12 Eylül 2025 Cuma

10:10   MEDYA GRUBUNA ŞOK BASKıN: CAN HOLDING’E MALI SORUŞTURMA DERINLEŞIYOR   10:03   MERCEK’TEN TATLı BIR GELECEK: MERSIN’DE PASTA ŞEFLERI YETIŞIYOR   23:55   KADıKÖY’DE HALKıN İSYANı: “YA HEP BERABER, YA HIÇBIRIMIZ!”   23:25   BAŞLıK: ÖZGÜR ÖZEL’DEN İKTIDARA TARIHI ÇıKıŞ: "MAJESTELERININ MUHALEFETI DEĞILIZ, AK TOROSLAR ÇETESINE BOYUN EĞMEYIZ!"   22:53   ÖZGÜR ÖZEL: “EMEKLIYI EZENI AFFETMEYECEĞIZ!” – KADıKÖY’DE 125 BIN KIŞILIK TEPK   22:30   DARBE, DAVA, DAYANıŞMA: DİSK TARIHI’NIN EN KARANLıK SAYFASı KITAPLA AYDıNLANıYOR9   20:54   DEM PARTI VE CHP ARASıNDA DIKKAT ÇEKEN ZIRVE: İSTANBUL’DA STRATEJIK BULUŞMA   20:38   CHP’DEN VALILIĞE SERT MESAJ: BU BINA BIZIM, BU KARAR BIZIM   16:46   İSTANBUL BAROSU DAVASıNDA TARIHI SAVUNMA: TURGUT KAZAN’DAN HUKUK MANIFESTOSU   16:40   GÜRSEL TEKIN’DEN SESSIZ VEDA: “TÜRKIYE’NIN GERÇEK GÜNDEMIYLE MEŞGUL OLUN”   15:07   12 DEV ADAM’A MERSIN’DEN TAM DESTEK: MARINA’DA YARı FINAL HEYECANı   15:05   ÖZGÜR ÖZEL: BIZ SANDıĞı TEK ADAMLARDAN SÖKE SÖKE ALDıK, TEK ADAMA VERMEYECEĞIZ   14:57   BAŞKAN YıLDıZ: “İDMAN YURDU’NU KENTIN SAHIPLENDIĞI BIR TAKıM HALINE GETIRMELIYIZ”   14:55   ECE SEÇKIN’DEN ADALET BAKANLıĞı’NA ÇAĞRı   14:48   “ŞEKER”IN UMUT YOLCULUĞU: HATAY’DAN MERSIN’E UZANAN BIR KURTULUŞ HIKAYESI   10:12   TARıMSAL KALKıNMAYA 32 BIN METRE BORU: ERDEMLI’DEN ÜRETICIYE KARARLı DESTEK   01:01   CHP 102 YAŞıNDA: SEÇER’DEN BIRLIK, ADALET VE UMUT MESAJı   16:18    TARSUS BELEDIYESI’NDEN ORTAK AKıLLA HIZMET ATAĞı   16:16   AKDENIZ ZABıTASı, YOĞUN ŞIKAYETLERE NEDEN OLAN “KUŞ PAZARı”Nı KALDıRDı   16:15   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI İLE KADıNLAR DIREKSIYONDA, KARIYER YOLUNDA  
 
     
   

Mersin, Anıtına Kavuştu


Mersin Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz dönemde, Anıt Katlı Kavşak çalışmaları sırasında zorunlu olarak yerinden kaldırılan ve talihsiz bir şekilde tahrip olan Kuvayımilliye Anıtı’nı restore ettirdi ve anıtı Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünde eski yerine yerleştirdi.

 

Tarih : 4 Ocak 2020 Cumartesi 23:31   Okunma : 975

Mersin’in simgelerinden biri olan Kuvayımilliye Anıtı, Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yılında yenilenerek, eski yerine konuldu.

Anıtın açılış töreninde konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer,  “Bundan sonra da  bundan önce olduğu gibi bu anıtın önünden geçen herkes bir anlamda Kuvayımilliye mücadelesini hatırlayacak. Bu toprakların kolay bir şekilde vatan olmadığını, özgürlüğün ne değerli bir unsur, ne değerli bir yaşam biçimi olduğunu hatırlayacak” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz dönemde, Anıt Katlı Kavşak çalışmaları sırasında zorunlu olarak yerinden kaldırılan ve talihsiz bir şekilde tahrip olan Kuvayımilliye Anıtı’nı restore ettirdi ve anıtı Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünde eski yerine yerleştirdi.

Mersin’in simgelerinden biri haline gelen Kuvayımilliye Anıtı’nın Mersinliler’le yeniden buluşturulması dolayısıyla yapılan törene, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, Mersin Milletvekilleri Cengiz Gökçel, Ali Mahir Başarır ve Alpay Antmen, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşin Yılmaz ile Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit de katıldı.

“Onlar olmasaydı bugün bu Cumhuriyet çatısı altında olmazdık”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, konuşmasına, “3 Ocak Mersin’in doğum günü. 3 Ocak 1922, Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun, bağımsız ve özgür yaşamayı kendine şiar edinmiş bir ulusun haykırışının, çırpınışının yıl dönümü” diyerek başladı.

Başta Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Mersin’de, Tarsus’ta, Adana’da her şeyini feda eden şehitlerin anısı önünde saygıyla eğildiğini söyleyen Seçer, “Onlar olmasaydı bugün bizler burada, Atatürk’ün bağımsız, laik Türkiye Cumhuriyeti çatısı altında yaşamıyor olacaktık. Ama çok şükür ki böyle ecdatların torunlarıyız. Bunun onuruyla yaşıyoruz” dedi.

“Toplum böyle sahneleri istiyor”

Kuvayımilliye Anıtı’nın açılışının farklı siyasi görüşlerden belediye başkanlarını bir araya getirdiğine işaret eden Başkan Seçer, “Mevzubahis olan vatan olunca, Türkiye olunca, Mersin olunca gerisi teferruat oluyor. Toplum böyle sahneleri, böyle resimleri istiyor. İnşallah bundan sonra birliğimizi, beraberliğimizi her ortamda göstereceğiz. Bizi yarınlara taşıyacak olan çağdaş dünyayla rekabet ettirecek olan, o bir arada olma gücü. Bunu sağlayabilirsek dünyanın saygın ülkeleri arasına girebileceğimizi düşünüyoruz” diye konuştu.

“Bu bilinçle, bu şiarla burada kardeşçe yaşayacağız”

Başkan Seçer, Kuvayımilliye Anıtı’nın bağımsızlık mücadelesi tarihimizde önemli bir yeri olduğuna değinenerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Toplumlar, halklar tarihini bilmeli. Ecdadını bilmeli. Bugün hangi koşullarda yaşadığının farkında olmalı. Bu meşakkati, çileyi kimlerin çektiğini bilmeli ve hatırlamalı ki geleceğine aydınlık yol oluştursun. Geleceğine ışık tutsun. 3 Ocakları hep hatırlayalım, yaşayalım, yaşatalım. Savaş istemiyoruz, barış, huzur, kardeşlik istiyoruz ama 3 Ocak memleketimize, birliğimize, beraberliğimize, canımıza, malımıza kast edenlerle nasıl mücadele edeceğimizi de göstermemiz gerektiğinin bir ispatıdır. Bunun için hatırlayalım. Bunun için çocuklarımıza hatırlatalım. Geleceğimize ışık tutsun. Burada bir inşaat çalışması oldu. Anıt zorunlu olarak yerinden kaldırıldı. Kimsenin istemediği bir durumdu.  Bazı tahribatlar oldu. Biz bunu orijinali gibi tekrar tedavi ettik, rehabilite ettik. Bundan sonra da bundan önce olduğu gibi bu anıtın önünden geçen herkes bir anlamda Kuvayımilliye mücadelesini hatırlayacak. Bu toprakların kolay bir şekilde vatan olmadığını, özgürlüğün ne değerli bir unsur, ne değerli bir yaşam biçimi olduğunu hatırlayacak. Çukurova, bereketli bir bölge. İnşallah hep bolluk içerisinde oluruz. Fakir, zengin ayrımı olmaz. Bölgesel farklılıklarımız olmaz. Biz tek kimlik taşıyoruz. Üzerinde Türkiye Cumhuriyeti yazıyor. Bu bilinçle, bu şiarla burada kardeşçe yaşayacağız. İnşallah Mersin’i çok daha iyi noktalara getireceğiz.”

Yılmaz’dan Başkan Seçer’e teşekkür

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşin Yılmaz da 3 Ocak zaferini kazanan Kuvayımilliyecilerin, zafer yıl dönümlerinde Çavuşlu’dan Cumhuriyet Alanı’na kadar yürüdüklerini, bu yürüyüş sırasında bugün anıtın dikildiği meydandan geçtiklerini belirterek, “Bu meydan bu nedenle önemli” dedi. Yılmaz, Kuvayımilliye Anıtı’nı tasarlayan ve yeniden restore eden Prof. Dr. Mustafa Yüksel ile anıtı eski yerine kavuşturan Başkan Seçer’e teşekkür etti.

Kuvayımilliye Anıtı’nı tasarlayan, tahribattan sonra anıtı restore eden Prof. Dr. Mustafa Yüksel, törende yaptığı konuşmada, anıtın yeniden hayata döndürülmesine ve Kuvayımilliye mücadelesinin kent belleğinde yaşatılmasına katkılarından dolayı Başkan Seçer’e teşekkürlerini iletti.

Kuvayımiliye Anıtı’nın açılış töreninde, Sarıkeçili Yörükleri Derneği Başkanı Bayram Gök, platforma gelerek, Başkan Vahap Seçer’e Yörüklere özgü poşu hediye etti ve omuzlarına örttü. Konuşmaların ardından Kuvayımilliye Anıtı’nın açılışı gerçekleştirildi.

Mersin Şehitliği ziyaret edildi

Öte yandan, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Hasan Gökbel ve Olcay Tok, 3 Ocak Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yılı dolayısıyla Türkiye Muharip Gaziler Derneği, Harp Malulü Gaziler, Şehitler, Dul ve Yetimler Derneği ile Gazi ve Şehit Ailelerine Yardım Derneği temsilcilerinden oluşan heyet ile birlikte Mersin Şehitliği’ni ziyaret etti. Heyet, şehitler için dua ederek, mezarlarına karanfiller bıraktı.

Paylaş :
Etiketler :  MERSİN, ANITINA KAVUŞTU, KUVAYI MİLLİYE ANITI ONARILDI, VE ESKİ YERİNE YERLEŞTİRİLDİ, VAHAP SEÇER

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA