3 Aralık 2025 Çarşamba

15:38   MERSIN SAĞLıK ÜSSÜ YOLMA YOLUNDA: MHP MERSIN MILLETVEKILI UYSAL YENI SAĞLıK YATıRıMLARıNı DUYURDU   15:34   CHP’LI UZUN, MUĞLA’DAKI ZEHIRLENME OLAYıNı MECLIS GÜNDEMINE TAŞıDı   14:29   CHP’LI HEYETTEN DIVRIĞI’DE IŞTEN ÇıKARıLAN MADENCILERE DESTEK ZIYARETI   14:27   ASU KAYA: “‘AILE YıLı’ DIYE SÜSLÜ SLOGANLARLA KONUT PROPAGANDASı YAPMAK, GERÇEK AILELERIN YAŞADıĞı ACı TABLOYU INKÂR ETMEKTIR”   14:25   "OKULLARDA 1 ÖĞÜN ÜCRETSIZ YEMEK" DAVASı DANıŞTAY’DA...   14:23   MHP LIDERI BAHÇELI’DEN ÖZEL’E "TEBRIK TELEFONU"... ÖZEL, KENDISINI ARAYAN LIDERLERE TEŞEKKÜR ETTI   10:03   MERSIN ESOB 2025’I DEĞERLENDIRDI, 2026’NıN YOL HARITASıNı AÇıKLADı   09:49   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN 2025’TE 500 HANEYE TEMIZLIK VE BAKıM ELI   09:25   YEREL TOHUMDAN İKLIM DOSTU PROJELERE: MERSIN TARıM FUARı’NDA BÜYÜKŞEHIR DAMGASı   01:50   “ÖZGÜR ÖZEL’DEN NET MESAJ: ‘KAYBEDEN LIDER KALMAZ, CHP SAHICILIKLE IKTIDARA YÜRÜYOR’”   21:30   TARSUS’TA MECLIS GÜNDEMI YOĞUN: KENTSEL DÖNÜŞÜMDEN ULUSLARARASı ÖDÜLE   21:03   “SAVUNMA SUSMADı: BARO BAŞKANı ÖZDEMIR’DEN TUTUKLU AVUKATLAR İÇIN ADALET ÇAĞRıSı”   20:31   “SERAP AVCı DAVASıNDA BEŞINCI CELSE: ERKEK ŞIDDETINE KARŞı ADALET ARAYıŞı”   20:25   MERSIN LIMANı’NDA ŞOK OPERASYON: İTALYA’YA KAÇıRıLACAK 44 GÖÇMEN KONTEYNERDE YAKALANDı!   20:19   TOROSLAR’DA ENGELSIZ BIR GÜN   20:15   MERSIN’DE ULAŞıMDA SESSIZ DEVRIM: 18 ELEKTRIKLI OTOBÜS YOLLARDA   15:15   DEM PARTI GRUP TOPLANTıSı... TUNCER BAKıRHAN’DAN ÖZEL’E: CELLAT DEFTERINI AÇACAKSAK, GEÇMIŞI KONUŞACAKSAK HEPINIZ BORÇLU ÇıKARSıNıZ   15:13   ŞEHZADELER BELEDIYE BAŞKANı GÜLŞAH DURBAY KONTROL AMAÇLı YOĞUN BAKıMA ALıNDı   15:11   TÜRKIYE O İETT KAPTANıNı ÇOK SEVDI, VIDEOSU 12 MILYONDAN FAZLA IZLENDI   15:09   ÖZGÜR ÖZEL: "BU KOMISYONA NE KATıLMAMıZLA KÜRT OLMAYAN VATANDAŞLARA BIR KÖTÜLÜK YAPTıK, NE DE KOMISYONUN SON SEYAHATINE KATıLMAMıZLA KÜRT ARKADAŞLARıMıZA KARŞı OLUMSUZ BIR TUTUM IÇINDE OLDUK"  
 
     
   

MESKİ‘Bağlantı Ücreti’almayacak


Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü tarafından içme suyu abone hat ve kanalizasyon bina bağlantı arızaları, herhangi bir işleme gerek kalmadan 2020 yılı itibariyle ücretsiz olarak yapılmaya başlandı.

 

Tarih : 20 Ocak 2020 Pazartesi 12:27   Okunma : 2443

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü tarafından içme suyu abone hat ve kanalizasyon bina bağlantı arızaları, herhangi bir işleme gerek kalmadan 2020 yılı itibariyle ücretsiz olarak yapılmaya başlandı.

Bu uygulama sayesinde Mersinliler, hem maddi bir yükün altından kurtulacak hem de tesisatçı çağırmak ve kazı yapmak gibi zahmetlere girmeyip, bütün bu hizmetlere MESKİ sayesinde kolayca ulaşabilecek. Böylelikle vatandaşlar hem ücretten hem de zamandan tasarruf sağlayacak.

Aboneler ‘Bağlantı Ücreti’ ödemeyecek

Bugüne kadar hat çökmesi, bağlantı borusu kırıklığı gibi bina kanalizasyon bağlantı arızalarının onarımı için önce Alt Yapı Koordinasyon Merkezi (AYKOME) Şube Müdürlüğü’ne, kazı yapılacak alan için ücret ödendikten sonra kazı işlemi gerçekleştiriliyordu.  Arızanın giderilmesi herhangi bir tesisatçı tarafından yapılabildiği gibi talep edilmesi halinde MESKİ tarafından da ücreti karşılığı gerçekleştiriliyordu. Bu işlem için vatandaşın dilekçe ile müracaatı sonrası yerinde kontrol gerçekleştirilip, ücret belirleniyor ve ilgili aranarak, ücretin MESKİ veznelerine yatırılmasının ardından makbuzun Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı’na ibrazı sonrası, işlem çalışma programına alınarak, arıza gideriliyordu. 2020 yılından itibaren tüm kanal abone hatlarındaki arızaların giderilmesi, ücretsiz ve izin alınmasına gerek kalmadan MESKİ tarafından yapılacak.

Ayrıca, içme suyu abone hatlarında oluşan arızalarla alakalı bugüne kadar ana hat ile sayaç arasındaki abone hatlarının bakım onarımı da aboneler tarafından yapılıyordu.

“Vatandaşların zaman kaybı yaşamasının önüne geçildi”

MESKİ Genel Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, söz konusu abone yolu hattında arıza olması durumunda Alo 185 hattına gelen talebe istinaden ekiplerin olay yerine giderek, abone hattında arıza olduğunu tespit ettikten sonra ana hattaki kolyeden suyu keserek, abonelere bilgi verdikleri anımsatılarak, şöyle devam edildi:

“Aboneler, öncelikle AYKOME Şube Müdürlüğü’nden kazı izinlerini (elektrik, doğalgaz, internet vb.) aldıktan sonra, trafik önlemlerini de alarak kendi imkânlarıyla arızanın olduğu yeri kazdırarak, kendi tesisat ustaları ile arızayı gideriyordu. Akabinde ekiplerimize bilgi veriliyor ve su tekrar açılıyordu. Yapılan bu uygulamada abonelerimizin suyu uzun süre kesilmiş oluyor ve şehir içinde yapılacak kazı çalışmaları sonrası abonelerimiz büyük sorunlar yaşıyordu. Vatandaşlarımızın yaşadığı sorunu gidermek için 2020 yılı itibariyle içme suyu abone hattında (ana hat ile sayaç arasındaki) oluşan arızalar, arıza tamir bedeli ödemeden, aboneye 1 metreküp bakım ücreti yansıtılarak  herhangi bir işleme gerek kalmadan, ekiplerimiz tarafından  yapılmaya başlandı. Böylelikle vatandaşlarımızın zaman kaybı yaşamasının önüne geçildi. Ayrıca vatandaşlar için herhangi bir kazı izni almadan veya tesisat ustasına gerek kalmadan, ekiplerimiz tarafından bakım ve onarımının ücretsiz yapılması sağlandı. AYKOME (kazı) ücreti, kanalizasyon onarım ücreti ve içme suyu arızasının giderilmesi için, vatandaşlarımızın tesisatçılara ödediği ücretler gibi ödemeler yapması, herhangi bir kazı izni alması ve arızayı gidermek için uğraşmasına gerek kalmayacak.”

 

Paylaş :
Etiketler :  MESKİ, VAHAP SEÇER, AYKOME, MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA