21:01   YUMURTALıK’TA AY YıLDıZ COŞKUSU: 21 MAHALLEDE BAYRAKLAR YENILENDI!   16:16   TARSUS BELEDIYESI DR. ÜSTÜN EZER ZEYTIN GEN KORUMA ALANıNDA HASAT BAŞLADı   16:14   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “KÂĞıT ÜZERINDE HAK VAR, AMA O HAKLARı KULLANAN IŞÇI KALMADı!”   16:12   BÜYÜKŞEHIR İLE MERSIN’DE ÖĞRENCI OLMAK ÇOK KOLAY   16:09   KARADUVAR SAHILINE DÖKÜLEN TONLARCA GIYSI VE TEKSTIL ATıĞı TOPLANDı   16:08   23. AHMET YEŞIL RESIM YARıŞMASı BAŞVURULARı YARıN SONA ERIYOR   21:46   TBMM’DE “SILIVRI” KRIZI: BAŞARıR’ıN SÖZLERI MECLIS’I KARıŞTıRDı   21:14   TÜRKIYE’NIN GELECEĞI TOPRAĞıN ALTıNDA: CHP’DEN NADIR ELEMENTLER İÇIN TARIHI HAMLE   16:09   MHP MERSIN MILLETVEKILI VE MYK ÜYESI DR. LEVENT UYSAL, KADıN ÇIFTÇILER İÇIN SGK PRIM DESTEĞI VE YıPRANMA PAYı TALEP ETTI   15:42   TBB BAŞKAN VEKILI SEÇER, ANKARA’DA ‘KADıN DOSTU KENTLER PROGRAMı 3. FAZı LANSMANı’NA KATıLDı   15:41   MEZITLI’DE ŞAH-HANE SATRANÇ EVINE YOĞUN İLGI   15:38   MINGUZZI CINAYETI DAVASıNDA KARAR AÇıKLANDı...   15:37   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "BIZ EĞER BIR GALIBIYET ALACAKSAK ÖNÜMÜZDEKI SEÇIMLERDE TÜRKIYE’DE ALACAĞıZ"   15:34   ÜMIT DIKBAYıR CHP’YE KATıLDı   15:32   DEVLET BAHÇELI’DEN KıBRıS ÇıKıŞı   09:59   ERDEMLI’DE HIJYEN KRIZI: İKI FıRıNA MÜHÜR VURULDU!   09:55   CAN ATALAY’DAN BAKAN KURUM’A HATAY TEPKISI: “DRONU YÜKSELTIN, GERÇEĞI GÖRÜN!”   09:53   ALTıN UĞRUNA KıRŞEHIR FEDA EDILEMEZ!   09:50   ZEYTINLE GELEN UMUT: MERSIN’DE KıRSAL KALKıNMANıN ALTıN ANAHTARı BÜYÜKŞEHIR’DEN  
 
     
   

Bu Şenlikte Her Yer çocuk


Mezitli Belediyesi, çocuk şenliği düzenledi. ‘Her Yer Çocuk’ yaz etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen çocuk şenliğinde şarkılar söyleyip dans eden minikler, çevre, aile içi ilişkiler gibi konularda skeçler oynadı. Etkinliğe katılan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, çocuklarla birlikte şarkı söyledi.

 

Tarih : 10 Ağustos 2019 Cumartesi 11:23   Okunma : 1073

Mezitli Belediyesi, çocuk şenliği düzenledi. ‘Her Yer Çocuk’ yaz etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen çocuk şenliğinde şarkılar söyleyip dans eden minikler, çevre, aile içi ilişkiler gibi konularda skeçler oynadı. Etkinliğe katılan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, çocuklarla birlikte şarkı söyledi.

Mezitli Belediyesi Meclis Üyesi Deniz Gürocak tarafından organize edilen ve farklı mesleklerden gönüllü bir grup eğitmenin 7 hafta süren ve düzenlenen çeşitli atölyelerin ardından, miniklerin öğrendiklerini paylaşmak amacıyla gerçekleştirilen şenlikte, yüz boyama, palyaço gibi faaliyetlerde yapıldı.

Çocuklara ve ailelere sosyal destek sağlamak amacıyla bu oluşumu yaşama geçirdikleri bilgisini veren Mezitli Belediyesi Meclis Üyesi Deniz Gürocak, “Başkanımıza yapmak istediklerimizi anlattığımız zaman bize çalışma yapmak için Bale Kafeyi önerdi ve böylesi güzel ve kullanışlı bir yeri tahsis etti. Kültüre, sanata ve daha da önemlisi çocuklara ne kadar önem verdiğini bu vesileyle bir kez daha göstermiş oldu” dedi.

Konuşmasına Bale Kafeyi, hukuksuz biçimde kullanan rant kesimlerinden kurtarma süreçlerini anlatarak başlayan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mezitli’de kültürel ve sanatsal faaliyetlere çok büyük talep olduğunu ve bu ihtiyaca cevap verecek mekanlar yarattıklarını söyledi.

En büyük hedeflerinin Mezitli’de yaşayan insanların mutluluğu olduğuna vurgu yapan Başkan Tarhan, “Genç arkadaşlarımızın böylesi bir projeyle gelmesi beni çok mutlu etti. Çünkü aralarında, öğretmen var, heykeltıraş var, ressam var, sanatçı var. Çok başarılı çalışmalar yapıyorlar. Çocuklarımız  7 hafta gibi kısa sürede öğrendiklerini bizlere sergileyecek seviyeye de geldiler. Hepsine çok teşekkür ederim” dedi.

Geçen 5 yıllık dönemde ana temalarını kültür ve sanat ile kadınların oluşturduğunu anımsatan Başkan Tarhan, çocuklara, emeklilere, engellilere ve gençlere yönelik hizmetler de gerçekleştirdiklerini, ancak tüm çalışmaların öznesini kadınların oluşturduğunu ifade etti. Bu konuda belli bir başarı elde ettiklerini, Kadın Üretici Pazarı projesinin Türkiye’de de ses getirdiğini vurgulayan Tarhan, bunu aldıkları dünya birinciliği ödülüyle de taçlandırdıklarının bilgisini verdi.

Bu dönemde de yine kültür ve sanat ağırlıklı çalışmalara yer vereceklerine, Mezitli’nin sosyal yapısının ve dokusunun buna uygun olduğuna işaret eden Tarhan, “Ama bu dönem çalışmamızın öznesini çocuklar oluşturacak. Çocuklarımıza daha fazla zaman ayırmamız gerekiyor. Bugün bu çocuklarımız 10 yıl 15 yıl sonra Türkiye’nin geleceğinde söz sahibi olacaklar. O yüzden onlara çocuk diye bakmamak gerekiyor. Şimdiden onları çağdaş, Atatürkçü ve iyi insanlar olarak yetiştirmeliyiz” şeklinde konuştu.

Başkan Tarhan etkinliğe katılan tüm çocuklara kitap ve çeşitli hediyeler verdi.

Paylaş :
Etiketler :  bu, şenlikte, her, yer, çocuk

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA