20 Mayıs 2025 Salı

10:54   ERHAN ADEM: “HAL DENETIM YETKISININ DEVRI DOĞRUDAN BIR GASP, AÇıK BIR DEMOKRASI VE EKONOMI DARBESIDIR”   10:47   İBB`YE YÖNELIK 3. DALGA OPERASYONU... ENSAR AYTEKIN: "AMAÇ BELEDIYELERI HUKUKEN DE FIILEN DE ÇALıŞAMAZ HALE GETIRMEKTIR"   10:30   TBMM BAŞKANVEKILI KARACA`DAN NUMAN KURTULMUŞ`A TEPKI: "BU YALNıZCA BANA YÖNELIK BIR DıŞLAMA DEĞIL, ANAYASAL DÜZENIN TASFIYESIDIR"   10:07   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI ILE HAVADA, KARADA VE DENIZDE 19 MAYıS COŞKUSU YAŞANDı   09:46   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, HALKKENT MERCEK`TE "ÇOCUK OYUN ODASı"Nı HIZMETE SUNDU   09:35   TKP GENEL SEKRETERI OKUYAN: "GELIN ŞU HOLDING, TARIKAT DÜZENINDEN BIRLIKTE KURTULALıM. BURADAN TOPLUMA BIR FAYDA YOK"   09:15   İBB`YE YÖNELIK 3. DALGA OPERASYONU... ALI MAHIR BAŞARıR: "BU, OLABILECEK BIR ŞEY DEĞIL. MASUMIYET KARINESI, HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ AYAKLAR ALTıNA ALıNMıŞ"   01:28   ESKIŞEHIR`DE CHP`NIN YÜRÜYÜŞÜNDE KONUŞAN ÜNIVERSITE ÖĞRENCISI: ANNEM YARALARıMı GÖRDÜ AĞLADı   01:15   EKREM İMAMOĞLU: BU ÜLKENIN KADERI YA DEĞIŞECEK YA DEĞIŞECEK   23:59   CHP`NIN İZMIR`DEKI "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI... AYLIN NAZLıAKA: AYAĞıMıZı GAZ PEDALıNA KOYDUK. SANDıK ÖNÜMÜZE, ADAY YANıMıZA GELENE KADAR AYAĞıMıZı GAZDAN ÇEKMEYECEĞIZ   23:43   DEVA PARTISI`NDEN ISTIFA ETTI “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGINDE CHP ROZETI TAKTı... SEDA KAYA ÖSEN: CHP`YE SAHIP ÇıKMAYı BIR VATAN GÖREVI OLARAK GÖRÜYORUM   23:22   CHP`NIN İZMIR`DEKI "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI... GÖKHAN GÜNAYDıN: O SANDıK BURAYA GELECEK VE TARIHIN ÇÖPLÜĞÜNE GITMESI GEREKENLER GIDECEK   23:20   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: YENI ANAYASA NOKTASıNDA ÇALıŞMAMAK VEYA ONU ERTELEMEK MÜMKÜN DEĞIL   23:02   DEM PARTI GENÇLIK MECLISI YK ÜYESI VE PM ÜYESI LIVAN ORMAN GÖZALTıNA ALıNDı   22:59   CHP`NIN İZMIR`DEKI "MILLET İRADESI`NE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI... BERKAY GEZGIN: ATATÜRK`ÜN BIZE EMANET ETMIŞ OLDUĞU BU ÜLKEYI, FIKRI HÜR, VICDANı HÜR, BIZ GENÇLER KURTARACAĞıZ   22:56   CHP`YE KATıLAN İZMIR MILLETVEKILI SEDA KAYA ÖSEN: CHP, CUMHURIYET`IN BAĞıMSıZ KALAN SON KURUMUDUR   22:38   CHP`NIN İZMIR`DEKI "MILLET İRADESI`NE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI... TAYFUN KAHRAMAN, "GÜNDOĞDU MEYDANı, MILLETIMIZI BIRLEŞTIREN `TÜRKIYE İTTIFAKı`NıN RESMI OLDU"   22:35   AK PARTILI RIZE BELEDIYESI, GITARISTI ERDOĞAN`ı ELEŞTIRDIĞI IÇIN RIZE`DEKI MADRIGAL GRUBU`NUN KONSERINI IPTAL ETTI   22:26   AK PARTI`LI ÇELIK`TEN ÖZGÜR ÖZEL`E `YEREL DIKTATÖR` TEPKISI: CUMHURBAŞKANıMıZıN LIDERLIĞI HAKKıNDA SÖZ SÖYLEMESI TRAJIK BIR DURUMDUR   22:17   CHP`NIN İZMIR`DEKI "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL, "TERÖRSÜZ VE DEMOKRATIK BIR TÜRKIYE KOMISYONU KURULMALıDıR"  
 
     
   

Yeşilboğaz: “Avukatların Mücadeleleri Yasalarla Engellenmeye Çalışılıyor”


Mersin Barosu’nda avukatlık stajını başarıyla tamamlayan 18 stajyer avukat, düzenlenen yemin töreninde yemin edip cübbe giyerek, meslek hayatına resmi olarak ilk adımı attı. Genç avukatlara ruhsatnamelerini imzalayarak takdim eden Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz törende yaptığı konuşmasında, avukatların mücadelelerinin yasalarla engellenmeye çalışıldığına vurgu yaparak, “Bizim söylemlerimiz, yapmış olduğumuz itirazlar, mesleğimizin bize vermiş olduğu muhalif kimlikten kaynaklanıyor. Hukuki vicdanımızla muhalefet ediyoruz. Asla siyaset yapmıyoruz” dedi.

 

Tarih : 22 Ağustos 2019 Perşembe 12:45   Okunma : 1097

Avukatların ve ailelerin katılımıyla Mersin Barosu Konferans Salonu’nda düzenlenen yemin töreninde; Stajyer Avukatlar Emrecan Yiğit, Can Bayrak, Ali Cenk Durdu, Arife Tekeli, Banu Demir, Faik Karalar, Mehmet Bay, Onur Rencuzoğulları, Pervin Koçak, Seda Dikiciler, Sena Belgin, Zeynep Erten, Barış Akkaya, Cemal Şahin İktu, Halil Ahmet Bakırcı, Hamza Kar, Kaan Öztürk ve Volkan Amanvermez meslek yemini edip cübbe giyerek, Mersin Barosu ailesine katıldı.  Duygusal anların yaşandığı yemin töreninde Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Başkan Yardımcısı Fatma Demircioğlu, Genel Sekreter Adnan Günbay ve Sayman Kazım Yüksel, stj. avukatlara cübbelerini giydirerek, sevinçlerine ortak oldular.

“SADECE BAĞIMSIZ SAVUNMA DİK DURMAYA ÇALIŞIYOR”

Tören öncesi konuşma yapan Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, ülkemizde çok sayıda hukuk fakültesi açılmasına, çok sayıda hukuk fakültesinden mezun vermemize ve çok fazla avukat, hâkim, savcı sayısına rağmen, ülkemizde hala çok fazla hukuksuzluk yapılıyorsa, ciddi bir sıkıntı var demektir. Olaylara çok kötümser bakmıyorum. Hukuk camiamızın büyümesini, toplumun hukukla biraz daha entegre olmasını, bizim ilerde hukuk sistemimizin düzelebileceği ve aydınlık günler görebileceğimiz günlerin işareti olarak addediyorum” şeklinde konuştu.

Bağımsız olması gereken yargının, artık siyasi vesayetten kurtulamadığına vurgu yapan Yeşilboğaz, “Sadece bağımsız savunma dik durmaya çalışıyor. Ancak avukatların bu mücadeleleri bazı yasalarla engellenmeye çalışılıyor. Bizler gibi, genç meslektaşlarımız da bu süreçte birçok zorlukla karşılaşacak. Ancak bireysel ve kolektif mücadelelerimizle, bu sorunları bir nebze de olsa aşmayı başarabiliriz. Daha çok birliktelik halinde, sorunlarımızın üstesinden çok daha kolay gelebileceğimize inanıyorum” dedi.

“HUKUKİ VİCDANIMIZLA MUHALEFET EDİYORUZ”

Genç avukatlarımızı zorlu bir yol beklediğini ifade eden Yeşilboğaz, “Çünkü hukukçular toplumda kimseye yaranamaz. Hukukçular, hukuksuzluk karşısında muhalefet etmek, itiraz etmek zorunda. Hukukçular, haksızlıklar karşısında asla susamazlar. Bizim söylemlerimiz, yapmış olduğumuz itirazlar, mesleğimizin bize vermiş olduğu muhalif kimlikten kaynaklanıyor. Hukuki vicdanımızla muhalefet ediyoruz. Asla siyaset yapmıyoruz. Yanlışa yanlış demek zorundayız. Bu bizim görevimiz, hukuki vicdanımız. Bunu yapmazsak, biz hukukçu olmayız. Dünyaya farklı gözle bakıp, dünyayı daha yaşanabilir, daha eşit, daha demokratik, daha özgürlükçü bir ülke haline getirmek, öncelikle biz hukukçuların boynunun borcudur” ifadesini kullandı.

Türkiye’nin her zaman bir hukuk devleti olmasını istediklerini kaydeden Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Tek bir şiarımız var, o da hukukun üstünlüğüdür. Herkesin hukuk şemsiyesinin güvenliği altında eşit, demokratik özgür bir şekilde yaşaması en büyük isteğimiz ve mücadelemiz olmaya devam edecektir. Hakkımızda ne söylenirse söylensin, biz asla bu şiarımızdan vazgeçmeyeceğiz. Mersin Barosu’nun öncü, ilerici, demokrat, cumhuriyetçi kimliğini, biz var olduğumuz sürece sürdüreceğiz. Genç meslektaşlarımızın bu süreçte bizlere destek vererek mücadelemize ışık olacaklarına inanıyorum. Biz de her zaman bu yolda genç meslektaşlarımızın yoldaşı olacağız. Meslek hayatlarında kendilerine başarılar diliyorum” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA