11 Mayıs 2025 Pazar

18:20   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL`DEN 32 ANNEYE "ANNELER GÜNÜ" TELEFONU   17:33   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "BELEDIYECILIK VATANDAŞLA IÇ IÇE OLMALı, TOPLUMUN HER SORUNUNDA YANıNDA OLMALı"   11:23   ÖZGÜR ÖZEL`DEN "ANNELER GÜNÜ" MESAJı: "BIR ÇOCUĞUN GELECEĞI IÇIN DIRENEN HER ANNE, BU ÜLKENIN KADERINI DEĞIŞTIRIR"   09:51   DILEK KAYA İMAMOĞLU`NDAN "ANNELER GÜNÜ" MESAJı: "TÜM GENÇLER SERBEST BıRAKıLANA, SEVDIKLERIMIZ ARAMıZA DÖNENE KADAR ÖZELLIKLE BIZ ANNELER NORMALLEŞMEYECEĞIZ"   15:47   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN RENKLI ANNELER GÜNÜ ETKINLIĞI   15:25   TARSUS BELEDIYESI`NDEN EMEKLILERE SAĞLıKLı YAŞAM DESTEĞI   13:59   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: "ARTıK TÜM TÜRKIYE, TÜM ŞEHIRLER BU MILLETIN, BU HALKıN, KARDEŞLIĞIN KALESI"   11:28   TARSUSLU MINIKLER, ANNELER GÜNÜ`NÜ KUTLADı   11:02   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, `DÜNYA SAĞLıK İÇIN HAREKET ET GÜNÜ`NDE VATANDAŞLARı DOĞA ILE BULUŞTURDU   14:10   SILIFKE BELEDIYESI`NDEN ANNELERE ÇIÇEK SÜRPRIZI   13:46   VAHAP SEÇER: "UYGULADıĞıMıZ PROJELERLE ANNELERIMIZE YARDıMCı OLUYOR, ONLARıN YÜKÜNÜ HAFIFLETIYORUZ”   13:07   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ’DAN ÇAĞRı: BELEDIYELER YALNıZ BıRAKıLMAMALı, DESTEKLENMELI    12:53   MHP MERSIN MILLETVEKILI UYSAL ‘YAPAY ZEKA HAYATıMıZı NASıL DEĞIŞTIRECEK? YAPAY ZEKAYA DAIR GELECEK SENARYOLARı’ PANELINE MODERATÖRLÜK YAPTı   12:51   ÖZGÜR ÖZEL, TÜRKONFED`I ZIYARET ETTI: ÜLKENIN ÇıKıŞı HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNDE, SIYASET KURUMUNUN IŞ INSANLARıNA EN IYI ŞARTLARDA ÇALıŞABILECEKLERI ŞEKILDE HUZUR VERMESINDEDIR   12:46   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ABDULLAH ÖZYIĞIT: “EĞRIÇAM`DAKI KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJEMIZ 6 YıLDıR IMZA BEKLIYOR”   11:35   CHP`LI NALBANTOĞLU TUTUKLU GENÇLER IÇIN HÜKÜMETE TEPKI GÖSTERDI: “ADALET DUYGUNUZUN OLMADıĞıNı BILIYORDUK MEĞERSE SIZDE HIÇ VICDAN DA YOKMUŞ”   11:14   İNAN AKGÜN ALP`TEN CHP`NIN VAN MITINGINE ÇAĞRı: DEMOKRASI VE BARıŞ BIRLEŞTIRECEK, BU ALANDAKI TALEBI GÖRÜNÜR KıLACAK BIR MITING   10:13   AK PARTI “INFAZ PAKETINI” TBMM`DE SIYASI PARTILERE ANLATACAK   09:51   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, "HELLO MERSIN" PROJESININ KAPSAMıNı GENIŞLETIYOR   09:39   MESKİ`DEN TOROSLAR, KAZANLı VE HOMURLU`YA BÜYÜK YATıRıM  
 
     
   

Akib Yaş Meyve Ve Sebze İhracatında Yine İlk Sırada Yerini Aldı


Türkiye’nin yaş meyve ve sebze ihracatı yılın sekizinci ayında 110 milyon dolar kaydedildi. Taze meyve ihracatı değerde %70’ lik pay ile 77 milyon dolar gerçekleşerek Ağustos ayı yaş meyve sebze ihracatına en çok katkı sağlayan alt ürün grubu oldu.

 

Tarih : 4 Eylül 2019 Çarşamba 14:27   Okunma : 1133

2019 yılının Ağustos ayı ve Ocak-Ağustos ayı ihracat rakamlarını bir ihracatçı gözüyle değerlendiren Akdeniz Yaş Meyve ve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nejdat SİN; Ağustos ayında 110 milyon dolarlık yaş meyve sebze ihracatı gerçekleştirildiğini ve değerde %70’lik pay ile 77 milyon dolar gerçekleşen taze meyve ihracatının birinci sırada yer aldığını, taze meyve ihracatını % 28 lik pay ile 31 milyon dolar kaydedilen taze sebze ürün grubunun takip ettiğini belirtti.

Ağustos ayında en çok ihraç edilen yaş meyve sebze ürünü üzüm olurken onu sırasıyla incir, domates ve şeftali takip etti. Ağustos ayı liste başındaki üzüm ihracatı ile 29 milyon dolarlık döviz getirisi sağlandı. Ağustos ayı en çok yaş meyve ve sebze ihracatı yapılan ülkeler incelendiğinde ise Rusya Federasyonu %27’lik payla 30 milyon dolar gerçekleşirken, Rusya Federasyonunu sırasıyla Almanya, Suudi Arabistan, Irak ve Ukrayna takip etti.

AKİB %80’LİK PAY İLE TÜRKİYE NARENCİYE İHRACATINA EN ÇOK KATKI SAĞLAYAN BİRLİK OLDU

Başkan SİN; Türkiye yaş meyve ve sebze sektöründe Koordinatörlük görevini yürüten Akdeniz Yaş Meyve ve Sebze İhracatçı Birliği kanalıyla yılın ilk sekiz ayında yapılan yaş meyve sebze ihracatının değerde %42 lik pay ile 512 milyon dolar gerçekleştiğinin Akdeniz Yaş Meyve ve Sebze İhracatçı Birliği kanalıyla yılın ilk sekiz ayında yapılan narenciye ihracatının ise %80’lik pay ile 204 milyon dolar gerçekleştiğinin bilgisini vererek, AKİB’in tüm İhracatçı Birlikleri arasında lider konumunu korumaya devam ettiğinin altını çizdi.

NARENCİYE SEZONUNA EYLÜL İTİBARİYLE START VERİLDİ

Özellikle Akdeniz ve Ege Bölgesi'nde doğrudan ya da dolaylı 5 milyon kişinin geçimini sağladığı narenciye sektöründe ihracat sezonunun Limon-Mayer ürünü ile 2 Eylül de açıldığının bilgisini veren başkan SİN; Ürün kalitesinin önemine dikkat çekerek, üreticiler, ihracatçılar ve diğer paydaş kurumlar adına kaliteli ürün - kaliteli fiyat uyumunu sağlayabilecekleri karlı bir sezon geçirmelerini temenni etti.

AKİB, SEKTÖR PAYDAŞLARINI GELENEKSEL ‘SEZON ÖNCESİ İSTİŞARE TOPLANTISI’NDA BULUŞTURDU

İhracatta kaliteyi yakalamanın, hem bölgesel hem de uluslararası alanda marka olmanın bilimsel yöntemle, ortak akılla atılacak adımlar ile gerçekleşeceğini her fırsatta belirten Başkan SİN; Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği öncülüğünde her yıl gerçekleştirilen ve bu yıl da narenciye sezonuna dair beklentilerin, değerlendirmelerin yapıldığı “Sezon Öncesi İstişare Toplantısı” nın Ağustos ayı içerisinde düzenlendiği bilgisini vererek bu istişare toplantılarının sektör için önemini vurguladı. SİN sözlerini “Önümüzde yoğun bir süreç var. Sezonun açılmasıyla hem ihracat işlemlerini takip edecek hem de sektörümüze yeni pazarlar kazandırmak için çalışmalar yapmak üzere Hong-Kong’ta düzenlenen Asia Fruit Logistica, Pekin’de düzenlenen China FVF fuarı ve Eylül ayında düzenlenecek olan World Food Moscow fuarı gibi nitelikli yaş meyve sebze fuarlarına katılarak ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğiz.” diyerek sonlandırdı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA