3 Aralık 2025 Çarşamba

15:38   MERSIN SAĞLıK ÜSSÜ YOLMA YOLUNDA: MHP MERSIN MILLETVEKILI UYSAL YENI SAĞLıK YATıRıMLARıNı DUYURDU   15:34   CHP’LI UZUN, MUĞLA’DAKI ZEHIRLENME OLAYıNı MECLIS GÜNDEMINE TAŞıDı   14:29   CHP’LI HEYETTEN DIVRIĞI’DE IŞTEN ÇıKARıLAN MADENCILERE DESTEK ZIYARETI   14:27   ASU KAYA: “‘AILE YıLı’ DIYE SÜSLÜ SLOGANLARLA KONUT PROPAGANDASı YAPMAK, GERÇEK AILELERIN YAŞADıĞı ACı TABLOYU INKÂR ETMEKTIR”   14:25   "OKULLARDA 1 ÖĞÜN ÜCRETSIZ YEMEK" DAVASı DANıŞTAY’DA...   14:23   MHP LIDERI BAHÇELI’DEN ÖZEL’E "TEBRIK TELEFONU"... ÖZEL, KENDISINI ARAYAN LIDERLERE TEŞEKKÜR ETTI   10:03   MERSIN ESOB 2025’I DEĞERLENDIRDI, 2026’NıN YOL HARITASıNı AÇıKLADı   09:49   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN 2025’TE 500 HANEYE TEMIZLIK VE BAKıM ELI   09:25   YEREL TOHUMDAN İKLIM DOSTU PROJELERE: MERSIN TARıM FUARı’NDA BÜYÜKŞEHIR DAMGASı   01:50   “ÖZGÜR ÖZEL’DEN NET MESAJ: ‘KAYBEDEN LIDER KALMAZ, CHP SAHICILIKLE IKTIDARA YÜRÜYOR’”   21:30   TARSUS’TA MECLIS GÜNDEMI YOĞUN: KENTSEL DÖNÜŞÜMDEN ULUSLARARASı ÖDÜLE   21:03   “SAVUNMA SUSMADı: BARO BAŞKANı ÖZDEMIR’DEN TUTUKLU AVUKATLAR İÇIN ADALET ÇAĞRıSı”   20:31   “SERAP AVCı DAVASıNDA BEŞINCI CELSE: ERKEK ŞIDDETINE KARŞı ADALET ARAYıŞı”   20:25   MERSIN LIMANı’NDA ŞOK OPERASYON: İTALYA’YA KAÇıRıLACAK 44 GÖÇMEN KONTEYNERDE YAKALANDı!   20:19   TOROSLAR’DA ENGELSIZ BIR GÜN   20:15   MERSIN’DE ULAŞıMDA SESSIZ DEVRIM: 18 ELEKTRIKLI OTOBÜS YOLLARDA   15:15   DEM PARTI GRUP TOPLANTıSı... TUNCER BAKıRHAN’DAN ÖZEL’E: CELLAT DEFTERINI AÇACAKSAK, GEÇMIŞI KONUŞACAKSAK HEPINIZ BORÇLU ÇıKARSıNıZ   15:13   ŞEHZADELER BELEDIYE BAŞKANı GÜLŞAH DURBAY KONTROL AMAÇLı YOĞUN BAKıMA ALıNDı   15:11   TÜRKIYE O İETT KAPTANıNı ÇOK SEVDI, VIDEOSU 12 MILYONDAN FAZLA IZLENDI   15:09   ÖZGÜR ÖZEL: "BU KOMISYONA NE KATıLMAMıZLA KÜRT OLMAYAN VATANDAŞLARA BIR KÖTÜLÜK YAPTıK, NE DE KOMISYONUN SON SEYAHATINE KATıLMAMıZLA KÜRT ARKADAŞLARıMıZA KARŞı OLUMSUZ BIR TUTUM IÇINDE OLDUK"  
 
     
   

Emeklilere çay ücretsiz


Mezitli Belediyesi Emekli Evi, konumu ve imkânlarıyla sadece kentte yaşayanların yanında komşu ilçelerden gelen vatandaşların en büyük tercih mekanlarından birisi olmaya devam ediyor.

 

Tarih : 21 Ocak 2020 Salı 16:47   Okunma : 1341

Mezitli Deresi kenarında yeşillikler içerisinde bulunan Mezitli Belediyesi Emekli Evi, emeklilerin uğrak mekânı olmaya devam ediyor.  Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın göreve geldiğinde ilk hayata geçirdiği proje olan Emekli Evinde ücretsiz çay servisi yapılıyor.  Farklı ilçelerden gelen vatandaşlar Emekli Evinde kitap okuyor, sosyal etkinliklere katılıyor, dostluklar ediniyor, aktif bir yaşam sürüyor.

Mezitli Belediyesi Emekli Evi, konumu ve imkânlarıyla sadece kentte yaşayanların yanında komşu ilçelerden gelen vatandaşların en büyük tercih mekanlarından birisi olmaya devam ediyor. Mezitli Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren emekli evinde çay servisi ücretsiz olarak yapılıyor. Emeklilerin dinlenme, kitap okuma, vakit geçirme ve sosyal ilişkiler kurmak amacıyla tercih ettikleri Emekli Evinde akşam saatlerinde müzik dinletileri veriliyor. Tavla dışında şans oyunlarının yasak olduğu Emekli Evinde zaman zaman farklı etkinlikler de düzenlenirken, emekliler güzel anların keyfini çıkarıyor.

“BAŞKA İLÇELERDEN ARKADAŞLARIMIZ GELİYOR”

Emekli Evinin müdavimi haline gelen Mezitlililer çay servisinin ücretsiz olmasından da son derece memnun. Özellikle tavla dışında oyunun yasak olmasının büyük avantaj olduğunu ifade eden vatandaşlar, “Başkanımız Neşet Tarhan’ın bize hediye ettiği Emekli Evimiz bizim için çok önemli bir mekân oldu. Kahvehanenin sigara kokusu, gürültüsü ve insanın yozlaştıran kültürüne karşı Emekli Evimiz bizim uğrak alanımız. Çayı da ücretsiz içebiliyoruz. Başka ilçelerden de hatta Erdemli’den bile gelen arkadaşlarımız var. Dışardan gelen arkadaşlarımızın anlattıklarını duyunca ne kadar önemli bir şeye sahip olduğumuzu daha iyi anlıyoruz” dediler.

“EMEKLİLERİMİZ AKTİF BİR YAŞAM SÜRÜYOR”

Mezitli’de yaşayanların genel olarak emekli ağırlıklı kesim olduğunu dile getiren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, hizmetlerini vatandaşın ihtiyaçlarına göre şekillendirdiklerini ifade etti. İlk göreve gelirken yoğun emekli yaşamını baz alarak ilk Emekli Evini faaliyete geçirdiklerinin altını çizen Başkan Tarhan, yapılan anketlerde emeklilerin Mezitli'de yaşamaktan mutlu oldukları sonucunun çıktığını görmekten mutlu olduğunu söyledi.

6 yıl önce göreve geldiğinde ilk verdiği sözün 30 Haziran'da ilçeye bir Emekli Evi yapmak olduğunu ifade eden Başkan Tarhan, ilk olarak bu sözünü yerine getirdiğini vurguladı. Emekli Evinin gerek konum gerekse kullanım imkanlarıyla birlikte çok özel bir yeri olduğunu ifade eden Başkan Tarhan, "Mezitli Deresinin kullanılmayan çevresinden faydalanarak bu bölgede yeni bir yaşam alanı oluşturduk. Emekli Evimizin yanında Kadın Üretici Pazarımız, Balık Pazarımız, Mezitli Kent Konseyi ve STK binamız, Su Parkımız bölgenin daha kullanılan bir yer olmasını sağladı. Burada emeklilerimiz boş zamanlarını kaliteli bir şekilde geçirmenin yanında farklı faaliyetlere katılıyorlar, yeni dostluklar kuruyorlar, güzel vakit geçiriyorlar" diye konuştu.

HALKIMIZ MUTLU BİZ DE MUTLUYUZ

Mezitli'de gerek emekliler gerekse ileri yaştaki vatandaşların mutlu ve huzurlu bir yaşam sürmeleri için çok önemli çalışmalara imza attıklarını vurgulayan Tarhan, "Emeklilerin ne istediğini biliyoruz ve onların istediği bir yaşamı sunmak için çalışmalarımızı programlıyoruz. Çünkü biz 'Mutlu Mezitli' sloganı ile yola çıktık ve Mezitli'de halkımızın mutlu olması için ne gerekiyorsa onu yapıyoruz. Emeklilerin en yoğun yaşadığı ilçe olan Mezitli'de, Alzheimer Derneği'nin de görüşünü alarak Aktif Yaşlanma Evi ve Aktif Yaş Alma Merkezi yaptık. Yine sadece emeklilerimizin değil, tüm vatandaşlarımızın zamanlarını daha değerli işlerde harcaması adına Gönüllü Evleri açtık. Birçok mahallede hayata geçen Gönüllü Evlerinin sayısı 12 oldu. Burada çoğu emekli ve özellikle kadın olan vatandaşımız el emeği ile çocuk okutuyorlar" ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  MEZİTLİ BELEDİYESİ, EMEKLİ EVİ, NEŞET TARHAN

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA