10 Aralık 2025 Çarşamba

14:44   KıRıKKALE OSB’DE YANGıN... VALI MAKAS: "CAN KAYBıMıZ YOK"   14:43   CHP’DEN ISTIFA EDEN MERSIN MILLETVEKILI ÇAKıR: ÖNCE KENDILERI AKLANıP GELECEK   14:41   TBMM GENEL KURULU’NDA 2026 YıLı BÜTÇE GÖRÜŞMELERI "YETER SAYı"NıN OLMAMASı NEDENIYLE 1 SAAT GECIKMELI BAŞLADı... VELI AĞBABA’DAN AK PARTI GRUBUNA TEPKI   14:40   TBB’NIN “YEDINCI ULUSAL YEREL YÖNETIMLER SEMPOZYUMU” BAŞLADı... VAHAP SEÇER: “BELEDIYECILIK KOLTUĞUNUN BIZI RAHATSıZ EDEN EN ÖNEMLI DIKENIDIR RANT"   10:15   MERSIN’DE KADıNLAR MERCEK ILE EKONOMIK ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KAZANıYOR   20:58   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SARAÇHANE MESAJı: “BIZI SEVEN EVDE DEĞIL YANıMıZDA OLSUN!”   20:49   MERSIN, DÜNYAYı KOŞUYA DAVET EDIYOR: 7. ULUSLARARASı MARATON BAŞLıYOR   17:35   “TÜRKONFED ZIRVESI: YAPıSAL SORUNLARDAN ÇÖZÜME, FıRSATLARDAN UMUDA”   16:21   CHP MYK TOPLANTıSı... CHP MERSIN MILLETVEKILI ÇAKıR, KESIN IHRAÇ ISTEMIYLE PM’YE SEVK EDILDI   16:17   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: 10 MART MUTABAKATı’NıN HAYATA GEÇIRILMESI ÖNEMLI BIR DÜĞÜMÜ ÇÖZECEK   16:16   ÜMIT ÖZDAĞ’DAN, YAĞıZ KAAN ERDOĞMUŞ’A TEBRIK: "İLK 50’DE 1 DEĞIL, ILK 20’DE 19 TÜRK SPORCU YETIŞTIRMEYI HEDEFLEYECEĞIZ"   14:48   BAHIS SORUŞTURMASı... TFF BAŞKANı HACıOSMAOĞLU: “OPERASYONLAR DERINLEŞTIKÇE BIR PANIK HAVASı ESMEYE BAŞLADı”   14:46   KENDISINE SISTEMATIK ŞIDDET UYGULAYAN KOCASıNı ÖLDÜRMEKTEN YARGıLANAN SERAP AVCı HAKKıNDA TAHLIYE KARARı VERILDI   14:44   AVRUPALı LIDERLERDEN UKRAYNA’YA KRITIK DESTEK: DONDURULMUŞ RUS VARLıKLARı IÇIN “TAZMINAT KREDISI” ATAĞı   14:39   CHP MYK, ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLıĞıNDA TOPLANDı   14:37   EKREM İMAMOĞLU: BIR TV KANALıNDAN, BIR CANLı YAYıNDAN KORKTULAR   12:48   MERSIN’DE KıBRıS GAZILERI KUYULUK TABIAT PARKı’NDA BULUŞTU: DAYANıŞMA VE VEFA PIKNIĞI   12:40   OSMAN KAVALA’DAN HUKUK VURGUSU: “YANLıŞ DELILLE DOĞRU SONUÇ OLAMAZ”   11:37   AYM’DEN KRITIK KARAR: SÖZLÜ SıNAV ONAYLANDı, EĞITIM YÖNETMELIĞI İPTAL EDILDI   11:15   TÜRKIYE’DE REKOR: FAIZ ZIRVEDE, BÜTÇE DIPTE!  
 
     
   

MESKİ, TARSUS’TAKİ SORUNLARI ÇÖZMEK İÇİN DÜĞMEYE BASTI


Tarsus’un bazı merkez mahallelerinde yapılması gereken yağmur suyu tahliye ve bağlı mahallelerde yaşanan içme suyu problemlerinin en kısa sürede çözülmesi için düğmeye basıldı.

 

Tarih : 15 Ağustos 2019 Perşembe 12:54   Okunma : 1192

MESKİ, TARSUS’TAKİ SORUNLARI ÇÖZMEK İÇİN DÜĞMEYE BASTI

Tarsus’un bazı merkez mahallelerinde yapılması gereken yağmur suyu tahliye ve bağlı mahallelerde yaşanan içme suyu problemlerinin en kısa sürede çözülmesi için düğmeye basıldı. Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü’nde bu amaçla düzenlenen istişare toplantısında, yatırıma ihtiyaç duyulan bölgelerdeki eksikliklerin en kısa sürede tespit edilmesi ve öz kaynaklar kullanılarak sorunların ortadan kaldırılması üzerinde duruldu.

Büyükşehir’in MESKİ’den sorumlu Başkan Danışmanı Ertan Liman, bazı kırsal ve ova mahallelerde yaşanan içme suyu sorunuyla ilgili çalışmalarını 1 yıl içerisinde bitirmeyi planladıklarını söyledi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, yıllardır içme suyu konusunda sıkıntı yaşayan kırsal ve ova mahallelerdeki vatandaşların sorunlarına kalıcı çözüm bulmak için çalışmalarını hızlandırdı. Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, kırsal ve ova mahallelerde özellikle öz kaynakları kullanarak, yatırımların seri ve daha ekonomik şekilde hayata geçmesi adına planlama yapıyor.

Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü’nde düzenlenen istişare toplantısında konuşan Büyükşehir’in MESKİ’den sorumlu Başkan Danışmanı Ertan Liman, Tarsus’un sadece ova mahalleleri için şu an 350 kilometre içme suyu borusu döşenmesi gerektiğini ve bunun maliyetinin 125 milyon TL olduğunu belirterek, “Mahallelerimiz oldukça dağınık durumda ve birbirlerine uzak. Bu yatırımın hayata geçmesi mevcut ekonomik koşullarda mümkün değil. Biz, içme suyu sorunu yaşanan mahallelerimizde yeraltından yeni su kaynakları bulup, rehabilite ederek, sorunu ortadan kaldırmayı hedefliyoruz” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü Koordinatörü Ali Boltaç, CHP Tarsus İlçe Başkanı Ali İlk, CHP Çamlıyayla İlçe Başkanı Seher Sorma, MESKİ yetkilileri ve parti yöneticilerinin katıldığı toplantıda konuşan Ertan Liman, Tarsus merkezde bazı mahallelerde yağmur suyu tahliye hattı sorunu olduğunu, bunun dışında fazla bir eksikliğin bulunmadığını kaydetti.

Aciliyet gerektiren noktalarda kendi imkanlarıyla yağmur suyu tahliyesi için çalışma yapılacağını belirten Ertan Liman, “İçme suyu sorunu yaşanan kırsal veya ova mahallelerimiz için yeni su kaynağı bulmamız gerekiyor. Su kaynağı bulmak için de büyük ölçekli yatırım gerekiyor. Fakat aldığımız karar doğrultusunda bu su kaynaklarını kendi imkanlarımızla bulmaya çalışacağız. Bunun nedeni ihale ile yapıldığında süreç uzuyor ve maliyet artıyor. Şu an özellikle kırsal mahallelerimizde yaşanan su sorunu konusunda arkadaşlarımız tespit çalışmalarını sürdürüyor. Buralarda küçük dokunuşlarla vatandaşlarımızın yaşadıkları su problemlerini, önümüzdeki 1 yıllık sürede çözeceğiz” diye konuştu.

Tarsus’un kırsal mahallelerinin yanı sıra Çamlıyayla’da da yaşanan sorunların ortadan kalkması ve kalıcı çözümler bulunması için ekiplerin çalıştığını ifade eden Ertan Liman’ın konuşmasının ardından katılımcılar görüş ve önerilerini dile getirdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü Koordinatörü Ali Boltaç, Çamlıyayla’ya bağlı mahalle muhtarları ve Tarsus’un kırsal bölgesinde bulunan mahalle muhtarlarıyla toplantı yaptı.

Muhtarların sorun ve taleplerini tek tek dinleyen Ali Boltaç, özellikle yol konusunda yaşanan sorunların çözümü için ekiplerin seferber olduklarını kaydederek, diğer talepler için de sistemli şekilde çalışma yürüttüklerini söyledi.

Paylaş :
Etiketler :  tarsustaki, sorunlar, çözüme, kavuşuyor

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA