21 Haziran 2025 Cumartesi

09:20   BÜYÜKŞEHIR’IN EMEKLI YÜREKLERINDEN ANADOLU’YA SES VEREN TÜRKÜLER   09:01   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN TARıMA DESTEĞI TAM GAZ DEVAM EDIYOR   01:56   TARSUS BELEDIYESI KREŞLERINDE EĞITIM ALAN ÖĞRENCILER KARNE HEYECANı YAŞADı   11:54   MERSIN BAROSU HAYVAN HAKLARı KOMISYONU, PATIKÖY’Ü ZIYARET ETTI   11:50    BAŞKAN YıLDıZ’DAN YKS ÖNCESI ÖĞRENCILERE MORAL ZIYARETI VE BAŞARı MESAJı   10:10   TÜRKIYE YAŞ MEYVE SEBZEDE İKLIM DARBESINE RAĞMEN İHRACAT DEĞERINI KORUDU   09:20   BÜYÜKŞEHIR’IN ENGELSIZ YAŞAM PARKı, ÖZEL GEREKSINIMLI BIREY VE AILELERINE SANATLA DESTEK OLUYOR   09:10   BÜYÜKŞEHIR’DEN TARSUS’UN DOĞU VE BATı GIRIŞ NOKTALARıNDA PEYZAJ ÇALıŞMASı…    08:10   TARSUS BELEDIYESI’NDEN MIMAR-MÜHENDIS ÇALıŞTAYı   08:07   TÜRKIYE BAROLAR BIRLIĞI, İMAMOĞLU’NUN AVUKATı PEHLIVAN’ıN TUTUKLANMASı ÜZERINE OLAĞANÜSTÜ TOPLANDı: SAVUNMA ASLA SUSMAYACAK, KORKMAYACAK VE ITAAT ETMEYECEK   21:19   MERSIN VE HATAY’DAN BIR İLK: ‘KARDEŞ KENT KONSEYI’   16:46   CHP TARSUS İLÇE KADıN KOLLARı EV ZIYARETLERINE DEVAM EDIYOR   10:15   TARIHE, DOĞAYA VE KÜLTÜRE YOLCULUK: KILIKYA YOLU TANıTıM YÜRÜYÜŞLERI SÜRÜYOR   10:09   KADıNLAR ÜRETMEYE, MERSIN GÜÇLENMEYE DEVAM EDIYOR   10:05   CHP’LI GÜLCAN KıŞ, “MERSIN ÜRETIYOR AMA YATıRıM ALAMıYOR, BU BIR IHMALKÂRLıK DEĞIL, SIYASI TERCIHTIR!”   09:01   BÜYÜKŞEHIR’IN İTAIYE ERI SıNAVLARıNDA ADAYLAR TER DÖKTÜ   14:39   TARSUS BELEDIYESI’NDEN YAŞAMA DOKUNAN HIZMET    14:01   YENIŞEHIR BELEDIYESI MERSIN’E KENT KÜTÜPHANESI VE OYUNCAK MÜZESI KAZANDıRıYOR   13:59   MEZITLI’DE KADıNLARA, EMEKLILERE VE ENGELLILERE YÖNELIK MOBIL KUAFÖR HIZMETI 15.500 KIŞIYE ULAŞTı   13:55   GOLDEN GLOBAL YATıRıM BANKASı VE ICD 20 MILYON DOLARLıK FINANSMAN ANLAŞMASıNı İMZALADı  
 
     
   

Mersin Büyükşehir’den Bir İlk Daha


Mersin Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin ilk ulaştırma mühendislerinden Buse Aydemir ve Mehmet Alim Umut Ağca’yı belediye bünyesine kattı.

 

Tarih : 20 Aralık 2019 Cuma 07:38   Okunma : 958

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentin ulaşım planını ve düzenini en iyi düzeye getirmek için belediyeler arasında bir ilki gerçekleştirerek, Türkiye’nin ilk ulaştırma mühendislerinden Buse Aydemir ve Mehmet Alim Umut Ağca’yı bünyesine kattı.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’ndan (TÜBİTAK) ödül alan genç mühendislerin Büyükşehir’de görev yapacak olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Ulaşım Dairesi Başkanı Ersan Topçuoğlu, “İlimizdeki ulaşım sorununu çözme noktasında elimizden gelenin en iyisini yapma gayreti içindeyiz” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentin ulaşım planını ve düzenini en iyi düzeye getirmek için belediyeler arasında bir ilki gerçekleştirdi. Türkiye’de yeni kurulan ve İnşaat Mühendisliği’nin alt dalı olan Ulaştırma Mühendisliği, spesifik bir branş olarak ilk mezunlarını verdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin ilk ulaştırma mühendislerinden Buse Aydemir ve Mehmet Alim Umut Ağca’yı belediye bünyesine kattı. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’ndan (TÜBİTAK) ödül alan genç mühendisler, Büyükşehir’de görev yaparak, teknik bilgi ve becerilerini kent için kullanacak.

Belediyeler arasında bir ilk

Ulaşım Dairesi Başkanı Ersan Topçuoğlu, ödüllü mühendislerin Büyükşehir Belediyesi bünyesinden olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şunları söyledi:

“İlimizdeki ulaşım sorununu çözme noktasında, elimizden gelenin en iyisini yapma gayreti içerisindeyiz. Bu anlamda da bize çok faydalı olabileceğini düşündüğümüz arkadaşlarla ilgili çalışmalarımız vardı. Bize müracaat eden iki genç arkadaşımız Buse Aydemir ve Mehmet Umut Ağca oldu. Yaptığımız araştırmalara göre de Türkiye’deki belediyelerin içinde bir ilk olarak ‘ulaşım mühendisi’ unvanıyla kentimizin ulaşım planını yapmak ve maksimum düzeyde faydalanmak için Ulaşım Dairesi’nde bu arkadaşlarımızı göreve başlattık. Okullarını başarıyla tamamladıktan sonra TÜBİTAK’ın Türkiye genelinde açmış olduğu yarışmada ‘Akıllı Şehirler ve Ulaşım’ ile ilgili konuyla dereceye girerek, üçüncülük ödülü almaları da bizi heyecanlandırdı. Bu konuyu Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’e ilettiğimizde, kendisi de olumlu baktı. Daire Başkanı olarak bundan dolayı da çok mutluyum. Arkadaşlarımızın şehrimize ve belediyemize hayırlı olmasını diliyorum. Güzel projeler yapacağımıza inanıyorum.”

TÜBİTAK ödüllü iki ulaştırma mühendisi kent ulaşımı için çalışacak

Mehmet Alim Umut Ağca, lisans seviyesinde ulaştırma mühendisinin ilk defa yetişiyor olmasının önemine vurgu yaparak, “Bölümümüz kurulduktan sonra çok fazla ulaşımla ilgili konferanslara, yarışmalara katılarak, hem bölümümüzü duyurmak hem de kendimizi tanıtmak adına faaliyetlerde bulunduk. Bunun bize avantajları oldu. Okulumuz özellikle farklı projelere, farklı planlamalara bizi dahil ederek okurken çalışma fırsatı yarattı. TÜBİTAK’a ‘Akıllı Şehirler ve Ulaşım’ konusunda katıldık. Bu projeyle katıldığımızda ulaşım konusunda derece alan tek projeydik. Ulaşım konusunda gerçekten nitelikli insanların yetiştiğini söyleyebilirim. Bölümümüzde şu an Türkiye’de 38 ulaştırma mühendisi mezunu var. Bunların ikisi de Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde” dedi.

“Büyükşehir Belediyesi’ne, liyakata verdiği önemden dolayı teşekkür ediyorum”

Bir belediyenin ilk defa ulaştırma mühendisi alarak istihdam yaratmasından duyduğu memnuniyeti ifade eden ve bunun örnek olmasını dileyen Ağca, sözlerine şöyle devam etti:

“Biz işe girme sürecinde çok farklı şeylerle karşılaştık, çünkü geleceğin ulaştırma mühendisi olarak örnek olmak istedik. Daha önce belediyede staj yapmıştım ve farklı çalışmalarında, özel şirketlerle yaptığı ihalelerde stajlarım olmuştu. Yani buranın çocuğu olmaktan dolayı buraya karşı motivasyonum çok yüksek. Çünkü vizyonunu biliyordum ve ne yapacağını, ne yapabileceğini görüyordum. İnşallah bu vizyona yönelik çalışmalarda verimli olabileceğim şekilde devam edip, hem belediyemize hem halkımıza hem de kendi branşımda çalışacak gelecekteki insanlara örnek bir çalışma sergilemek istiyorum, amacım bu yönde.”

“Belediyeler içinde ulaştırma mühendislerine değer veren ilk belediye”

Buse Aydemir ise ilk ulaştırma mühendislerinden biri olduğu için Türkiye’de ve dünyada bölümü en iyi şekilde tanıtacağını ve kent için güzel projelere imza atacağını belirterek, “Mersin Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de bizi işe alan, belediyeler içinde ulaştırma mühendislerine değer veren ilk belediye. Giriş sürecinde birçok aşamadan geçtik. Okulda aldığımız teknik bilgiler, donanımlar test edildi. Bize bazı kavşak projeleri, toplu taşıma projeleri verildi. Sonucunda Daire Başkanımız Ersan Topçuoğlu olumlu buldu. Şehrimize, belediyemize elimden geldiğince destek olmak istiyorum. Aynı şekilde ulaştırma mühendislerini ülkemizde en iyi şekilde temsil edeceğime inanıyorum. Arkadaşlarımıza ve ülkemize bölümümüzü tanıtacağım için çok heyecanlıyım ve gerçekten güzel projelere imza atmak istiyorum. Raylı sistem projesine ve toplu taşımaya ait birçok projede görev alacağım. İleriye dönük planlarımız var” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA