6 Mayıs 2025 Salı

15:42   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, MINIK ÖĞRENCILERIN SORULARıNı YANıTLADı   15:39   MEZITLI`DE 3 FIDAN, DÜZENLENEN TÖRENLE ANıLDı   13:43   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN ÇIFTÇILERE KORUNGA TOHUMU DESTEĞI   12:54   VOLKAN KONAK`ıN ISMI, YENIŞEHIR`DEKI KÜLTÜR MERKEZINDE YAŞAYACAK   10:14   SILIFKE 3. EDEBIYAT FESTIVALI SONA ERDI   09:57   MERSIN`IN SIMGE YAPıSı TAŞ BINA, KENT MÜZESI`NE DÖNÜŞÜYOR   09:46   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI YOL BAKıM ÇALıŞMALARıNA DEVAM EDIYOR   09:31   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN DARıSEKISI ÖRNEK YÖRÜK KÖYÜ`NDE HıDıRELLEZ ETKINLIĞI   09:13   BELEDIYELERIN SORUNLARıNı BAKANLARLA GÖRÜŞEN TBB BAŞKANVEKILI KARALAR: “SORUNLARı ÇÖZEMEZSEK CUMHURBAŞKANı`NDAN RANDEVU ISTEYECEĞIM”   08:33   CHP PM ÜYESI TANAL`DAN ‘`ÜÇ FIDAN`` MESAJı: ``ONLARA MAHCUP OLDUK, ÜLKE HALA TAM BAĞıMSıZ DEĞIL``   01:39   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN, ANKARA TICARET ODASıNı ZIYARET ETTI   01:37   CHP ŞANLıURFA MILLETVEKILI TANAL: DENIZ GEZMIŞLER`IN IDAMı SIYASIYDI. BUGÜN DE EKREM İMAMOĞLU`NUN CEZAEVINDE KALMASı SIYASI   22:12   KADıNLAR VAHŞICE KATLEDILEN BAHAR AKSU IÇIN TOPLANDı...NUR SÜRER: HER GÜN ORTALAMA ÜÇ KADıNıN ÖLDÜĞÜ ÜLKEDE BU KADıNLAR NASıL ÜÇ ÇOCUK DOĞURACAK!   21:07   CHP MYK TOPLANDı... CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL: "BIR KORUMA ZAFIYETI GÖRMÜYORUM, ERIŞILEBILIR BIR SIYASETÇI OLMAK BENIM TERCIHIM"   20:02   ÖZGÜR ÖZEL: BEREKETIN VE DILEKLERIN SIMGESI HıDıRELLEZ KUTLU OLSUN   17:01   TBMM`DE BAŞKANVEKILLIĞI TARTıŞMASı… ALI MAHIR BAŞARıR: “HAFTAYA TBMM BAŞKANVEKILI OLARAK GÜLIZAR BIÇER KARACA`NıN GENEL KURULDA GÖREV ALMASıNı BEKLIYORUZ. YOKSA MECLIS`TE BÜYÜK SıKıNTıLAR OLUR”   16:16   YENIŞEHIR BELEDIYESI EVLENDIRME MEMURLUĞU`NDA "05.05.2025" YOĞUNLUĞU   14:20   CHP MYK TOPLANDı, ÖZGÜR ÖZEL`E SALDıRı GÜNDEMDE... “BIRILERI YINE BIR OYUN KURMAYA ÇALıŞıYOR”   12:03   "PLASTIKSIZ MERSIN SAHILLERI İÇIN BIRLEŞIYORUZ" PROJESININ KAPANıŞ TOPLANTıSı GERÇEKLEŞTIRILDI   11:32   ÖZGÜR ÖZEL`E SALDıRı... MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "DEMOKRASIYE, TÜRKIYE`NIN BARıŞıNA VE HUZURUNA YAPıLMıŞ BIR SALDıRı"  
 
     
   

Üniversiteliler Artık Çorbalarını Büfelerden Alacak


Mersin Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla Ekim 2019 itibariyle hayata geçirdiği “1 Ekmek 1 Çorba” projesi ile kentin 18 farklı noktasında vatandaşlara ulaşıyor. Haftanın 6 günü, günlük 4 bin kişinin içini ısıtan çorba ikramı, iki çorba büfesi ve yeni mobil noktalarla 6 bin kişiye ulaşacak. Büyükşehir’in marangozhanesinde dışarıdan hizmet almadan imal edilen iki çorba büfesi, Tarsus Üniversitesi ve Mersin Üniversitesi girişine konulacak.

 

Tarih : 8 Ocak 2020 Çarşamba 21:27   Okunma : 1125

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in öncülüğünde Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından Ekim 2019’da faaliyete geçirilen “1 Ekmek 1 Çorba” projesi, herkese ve her kesime ulaşmaya devam ediyor. 18 farklı noktada haftanın 6 günü sabah 07.30-09.30 saatleri arasında dağıtılan çorbalar, Mersinliler’in içini ısıtıyor. İki çorba büfesi ve yeni mobil noktalarla çorba ikramı günlük 4 bin kişiden 6 bin kişiye ulaşacak.

Çorba da büfesi de Büyükşehir’den

Büyükşehir Belediyesi, tasarruf tedbirleri kapsamında hizmet üretmeye devam ediyor. Dışarıdan hizmet almak yerine Büyükşehir’in marangozhanesinde üretilen çorba büfeleri ile tasarruf sağlanırken, ulaşılan kişi sayısı da artacak. Tarsus Üniversitesi ve Mersin Üniversitesi girişine konulacak iki çorba büfesi sayesinde öğrenciler sabah derslerine girmeden çorbalarını alabilecek.

Büyükşehir kendi kaynaklarını kullanarak üretiyor

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Serdal Gökayaz, “Büfelerimizin üretimini, Belediyemiz’in kendi atölyelerinde kendi marangozhanesinde yaptık. Büfeler, üniversite öğrencilerimizin daha çok geldikleri 07.30 ile 09.30 saatleri arasında hizmet verecek. Hafta sonları büfeler olmayacak fakat mobil araçlarımız hizmette olacak. Hem Mersin içerisinde, hem de daha farklı noktalarda Cumartesi günleri hizmet verecek” dedi.

Aylık 150 bin kişi çorbadan içecek

İki çorba büfesi ve yeni mobil noktalarla Mersin’de çorba dağıtım noktalarının 25’e yükseleceğini ifade eden Gökayaz, “1 Ekmek 1 Çorba projemiz, Ekim ayının ilk günlerinde başladı. Projemizin büyük bir ilgi görmesiyle Tarsus ve Mersin’de belli noktalarda bu çalışmalarımıza başladık. Şu an itibariyle kentimizin 18 farklı noktasında bu hizmeti sürdürüyoruz. Yakın zamanda bu noktalarımız 25’e çıkacak. Şu anda günlük ikram rakamınız 4 bin. İki büfemiz ve mobil noktalarla beraber günlük 6 bin kişilik çorba ikramımız söz konusu olacak. Aylık olarak baktığımızda ise bu rakam 150 bin kişilik olacak” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  1 EKMEK 1 ÇORBA, MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, VAHAP SEÇER

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA