2 Mayıs 2025 Cuma

23:57   CHP`NIN KONYA MITINGI ÖNCESI TANıTıM ARACıNıN GEÇIŞI SıRASıNDA HAVAYA ATEŞ AÇıLMASıYLA ILGILI IKI KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı   23:33   CHP`LI MURAT ÇAN: İKTIDAR STAJ VE ÇıRAKLıK MAĞDURLARıNA BIR AYRıMCıLıK YAPTı VE ONLARı GÖRMEZDEN GELDI   23:32   GÖKAN ZEYBEK: RANT PROJESI, KANAL İSTANBUL PROPAGANDASıNıN EN BAŞAT SAVUNUCULARıNDAN BIRI TRT`DIR   23:27   ALI BABACAN: TRT MILLETIN VARLıĞıDıR, ADIL BIR YAYıNCıLıK POLITIKASı IZLEMEK ZORUNDADıR. HAKKıMı HELAL ETMIYORUM   22:27   CHP`NIN KONYA MITINGI ÇALıŞMASıNA SILAHLı SALDıRı... ERHAN ADEM: KURŞUNLA SUSTURAMAYACAKSıNıZ   22:26   MERSIN`DE 1 MAYıS KUTLAMASıNDA `BOZKURT IŞARETI` KAVGAYA NEDEN OLDU   21:51   CHP`LI İNAN AKGÜN ALP, TAKSIM MEYDANı YASAĞıNı TBMM GÜNDEMINE TAŞıDı   21:41   23 NISAN`DA CHP`NIN OTOBÜSÜNÜ KULLANAN ŞOFÖRE ADLI KONTROL... GÖKAN ZEYBEK, "İKTIDARıN TAMAMEN ŞIRAZESI KAYMıŞTıR"   20:58   ÖZGÜR ÖZEL:  TRT MILLETINDIR. O EKRANı MILLETE KAPATıP YALANLARA VE IFTIRALARA AÇANLARı BIR GÜN HATıRLANMAK ÜZERE MILLETIMIZE HAVALE EDIYORUM   20:57   CHP`NIN OTOBÜS ŞOFÖRÜ GÖKHAN GÜLYURT ADLI KONTROL ŞARTıYLA SERBEST BıRAKıLDı   20:08   CHP`LI BULUT: GENEL MERKEZIMIZIN EMEKTAR OTOBÜS ŞOFÖRÜ GÖKHAN KARDEŞIMIZI TUTUKLAMA TALEBIYLE MAHKEMEYE SEVK ETMIŞLER. BIRAZ INSAF, BIRAZ AKıL, BIRAZ VICDAN   20:01   ALI YERLIKAYA: 1 MAYıS ETKINLIKLERI KAPSAMıNDA 409 KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı   19:58   İSTANBUL PLANLAMA AJANSı: İSTANBULLULARıN %77,2`SI KANAL İSTANBUL PROJESI`NI DESTEKLEMIYOR   19:56   DMM`DEN IKI BAKANıN `KANAL İSTANBUL` SÖZLERINE ILIŞKIN AÇıKLAMA: AÇıKLAMALARıN BIRBIRI ILE ÇELIŞTIĞI YÖNÜNDEKI IDDIALAR MANIPÜLASYONDUR   19:16   YOZGAT`TA KADıN CINAYETI… DAMADı TARAFıNDAN BıÇAKLANAN KADıN TOPRAĞA VERILDI   19:02   EV HAPSI NEDENIYLE 1 MAYıS KUTLAMALARıNA KATıLAMAYAN BİRTEK-SEN GENEL BAŞKANı TÜRKMEN: ANNEMI DE MEYDANLARA DÜŞÜRDÜNÜZ YA, ARTıK SIZ DÜŞÜNÜN     18:49   ÖZGÜR ÖZEL, SILIVRI`DE EKREM İMAMOĞLU`NU ZIYARET ETTI   18:49   ÖZGÜR ÖZEL, SILIVRI`DE EKREM İMAMOĞLU`NU ZIYARET ETTI   18:40   İSTANBUL BAROSU: 1 MAYıS GÖZALTıLARı HUKUKA AYKıRıDıR, MESLEKTAŞLARıMıZ DERHAL SERBEST BıRAKıLMALıDıR     13:37   PATLAMAYA HAZıR SOSYAL BOMBA: BUZDAĞıNıN GÖRÜNEN KıSMıNDAKI 2,8 MILYON IŞSIZIN ALTıNDA 11 MILYON 730 BIN KIŞILIK SESSIZ GERÇEK IŞSIZLER ORDUSU BEKLIYOR  
 
     
   

Valilik iptal etti, CHP ve STK’lar Cumhuriyet alanında kutladı..


Mersin Valiliği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın bir alışveriş merkezinin amfi tiyatrosunda düzenleneceğini duyurmuş, ancak fırtına riski nedeniyle kutlamaları iptal etmişti. Karara tepki gösteren CHP, önceden duyurduğu programını bozmadı ve sert rüzgara rağmen Cumhuriyet Alanı’nda ku

 

Tarih : 24 Nisan 2017 Pazartesi 04:14   Okunma : 2410

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları için CHP öncülüğünde bazı sivil toplum örgütleri Cumhuriyet Alanında toplandı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. CHP İl Başkanı Abdullah Özyiğit burada yaptığı konuşmada; Mersin’de programları iptal edilmesinin hava şartlarına bağlandığını hatırlatarak rüzgar ve doğa koşulları demeden alanda toplananlara teşekkür etti.

23 Nisan’ın milletimizin azim ve kararlılık ile egemenliği aldığı gün olduğunu anlatan Özyiğit, “23 Nisan milletimizin karanlıktan çıktığı, işgal ve tutsaklığı kırdığı, kendi geleceğini kendi yazmaya başladığı gündür. 23 Nisan millet egemenliğe sahip oldukça, özgür ve bağımsız yaşayacağımızın müjdecisi, birlik bütünlüğümüzün teminatı, çocuklarımızın geleceğinin de sigortasıdır” ifadesini kullandı.

Bugün bir kez daha görevlerinin Cumhuriyete demokrasiye ve millet egemenliğine sahip çıkmak olduğunu vurgulayan Özyiğit, “16 Nisan’da halk oylamasına sunulan; egemenliğin milletten alınarak saraya verilmesi, demokrasinin yok edilerek bir tek adam rejimi kurulmasına imkan veren teklif, halkımızın en az yarısının hayır diyen sesi ile karşı karşıya kalmıştır. YSK’nın almış olduğu hukuksuz kararla seçimlerin meşruiyetine bütün dünyanın ve halkımızın gözünde darbe vurmuştur. Seçim güvenliğini sağlamakla görevli YSK, 49 milyon oy kullanan vatandaşlarımızın gerçek iradesinin ortaya koymasını engellemiş, hukuk dışı yöntemlerle milli iradeyi gasp etmeye çalışmıştır” ifadelerini kullandı.

16 Nisan’da yapılan halk oylamasının gayri meşru, YSK’nın anayasaya ve kanuna aykırı kararı ile ortaya çıkan sonucun yok hükmünde olduğunu öne süren

 Özyiğit şöyle devam etti: Milli iradenin tam olarak ortaya çıkması ve halkın kararının herkes tarafından görülmesi ancak bu seçimlerin iptali ve adil bir şekilde yenilenmesi ile mümkün olacaktır. Bu durum sadece hayır diyenlerin değil 80 milyonun ortak beklentisidir. Milletimiz iradesinin çalınmasına, ancak hırsızlara yakışacak yöntemlerle kendisine bir rejim dayatılmasına asla izin vermeyecektir. CHP tarihten aldığı sorumluluk ve haklı talebinin yerine getirilmesi, milletimizin haklarının korunması için hukukun izin verdiği bütün meşru araçlarla mücadelesini sürdürecektir. Bu gün Atatürk'ün sesini duyuyor olabilseydik bizlere; ‘Mersin'den, İzmir’den Edirne'den, Artvin'den, Hakkari'den yurdun dört bir yanından yola çıkın okuyun okutun anlatın gerçekleri. Fırsat vermeyin onlara. Emaneti kurtarın’ derdi. Kalkın haydi. Hep birlikte Cumhuriyeti kurtaralım. Egemenliği halkımıza geri alalım. Yaşasın Ulusal egemenliğimiz yaşasın 23 Nisan yaşasın Cumhuriyet.

Alternatif 23 Nisan kutlamalarında Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği, Eğitim-İş, Genel Sağlık İş, Yerel Hizmet-Sen, Çevre Dostları Derneği, Cumhuriyet Kadınları Derneği ve Sokak Çocukları Derneği de destek verdi. Dernekler adına hazırlanan açıklamayı okuyan Eğitim-İş Mersin Şube Başkanı Hakan Boyar, “Başta öğretim birliği ilkesi olmak üzere devrim yasaları çiğnenmekte, çağdaş eğitim hedefi terk edilmektedir. Türkiye büyük bir karanlığa doğru sürüklenmektedir” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından bir grup çocuk Atatürk Anıtı önünde toplanarak öğrenci andını okudu. Çocuklar “Bitti sandınız, HAYIR, cumhuriyet bizimle yaşayacak’ yazılı bir pankart açtı.

 

Paylaş :
Etiketler :  chp, 23 nisan ulusal egemenlik ve Çocuk bayramı, stk.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA