3 Aralık 2025 Çarşamba

09:25   YEREL TOHUMDAN İKLIM DOSTU PROJELERE: MERSIN TARıM FUARı’NDA BÜYÜKŞEHIR DAMGASı   21:30   TARSUS’TA MECLIS GÜNDEMI YOĞUN: KENTSEL DÖNÜŞÜMDEN ULUSLARARASı ÖDÜLE   21:03   “SAVUNMA SUSMADı: BARO BAŞKANı ÖZDEMIR’DEN TUTUKLU AVUKATLAR İÇIN ADALET ÇAĞRıSı”   20:31   “SERAP AVCı DAVASıNDA BEŞINCI CELSE: ERKEK ŞIDDETINE KARŞı ADALET ARAYıŞı”   20:25   MERSIN LIMANı’NDA ŞOK OPERASYON: İTALYA’YA KAÇıRıLACAK 44 GÖÇMEN KONTEYNERDE YAKALANDı!   20:19   TOROSLAR’DA ENGELSIZ BIR GÜN   20:15   MERSIN’DE ULAŞıMDA SESSIZ DEVRIM: 18 ELEKTRIKLI OTOBÜS YOLLARDA   15:15   DEM PARTI GRUP TOPLANTıSı... TUNCER BAKıRHAN’DAN ÖZEL’E: CELLAT DEFTERINI AÇACAKSAK, GEÇMIŞI KONUŞACAKSAK HEPINIZ BORÇLU ÇıKARSıNıZ   15:13   ŞEHZADELER BELEDIYE BAŞKANı GÜLŞAH DURBAY KONTROL AMAÇLı YOĞUN BAKıMA ALıNDı   15:11   TÜRKIYE O İETT KAPTANıNı ÇOK SEVDI, VIDEOSU 12 MILYONDAN FAZLA IZLENDI   15:09   ÖZGÜR ÖZEL: "BU KOMISYONA NE KATıLMAMıZLA KÜRT OLMAYAN VATANDAŞLARA BIR KÖTÜLÜK YAPTıK, NE DE KOMISYONUN SON SEYAHATINE KATıLMAMıZLA KÜRT ARKADAŞLARıMıZA KARŞı OLUMSUZ BIR TUTUM IÇINDE OLDUK"   10:40   “YENIŞEHIR’DE KADıNLAR SERAMIKLE GELECEĞINI ŞEKILLENDIRIYOR”   09:40   “AKDENIZ’DE YEŞIL DÖNÜŞÜM: ŞAKIR GÜLMEN PARKı BAŞTAN SONA YENILENDI”   09:21   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN SANAT DOLU AKŞAM: ANADOLU’NUN RUHU KONGRE SARAYı’NDA BULUŞTU   05:37   CHP’DE DEĞIŞIM TAMAMLANDı: ÖZEL’IN YENI KADROSU GÖREVE HAZıR   23:49   TRABZONSPOR KONYASPOR’U 3-1’LE GEÇTI!   20:49   CHP’DE TARIHI REKOR: ÖZGÜR ÖZEL DÖRDÜNCÜ KEZ GENEL BAŞKAN   16:11   VAHAP SEÇER: “CHP’NIN İKTIDARı TÜRKIYE’NIN UMUDU OLACAK”   19:05   CHP İLKE VE DEMOKRASI HAREKETI’NDEN KURULTAY AÇıKLAMASı   18:41   CHP’NIN 39’UNCU OLAĞAN KURULTAYı... İLK GÜN PARTI PROGRAMıNıN KABULÜ VE TÜZÜK DEĞIŞIKLIĞIYLE TAMAMLANDı  
 
     
   

Çocuklar Anadolu Ateşine Hayran Kaldı


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ‘Istanbul Dreams by Anadolu Ateşi’ Türkiye turnesi kapsamında Mersin’e gelen Anadolu Ateşi Dans Grubu’nun gösterisini eşi Meral Seçer ile birlikte izledi.

 

Tarih : 26 Eylül 2019 Perşembe 21:02   Okunma : 1287

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ‘Istanbul Dreams by Anadolu Ateşi’ Türkiye turnesi kapsamında Mersin’e gelen Anadolu Ateşi Dans Grubu’nun gösterisini eşi Meral seçer ile birlikte izledi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Çocuk Çalışma Grubu ise sosyal sorumluluk projesi kapsamında sanata ilgi duyan ve özel yeteneği olan 60 çocuğu, Anadolu Ateşi’nin eşsiz gösterisi ile buluşturdu. Özel yeteneği olan ve sanata ilgi duyan, ancak daha önce hayatlarında hiç dans gösteri izlememiş olan çocuklar, Büyükşehir Belediyesi sayesinde bir ilki yaşadı. 

Gençlerin ve çocukların kültür ve sanatla iç içe olmasını isteyen Başkan Seçer, Büyükşehir Belediyesi’ne getirdiği yeni anlayışla her kesimden insanı kültürel etkinliklerle buluşturuyor. Sanata ilgi duyan ancak daha önce bu tarz gösterilere gitme imkanı bulamayan çocuklar ve gençler, Büyükşehir Belediyesi’nin projeleri sayesinde sanatla iç içe oluyor.

GENÇLER VE ÇOCUKLAR GÖSTERİYİ HAYRANLIKLA İZLEDİ

Mustafa Erdoğan imzası olan ve kaynağını Anadolu’nun binlerce yıllık mitolojik ve kültürel tarihinden alan Anadolu Ateşi’nin muhteşem gösterisini izlemeye gelen çocuklar, Başkan Seçer ve eşi Meral Seçer’i Atatürk Kültür Merkezi’nin kapısında karşıladı. Başkan Seçer, kendisini bekleyen çocuklarla ve gençlerle sohbet etti, gösteri için heyecanlı olup olmadıklarını sordu.

Gösteri öncesi salonda yerini alan çocuklar, büyük bir merakla dans grubunun sahne almasını bekledi. Heyecanları ve mutlulukları yüzlerinden okunan çocuklar, gösteriyi büyülenerek izledi. Hemen hemen her yöreden derlenmiş yüzlerce halk dansı figürü ve halk müziğini içinde barındıran gösteride çocuklar, Anadolu’nun binlerce yıllık sevgi, kültür ve tarih mozaiğinin dans gösterisine yansımasına şahit oldu.

BAŞKAN SEÇER: “GÖSTERİNİZDE ANADOLU’NUN O KADİM KÜLTÜRÜNÜ İZLEDİK”

Gösteri sonrası Anadolu Ateşi topluluğunun üyelerini tek tek tebrik eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Muazzam bir gösteri. İşinizi çok iyi yapıyorsunuz. Gösterinizle bu kadim coğrafyayı, Anadolu’nun o kadim kültürünü izledik. Kafkaslara gittik, Balkanlar’a gittik. Arap yarımadasına indik. Bütün bu bölgelerin acısını, mutluluğunu, birliğini, beraberliğini, o koreografide, figürlerde yaşattınız. Çok teşekkür ediyoruz. Sizleri misafir ettiğimiz kent, Anadolu kenti gibi rengarenk bir cümbüşe sahip. Burada yurdun her yerinden insan var. Bu güzel kente gelmişler ve biz burada birlik, beraberlik ve huzur içerisinde yaşıyoruz. Böyle de yaşamaya devam edeceğiz” dedi.

“VAHAP BAŞKAN SAYESİNDE BELKİ DE HİÇ YAŞAYAMAYACAĞIMIZ BİR AN YAŞADIK”

Ertuğrul Gazi Ortaokulu’nda eğitim gören ve resim sanatı ile ilgilenen Sultan Özgün, “Daha önce hiç böyle bir gösteri izlememiştim. Gösteriyi çok beğendim. Beklediğimden çok daha iyiydi. Bizleri bu gösteri ile buluşturduğu için Vahap Başkanımız’a çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Şevket Sümer mahallesinde yaşayan ve Ertuğrul Gazi Ortaokulu’nda eğitim gören Derya Öztürk ise, “Anadolu Ateşi’nin ismini çok duymuştum ve izlemek istiyordum. Gösteri muhteşemdi. Beklediğimin çok ötesinde bir gösteriydi. Vahap Seçer Başkanımız sayesinde daha önce hiç yaşamadığımız ve belki de yaşayamayacağımız bir an yaşadık” ifadelerine yer verdi.

“TÜM GÖSTERİYİ AĞZIM AÇIK İZLEDİM”

Anadolu Ateşi’ni izlemek için can attığını söyleyen ve heyecanını gizleyemeyen 12 yaşındaki Esma Aydın, “Anadolu Ateşi’ni izlemek istiyordum. Böyle bir fırsatı değerlendirmek istedim. Gösteri beklediğimden daha muhteşemdi. Tüm gösteriyi ağzım açık izledim.  Vahap Başkanımız’a çok teşekkür ediyorum. O olmasaydı bu güzel anı yaşayamazdık” diye belirtti.

“ANADOLU ATEŞİ’Nİ İZLEYEBİLMENİN HEYECANINI YAŞIYORUZ”

Mersina Kültür Sanat ve Spor Kulübü Halk Dansları Topluluğu’nda 5 yıldır dansçılık yapan Yaren Dolgun, “Anadolu Ateşi’ni izleyebilmenin heyecanını yaşıyoruz. Vahap Seçer Başkanımız’a bizleri böyle bir etkinlikle buluşturduğu için çok teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Aynı dans topluluğunda 7 yıldır dansçılık yapan 17 yaşındaki Büşra sürüsü ise, “Anadolu Ateşi, merakla izlediğim bir dans topluluğu. Bu grup idolüm. Çok severek izliyorum. Vahap Seçer Başkanımız’a bu aktivitede yer almamızı sağladığı için çok teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

“ÇOCUKLARIMIZIN BÖYLE BİR GÖSTERİYE DAHİL EDİLMESİ BİZİ ÇOK ONURLANDIRDI”

Ertuğrul Gazi Ortaokulu’nda Görsel Sanatlar Öğretmeni olan ve gösteriye öğrencileri ile birlikte gelen Birol Çoma, “Bu etkinlikten dolayı öncelikle Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e, eşi Meral Seçer Hanım’a, Kadın ve Çocuk Çalışma Grubu Sorumlusu Şerife Hasoğlu Dokucu Hanım’a çok minnettarız. Çocuklarımızın böyle bir gösteriye dahil edilmesi bizi çok onurlandırdı”  dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA