15 Temmuz 2025 Salı

09:27   ADANA’DA SEÇIMIN TARIHI BELLI OLDU   09:25   TOROSLAR’DA “KARDEŞ GÖÇERLER YÖRÜK ETKINLIĞI”NE GERI SAYıM BAŞLADı   09:22   TÜRKIYE’DEN DÜNYAYA YAYıLAN GÜVENIN ADı; TRIMBOX 18 YAŞıNDA   09:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN 20 BIN KIŞIYE AŞURE İKRAMı    23:49   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE MECLISI’NIN TEMMUZ AYı 1. BIRLEŞIMI GERÇEKLEŞTIRILDI   21:19   BU MILLET DIZ ÇÖKMEDI, ASLA ÇÖKMEYECEK   21:16    MEZITLI’DE KıRSAL MAHALLE YOL SEFERBERLIĞI BAŞLATıLDı   21:14   BÜYÜKŞEHIR MERCAN BILIM MERKEZI’NDE ÇOCUKLARA AFET EĞITIMI VERILIYOR   21:10   BÜYÜKŞEHIR 5 MAHALLEYI BIRBIRINE BAĞLAYAN BEYDILI GRUP YOLUNA GÜVENLI VE KONFORLU DOKUNUŞ GETIRDI    21:05   DENIZ YÜCEL: “MANAVGAT RÜŞVET KUMPASıNıN BAŞ AKTÖRÜ ENGIN TÜTER, CENGIZ COŞAR VE HÜSEYIN CEM GÜL KESIN IHRAÇ ISTEMIYLE DISIPLINE SEVK EDILDI”   14:04   AHMET ÖZER’E TAHLIYE KARARı... ALI MAHIR BAŞARıR: "KENT UZLAŞıSı’NDAN BELEDIYELERIMIZE ATANAN KAYYıMLAR DERHAL ÇEKILMELI"   10:01   ŞILE BELEDIYE BAŞKANı KABADAYı TUTUKLANDı...GÖKAN ZEYBEK: “MILLETIMIZ SANDıK GÜNÜ GELDIĞINDE IRADESINE DOKUNANLARA DERSINI VERECEK”   01:05   BAŞKAN SEÇER VE MERAL SEÇER, MERSIN CEMEVI TARAFıNDAN DÜZENLENEN AŞURE PROGRAMı’NA KATıLDı   20:09   BÜYÜKŞEHIR’IN ZAFER KUPASı’NDA 42 TAKıM ŞAMPIYONLUK İÇIN MÜCADELE VERECEK   20:07   ÖZGÜR ÇELIK: “MUĞLAK IFADELER ILE BELEDIYE BAŞKANı HAKKıNDA IŞLEM YAPıLAMAZ”   19:05   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: ÇOCUKLARıMıZ BILIMLE DEĞIL, PROTOKOLLE BÜYÜYOR   18:55    TOROSLAR’ıN YAYLALARıNDA ZAFER KUPASı HEYECANı    18:22   CHP’NIN ADıYAMAN HALK BULUŞMASı... ÖZGÜR ÖZEL: "VATANDAŞıN YÜZDE 25’I ERDOĞAN’A INANıYOR, YÜZDE 75’I ÖZGÜR ÖZEL’E INANıYOR"   17:59   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı BULUT: "TUTDERE, ADıYAMAN’ıN KADERINI DEĞIŞTIRMEYE GELMIŞTI, BUNA TAHAMMÜL EDEMEDILER"   17:41   MESKİ GENEL MÜDÜRÜ İRFAN KORKMAZ: “VATANDAŞLARıMıZDAN BU SÜREÇTE DAHA DUYARLı OLMALARıNı RICA EDIYORUZ”  
 
     
   

Başkan Tarhan, “Kadınlarımız Toplumun Temel Taşıdır”


Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, 5 Aralık Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı tanınmasının 85. yıldönümü nedeniyle Mezitli Kent Konseyi tarafından düzenlenen bir panele katıldı.

 

Tarih : 7 Aralık 2019 Cumartesi 00:51   Okunma : 1555

Mezitli Kent Konseyi, Atatürkçü Düşünce Derneği, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği ve Mersin Eğitim İş Sendikası iş birliği ile düzenlenen panel Mezitli Kent Konseyi Salonunda gerçekleştirildi.

“Yurttaş Olarak Kadın/Kadın Birey Olmanın Neresinde?” başlıklı panelde Prof. Dr. Faik Kanatlı, ‘Cinsiyette özgür dik kullanımı-Kadın Dili’, Öğretim Üyesi Dr. Orhan Özdemir de ‘Toplumsal gelişme sürecinde birey olmanın önemi’ konularında birer sunum gerçekleştirildi.  

Panel öncesi düzenlenen basın toplantısında, Mustafa Kemal Atatürk’ün çok ileri görünen Avrupa ülkesinden önce kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanıdığına dikkat çekildi. Cumhuriyet Kadınları Derneği Mersin Şube Başkanı Muazzez Benzetsel, “Günümüzde kadınların haklarının yasalarda yer almasının yeterli olmadığını yeterince deneyimledik ve gördük. Önemli olan bu hakların kullanılabilmesidir. Yaşadığımız gerçek hala erkek meclisler, göstermelik oranda kadın temsilciler ve süs olarak kalmıştır. Hala kadınların ve çocukların kaderini erkeklerin egemen olduğu meclisler belirliyor” dedi.

 Başkan Tarhan açıklamasında; “Kadınlar, sosyal ve kültürel hayatımızın en önemli yapı taşıdır. Kadınlar seçme ve seçilme hakkının verilmesiyle hem siyasal hem de ekonomik olarak erkeklerle eşit duruma getirmiştir. Türk kadınına verilen bu hak gerçekten de çok önemli bir kazanımdır. Bizler de belediye olarak kadınlarımıza her türlü desteği sağlamak için elimizden gelen tüm cabamızı harcıyoruz. Yaşamın her alanında kadını yücelten ebedi önder Mustafa Kemal Atatürk'ü bu vesileyle bir kez daha saygı ve minnetle anıyor, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının tanınmasının 85. yıl dönümünü kutluyorum” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  NEŞET TARHAN, MEZİTLİ BELEDİYESİ, KADINLARIMIZ TOPLUMUN TEMEL TAŞIDIR, ADD

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA