25 Ağustos 2025 Pazartesi

16:36   CHP GRUP BAŞKANVEKILI ALI MAHIR BAŞARıR: "YARGıDA SUSURLUK VAKASı ORTAYA ÇıKMıŞTıR"   16:33   İYİ PARTI’DE KURULTAY SÜRECI BAŞLıYOR...   15:06   SON DAKİKA! CHP’LI GÖLE BELEDIYE BAŞKANı BUDAK, PARTISINDEN ISTIFA ETTI   13:12   TOROSLAR’DA YOL ATAĞı SÜRÜYOR   13:03   EKREM İMAMOĞLU’NDAN "KUR KORUMALı MEVDUAT" YORUMU   13:01   MERHUM FERDI ZEYREK’IN KıZı NEHIR ZEYREK, YEDITEPE ÜNIVERSITESI MIMARLıK FAKÜLTESI’NI KAZANDı   12:58   DıŞIŞLERI BAKANı FIDAN: “İSRAIL EĞER DURDURULAMAZSA ORTA DOĞU VE ÖTESINDE ÇOK BÜYÜK SORUNLARı BERABERINDE GETIRECEKTIR”   11:17   VERIMLI TOPRAK, GÜÇLÜ ÜRETIM: MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN TARıMA BILIMSEL DESTEK   20:35   SEÇER’DEN SILIVRI ZIYARETI: “BELEDIYE BAŞKANLARıMıZ MAHKEME KARŞıSıNA ÇıKMALı, ŞEHIRLERINE DÖNMELI”   18:55   TARSUS BELEDIYESI’NDEN KıRSALA STRATEJIK DOKUNUŞ: KOÇÖMERLI’DE 10 KILOMETRELIK ÜRETIM YOLU YENILENDI   18:37   TALAT DINÇER’DEN SERT ÇıKıŞ: “KONTEYNERDE EĞITIM OLMAZ, VAATLE GELECEK KURULMAZ”   18:29   12 MILYON TONLUK ÇÖP SESSIZLIĞI: BAKANLıK VERILERI GIZLEDI, TÜRKIYE AVRUPA’NıN ATıK DEPOSU OLDU   17:49   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN İŞ GÜCÜNE GÜÇLÜ KATKı: MERCEK’TE MOBILYA KURSLARıYLA GELECEK İNŞA EDILIYOR   12:27   YENIŞEHIR’IN MINIK OKÇULARı TÜRKIYE ŞAMPIYONASı YOLUNDA   20:10   MERSIN KARIYER MERKEZI’NDEN GELECEĞE YÖN VEREN PROJELER: KAMPÜS MERSIN VE GARAJ MERSIN GELIYOR   10:01   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN KADıNLARA GÜÇLÜ DESTEK: “YALNıZ DEĞILSIN” MESAJı GRUP ÇALıŞMALARıYLA HAYATA GEÇIYOR   10:30   TOROSLAR BELEDIYESI 8 YıLLıK İŞGALE SON VERDI: KAÇAK BINA YıKıLDı   10:08   MESKİ’DEN MERSIN’E 27 BIN METREDEN FAZLA YENI ALTYAPı HATTı   09:20   İL MILLÎ EĞITIM MÜDÜRÜ FAZILET DURMUŞ SILIFKE KARGıCAK ORTAOKULUNDA ÖĞRENCILERLE BULUŞTU   18:10   YUMURTALıK’TA YENI ÇEKIM MERKEZI: GÜNEY YıLDıZı KORDON TURISTLERIN GÖZDESI OLDU  
 
     
   

Toroslar’dan Bir İstihdam Projesi Daha


Toroslar Belediyesi; kadın, çocuk ve gençler ile dezavantajlı grupları mesleki eğitim, kariyer ve istihdama kazandırmak amacıyla çalışmaya devam ediyor.

 

Tarih : 7 Kasım 2019 Perşembe 08:19   Okunma : 1647

Toroslar Belediyesi; kadın, çocuk ve gençler ile dezavantajlı grupları mesleki eğitim, kariyer ve istihdama kazandırmak amacıyla çalışmaya devam ediyor.

Sosyal belediyecilik anlayışıyla hizmetler yapan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz; ilçenin kalkınması, gelişmesi ve özellikle kadınların istihdama kazandırılmasıyla ilgili 200 kadına istihdam sağlayacak yeni bir proje için kolları sıvadı.

Toroslar Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısında, Sosyal Destek Programı (SODES) Güdümlü Proje Desteği kapsamında hazırladıkları “Kadın, Çocuk ve Gençler ile Dezavantajlı Grupları Mesleki Eğitim, Kariyer ve İstihdama Kazandırma Projesi” ile ilgili meclis üyelerine bilgi veren Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, projeyle ilgili Çukurova Kalkınma Ajansı’na başvuru yaptıklarını aktardı.  Toroslar Belediyesi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün ortak çalışması ile hazırlanan proje kapsamında 200 kadının meslek edinerek iş sahibi olmasını amaçladıklarını belirten Başkan Yılmaz, “Toroslarımızda yaşayan her insanımızı önemsiyoruz. Özellikle de dezavantajlı grupların istihdama kazandırılmasını çok değerli buluyoruz. Temel hedefimiz kadınların çalışma yaşamına katılmaları, sosyal ve ekonomik olarak güçlenmeleri ve istihdamlarına yönelik engellerin ortadan kaldırılmasıdır.” diye konuştu.

BAŞARILI SPORCULAR ÖDÜLLENDİRİLECEK

Belediye meclisinde ayrıca Başkan Atsız Afşın Yılmaz’ın sporun ve sporcunun teşvik edilmesi ile ilgili önerisi de ilgi gördü. Başkan Yılmaz, spora verdikleri her desteğin başarı olarak dönmesinden gurur duyduklarını vurguladı. İtalya’da düzenlenen Dünya Ümitler Bocce Şampiyonası’nda Toroslar Belediyesi Bocce Takımı oyuncusu Milli Sporcu Mehmet Can Yakın’ın dünya 3.’sü olduğunu hatırlatan Başkan Yılmaz, “Toroslar sporda da öne çıksın, Toroslar’da spor yapmayan kimse kalmasın istiyoruz. Amatör ve profesyonel spor branşlarına destek vermeye devam edeceğiz. Tabi burada önemli olan bir şey daha var. Başarının da ödüllendirilmesi. Biz ilçemizi, ilimizi ve ülkemizi ulusal ve uluslar arası platformlarda başarıyla temsil eden sporcuları ödüllendirmek, teşvik etmek istiyoruz. Bildiğiniz gibi, hafta sonu belediyemizin ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Kadınlar Bocce (Volo) Kupası’nda Türkiye Bocce Volo Kadınlar Milli Takımı şampiyon olarak göğsümüzü kabarttılar. Kendilerine bir kez daha teşekkür ediyor. Gurur duyuyoruz.” diye konuştu.

Başarılı sporcuların ödüllendirilmesiyle ilgili hazırladıkları teklifi meclise sunan Başkan Yılmaz’ın önerisi, meclis üyelerince de oy birliğiyle kabul edildi. Buna göre, şampiyon olan Türkiye Bocce Volo Kadınlar Milli Takımı sporcuları, halen devam etmekte olan Bocce Şampiyonası sonunda derece elde edecek milli sporcular ve Türkiye’ye 3.’lük getiren Milli Sporcu Mehmet Can Yakın, derecelerine göre Cumhuriyet Altını ile ödüllendirilecekler.

Paylaş :
Etiketler :  TOROSLAR BELEDİYESİ, BOCCE, SODES, ADSIZ AFŞİN YILMAZ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA