9 Mayıs 2025 Cuma

14:10   SILIFKE BELEDIYESI`NDEN ANNELERE ÇIÇEK SÜRPRIZI   13:46   VAHAP SEÇER: "UYGULADıĞıMıZ PROJELERLE ANNELERIMIZE YARDıMCı OLUYOR, ONLARıN YÜKÜNÜ HAFIFLETIYORUZ”   13:07   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ’DAN ÇAĞRı: BELEDIYELER YALNıZ BıRAKıLMAMALı, DESTEKLENMELI    12:53   MHP MERSIN MILLETVEKILI UYSAL ‘YAPAY ZEKA HAYATıMıZı NASıL DEĞIŞTIRECEK? YAPAY ZEKAYA DAIR GELECEK SENARYOLARı’ PANELINE MODERATÖRLÜK YAPTı   12:51   ÖZGÜR ÖZEL, TÜRKONFED`I ZIYARET ETTI: ÜLKENIN ÇıKıŞı HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNDE, SIYASET KURUMUNUN IŞ INSANLARıNA EN IYI ŞARTLARDA ÇALıŞABILECEKLERI ŞEKILDE HUZUR VERMESINDEDIR   12:46   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ABDULLAH ÖZYIĞIT: “EĞRIÇAM`DAKI KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJEMIZ 6 YıLDıR IMZA BEKLIYOR”   11:35   CHP`LI NALBANTOĞLU TUTUKLU GENÇLER IÇIN HÜKÜMETE TEPKI GÖSTERDI: “ADALET DUYGUNUZUN OLMADıĞıNı BILIYORDUK MEĞERSE SIZDE HIÇ VICDAN DA YOKMUŞ”   11:14   İNAN AKGÜN ALP`TEN CHP`NIN VAN MITINGINE ÇAĞRı: DEMOKRASI VE BARıŞ BIRLEŞTIRECEK, BU ALANDAKI TALEBI GÖRÜNÜR KıLACAK BIR MITING   10:13   AK PARTI “INFAZ PAKETINI” TBMM`DE SIYASI PARTILERE ANLATACAK   09:51   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, "HELLO MERSIN" PROJESININ KAPSAMıNı GENIŞLETIYOR   09:39   MESKİ`DEN TOROSLAR, KAZANLı VE HOMURLU`YA BÜYÜK YATıRıM   01:49   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ARA SEÇIM DEĞERLENDIRMESI: BUNLAR IHTIMALLER DAHILINDE...   01:20   TZOB GENEL BAŞKANı ŞEMSI BAYRAKTAR: FıNDıK YOKSA SOSYAL YAŞAMDA YOK DEMEKTIR, FıNDıK YOKSA HAYAT YOK DEMEKTIR   22:53   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı VAHAP SEÇER: HER CANLıNıN BELEDIYE BAŞKANıYıZ   22:43   AYM KARARıNA TEPKI... “SOKAKTA KALAN TEK BIR DOSTUMUZ OLSA DA BU MÜCADELE SÜRECEK”   22:22   TBMM GENEL KURULU... MURAT ÇAN: "23 YıLDıR KANUN YAPMAYı, DEVLET YÖNETMEYI ÖĞRENEMEDINIZ"   21:42   ÖZGÜR ÖZEL, KENDISINE YÖNELIK SALDıRıYı DEĞERLENDIRDI: "BIR EMNIYET MÜDÜR YARDıMCıSıNıN AÇıK KUSURU VAR, PARÇASı DEĞILSE PARÇASı OLANDAN EMIR ALMıŞTıR"   20:49   MHP`LI İSMAIL ÖZDEMIR, SOKAK RÖPORTAJLARıNıN KONTROL ALTıNA ALıNMASı IÇIN MECLIS`E KANUN TEKLIFI SUNDU   20:49   MHP`LI İSMAIL ÖZDEMIR, SOKAK RÖPORTAJLARıNıN KONTROL ALTıNA ALıNMASı IÇIN MECLIS`E KANUN TEKLIFI SUNDU   20:48   VATIKAN: "14`ÜNCÜ LEO ADıNı ALAN KARDINAL ROBERT FRANCIS PREVOST, 267``ÜNCÜ PAPA OLARAK SEÇILDI"  
 
     
   

Mersin’in “Kardelenleri” Umut Saçıyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi, ücretsiz Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kursları ile 4 bin 200 genci üniversite hayallerine kavuşturuyor. Özellikle ekonomik açıdan dezavantajlı gençlere yönelerek eğitimde fırsat eşitliği sağlayan Büyükşehir Belediyesi’nin “kardelenleri” ise geleceğe umut taşıyor.

 

Tarih : 26 Ocak 2020 Pazar 22:14   Okunma : 3038

Mersin Büyükşehir Belediyesi, ücretsiz Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kursları ile 4 bin 200 genci üniversite hayallerine kavuşturuyor. Özellikle ekonomik açıdan dezavantajlı gençlere yönelerek eğitimde fırsat eşitliği sağlayan Büyükşehir Belediyesi’nin “kardelenleri” ise geleceğe umut taşıyor.

Kurs merkezlerinde öğrenim gören kız öğrenciler, bir yandan zorlu yaşam mücadelesi karşısında hayata, diğer yandan üniversite hayallerine kavuşabilmek için derslerine sıkı sıkı sarılıyor. Nesrin Ayan ve Merve Sungur, o kardelenlerden sadece ikisi. Büyükşehir’in kurslarıyla ekonomik zorluklarını aşarak hayallerine yaklaşan Nesrin hemşire, Merve ise anaokulu öğretmeni olmak istiyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, merkezde ve 7 ilçedeki Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri ile üniversite hayali kuran gençlerin yolunu açıyor. Özellikle ekonomik açıdan dezavantajlı gençlere yönelerek, eğitimde fırsat eşitliğini sağlayan Büyükşehir Belediyesi, 2019-2020 eğitim-öğretim döneminde toplam 4 bin 200 gence ücretsiz kurs imkanı sağlıyor.

Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kursları’nda öğrenim gören 4 bin 200 gencin 2 bin 261’i kızlardan oluşuyor. Büyükşehir’in “kardelenleri” hem zorlu yaşam mücadelesi karşısında hayata, hem de üniversite hayali için derslerine sıkı sıkı tutunuyor. O kardelenlerden iki tanesi Nesrin Ayan ve Merve Sungur.

Nesrin’in hayali hemşire olmak

20 yaşındaki Nesrin Ayan, liseyi bitirdikten sonra yakınlarıyla bir bayram gezmesindeyken Büyükşehir Belediyesi’nin toplu taşıma araçlarında kursların afişine rastlamış. Başvurusunu yaptıktan sonra Büyükşehir Belediyesi’nin merkezdeki kurslarında öğrenim görmeye başlayan Nesrin’in annesi ev hanımı, babası ise kahvede çaycılık yapıyor.

Kendisiyle beraber 6 kardeş olan Nesrin, üniversite sınavlarına 5 ay kala çalışma temposunu hızlandırdı. Ailesine yük olmamak için hafta sonları bir narenciye fabrikasında çalıştığını söyleyen Nesrin, hayalinin hemşirelik olduğunu dile getirdi.

Hafta sonu iş, hafta içi derslerinin başına geçiyor

Üniversite hayalini yitirmek üzereyken karşısına çıkan fırsata tutunduğunu ifade eden Nesrin, şöyle dedi:

“2016’da sınava girdim. 2 yıllık bölümler geldi, ailem istemedi, ‘4 yıllık bölümler olsun’ dedi. 2017’de sınava girmedim. Ailem sıkıntıdaydı. Ben de derslere çalışamadım. Bir sene fabrikada çalıştım, onlara destek oldum. Annem ev hanımı, babam da bir kahvede çaycılık yapıyor. Ben de hafta sonları ona yük olmamak için buradaki giderlerimi, ihtiyaçlarımı karşılamak için narenciye fabrikasında çalışıyorum. Hafta sonu gittiğim için biraz zorlanıyorum tabii. Hem yoruluyorum hem de biraz derslerden geri kalıyorum ama yapacak bir şey yok. Kendimi geliştiriyorum. Buradan bayağı faydalanıyorum. Başkanımız Sayın Vahap Seçer’e çok teşekkür ediyorum.”

“Bu kadar iyi bir kurum olduğunu bilmiyordum”

18 yaşındaki Merve Sungur ise babasıyla ilgili özel nedenlerden dolayı zorlu bir yaşam karşısında direniyor. 3 kardeş olan Merve’nin bütün kardeşleri güzel bir gelecek kurma umuduyla öğrenimlerini sürdürüyor. Üniversite sınavına ikinci girişi olacağını dile getiren Merve, ilk sene beklediği sonucu elde edemediğini söyledi. Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz kurslarıyla tanışma sürecinden söz eden Merve, “Arkadaşlarım konuşurken duydum. Ben de nasıl bir yer diye araştırdım. Buraya ilk geldiğimde bu kadar iyi bir kurum olduğunu bilmiyordum. Ama zaman geçtikçe hocaların çok donanımlı olduğunun farkına vardım. Bizimle de çok ilgileniyorlar. Rehberlik servis hocalarımız da bireysel olarak üstümüzde çok duruyor. Ders konusunda çok güzel bir tempomuz var. Hocalarla güzel bir iletişimimiz var” diye konuştu.

“Sosyal yönden güzel bir kurum”

Kurs merkezlerinde derslerin yanı sıra sosyal faaliyetlere de ağırlık verildiğini belirten Merve, sunulan imkanlardan memnun kaldığını vurgulayarak, “1 Ekmek 1 Çorba Projesi ile her sabah buraya çorba getiriyorlar. O çok hoşumuza gitti. Kitap fuarları oluyor, bizi kitap fuarlarına götürüyorlar. Fidan dikme etkinliğimiz olmuştu. Seminerler, tiyatrolar düzenleniyor ve sürekli bu etkinliklere gidiyoruz. Sosyal yönden güzel bir kurum” dedi.

“Hedefim okul öncesi öğretmenliği”

Büyükşehir Belediyesi’nin kurslarıyla karşılaşmasaydı evde çalışmak zorunda kalacağını ifade eden Merve, kurslarla başarısının artış gösterdiğini belirterek, “Başlamadan önceki başarım yüzde 20’lik bir dilimdeydi ama başladıktan sonra başarım yüzde 50’ye kadar çıktı ve yüzde 100’e kadar çıkacağını umuyorum. Hedefim okul öncesi öğretmenliği” ifadelerine yer verdi.

Paylaş :
Etiketler :  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, KARDELENLER, VAHAP SEÇER

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA