23 Ekim 2025 Perşembe

15:05   CHP’LI KıŞ: “BIR YANDA MILYAR EUROLUK KAYNAKLAR, DIĞER YANDA SUSUZ KALAN TARLALAR!”   15:04   CAN ATALAY’DAN TBMM BAŞKANı KURTULMUŞ’A ÇAĞRı   15:03   CHP’LI ÖZÇAĞDAŞ, YENIŞEHIR BELEDIYESI’NIN ’ERKEN ÇOCUKLUK GELIŞIMI PROJESI’NI INCELEDI   15:01   VAHAP SEÇER: “BIZIM ADAY GÖSTERDIĞIMIZ BIR ARKADAŞıMıZ ÇANKAYA’DA CUMHURBAŞKANı OLACAK”   14:50   GAZETECI ERCÜMENT AKDENIZ HAKKıNDA TAHLIYE KARARı VERILDI   14:47   ÖZGÜR ÖZEL: “İMAMOĞLU CUMHURBAŞKANı OLDUĞUNDA ILK TALIMATı, ‘CUMHURIYET YURTLARı’Nı BITIRIN’ OLACAK”   14:45   CHP’NIN KURULTAY IPTAL DAVASıNıN BEŞINCI DURUŞMASı YARıN YAPıLACAK   14:44   ABB: MANSUR YAVAŞ’A VERILEN 7 GÜNLÜK SÜRE, MÜLKIYE SORUŞTURMALARıNDA STANDART UYGULAMA   14:42   BULDAN VE SANCAR’DAN EDIRNE VE KANDıRA’DA CEZAEVI ZIYARETI: "DEMIRTAŞ VE YÜKSEKDAĞ’ıN SÜRECE DESTEĞI TAM"   14:40   ALI YERLIKAYA: “ORGANIZE SUÇ ÖRGÜTÜ ÜYELERINE YÖNELIK DÜZENLENEN OPERASYONLARDA 42 ŞÜPHELI YAKALANDı”   11:23   MINIK BILIM İNSANLARı MERCAN’DA GELECEĞI KODLUYOR   10:50   YEREL DEMOKRASIYI KANUNLA SUSTURAMAZSıNıZ!   10:35   CUMHURIYET SOHBETI, ESNAF DIYALOĞU, GÖNÜL KÖPRÜSÜ: BOLTAÇ TARSUS’UN KALBINDE   09:30   DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN TBMM’DE SERT ÇıKıŞ: “VATANDAŞA YENI YÜK GETIRMEYIN!”   22:21   VAHAP SEÇER: “TARıM MILLI MESELEDIR, ÜRETIMIN DEĞERINI BILIYORUZ”   21:27   MERSIN’DE TARıMıN GELECEĞI GÜNEŞLE, GÜBREYLE, NERGISLE AYDıNLANıYOR   21:01   YUMURTALıK’TA AY YıLDıZ COŞKUSU: 21 MAHALLEDE BAYRAKLAR YENILENDI!   16:16   TARSUS BELEDIYESI DR. ÜSTÜN EZER ZEYTIN GEN KORUMA ALANıNDA HASAT BAŞLADı   16:14   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “KÂĞıT ÜZERINDE HAK VAR, AMA O HAKLARı KULLANAN IŞÇI KALMADı!”   16:12   BÜYÜKŞEHIR İLE MERSIN’DE ÖĞRENCI OLMAK ÇOK KOLAY  
 
     
   

Üniversiteliler Artık Çorbalarını Büfelerden Alacak


Mersin Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla Ekim 2019 itibariyle hayata geçirdiği “1 Ekmek 1 Çorba” projesi ile kentin 18 farklı noktasında vatandaşlara ulaşıyor. Haftanın 6 günü, günlük 4 bin kişinin içini ısıtan çorba ikramı, iki çorba büfesi ve yeni mobil noktalarla 6 bin kişiye ulaşacak. Büyükşehir’in marangozhanesinde dışarıdan hizmet almadan imal edilen iki çorba büfesi, Tarsus Üniversitesi ve Mersin Üniversitesi girişine konulacak.

 

Tarih : 8 Ocak 2020 Çarşamba 21:27   Okunma : 1204

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in öncülüğünde Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından Ekim 2019’da faaliyete geçirilen “1 Ekmek 1 Çorba” projesi, herkese ve her kesime ulaşmaya devam ediyor. 18 farklı noktada haftanın 6 günü sabah 07.30-09.30 saatleri arasında dağıtılan çorbalar, Mersinliler’in içini ısıtıyor. İki çorba büfesi ve yeni mobil noktalarla çorba ikramı günlük 4 bin kişiden 6 bin kişiye ulaşacak.

Çorba da büfesi de Büyükşehir’den

Büyükşehir Belediyesi, tasarruf tedbirleri kapsamında hizmet üretmeye devam ediyor. Dışarıdan hizmet almak yerine Büyükşehir’in marangozhanesinde üretilen çorba büfeleri ile tasarruf sağlanırken, ulaşılan kişi sayısı da artacak. Tarsus Üniversitesi ve Mersin Üniversitesi girişine konulacak iki çorba büfesi sayesinde öğrenciler sabah derslerine girmeden çorbalarını alabilecek.

Büyükşehir kendi kaynaklarını kullanarak üretiyor

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Serdal Gökayaz, “Büfelerimizin üretimini, Belediyemiz’in kendi atölyelerinde kendi marangozhanesinde yaptık. Büfeler, üniversite öğrencilerimizin daha çok geldikleri 07.30 ile 09.30 saatleri arasında hizmet verecek. Hafta sonları büfeler olmayacak fakat mobil araçlarımız hizmette olacak. Hem Mersin içerisinde, hem de daha farklı noktalarda Cumartesi günleri hizmet verecek” dedi.

Aylık 150 bin kişi çorbadan içecek

İki çorba büfesi ve yeni mobil noktalarla Mersin’de çorba dağıtım noktalarının 25’e yükseleceğini ifade eden Gökayaz, “1 Ekmek 1 Çorba projemiz, Ekim ayının ilk günlerinde başladı. Projemizin büyük bir ilgi görmesiyle Tarsus ve Mersin’de belli noktalarda bu çalışmalarımıza başladık. Şu an itibariyle kentimizin 18 farklı noktasında bu hizmeti sürdürüyoruz. Yakın zamanda bu noktalarımız 25’e çıkacak. Şu anda günlük ikram rakamınız 4 bin. İki büfemiz ve mobil noktalarla beraber günlük 6 bin kişilik çorba ikramımız söz konusu olacak. Aylık olarak baktığımızda ise bu rakam 150 bin kişilik olacak” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  1 EKMEK 1 ÇORBA, MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, VAHAP SEÇER

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA