10 Haziran 2024 Pazartesi

13:06   EMNIYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ`NDEN KURBAN DOLANDıRıCıLARıNA KARŞı YYARı   12:50   BENNY GANTZ İSRAIL`IN SAVAŞ KABINESI`NDEN İSTIFA ETTI...    12:42   KAYıHAN PALA`DAN SAĞLıK BAKANı KOCA`YA: "AŞı YAPTıRıLMAYARAK BULAŞıCı HASTALıKLARA KARŞı KORUMASıZ BıRAKıLAN ÇOCUKLAR IÇIN BIR EYLEM PLANı VAR MıDıR?"   11:44   MEZITLI BELEDIYESI LIONS SOSYAL MERKEZI AÇıLDı   11:30   TAŞ OCAĞı YAPıLMASı PLANLANAN HAMZABEYLI MAHALLESI’NDE ÇEVRE SORUNLARıNA KARŞı “YERYÜZÜ SOFRASı” KURULDU   10:22   ESKIŞEHIR`DE ONUR HAFTASı YÜRÜYÜŞÜNE POLIS MÜDAHALESI: 10 KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı   09:42   MERSIN BÜYÜKŞEHIR`DEN ÇOCUKLARA UYGULAMALı DENIZ TEMIZLIĞI EĞITIMI   09:41   AVRUPA PARLAMENTOSU SEÇIMLERI TAMAMLANDı: MERKEZ SAĞ VE SOL KONUMUNU KORUDU, AŞıRı SAĞ GÜÇ KAZANDı, EURO DÜŞTÜ   09:19   SILIFKE BELEDIYESI`NDEN SıNAVA GIREN ÖĞRENCILERE VE AILELERINE DESTEK   23:13   DIYARBAKıR`DA GERGIN YÜRÜYÜŞ...   23:01   FRANSA ERKEN SEÇME GIDIYOR... MACRON AP SEÇIMLERINDE AŞıRı SAĞıN YÜKSELMESININ ARDıNDAN MECLISI FESHETTI   21:42   ALI KOÇ ÜÇÜNCÜ KEZ FENERBAHÇE BAŞKANı   17:45   YKS`NIN ÜÇÜNCÜ VE SON OTURUMU YDT SONA ERDI   16:58   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN SUDA TASARRUF ÇAĞRıSı    16:57   ÖZGÜR ÖZEL`DEN VEFAT EDEN PROF. MEHTAP UYSAL IÇIN BAŞSAĞLıĞı MESAJı   15:14   ÖZGÜR ÖZEL: TOPRAKLARıMıZı TOPLA, TÜFEKLE ZAPT EDEMEYENLER IPOTEKLE KAZANMAYA GAYRET GÖSTERIYORLAR   14:29   ÖZGÜR ÖZEL: "KAVGA ETMEKSE EMEKLILER, EMEKÇILER, YOKSULLAR, IŞSIZLER IÇIN KAVGANıN EN BÜYÜĞÜNÜ VERECEĞIZ"   14:04   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI EKIPLERI, YKS`YE GIREN ÖĞRENCILERE SU DAĞıTTı   13:07   ÖZGÜR ÖZEL DUYURDU: BUĞDAY ÜRETICILERI IÇIN TEKIRDAĞ`DA BÜYÜK MITING DÜZENLENECEK   12:15   MERSIN`DE “YOL YAPıM VE ULAŞıM ÇALıŞTAYı” DÜZENLENDI  
 
     
   

Muharrem ince ,Derhal seçimli olağanüstü kurultay yapılmalıdır..


CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, bir grup milletvekili ile birlikte Meclis’te basın toplantısı düzenledi.

 

Tarih : 5 Mayıs 2017 Cuma 14:15   Okunma : 1565

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, bir grup milletvekili ile birlikte Meclis’te basın toplantısı düzenledi.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin açıklamalarından satır başları:

Derhal seçimli olağanüstü kurultay yapılmalıdır.
Televizyondan cumhurbaşkanı adayı öğrenme devri kapanmıştır.
CHP’yi yönetenler sadece 2049’da yapılacak belediye seçimlerini değil, cumhuriyeti düşünmelidir.

Türkiye’de demokrasi istiyorsak, önce partimizde demokrasi istemeliyiz. Öne partide demokrasi, sonra Türkiye’de demokrasi demeliyiz.

Kavga lüksümüz, delegelere güveneceğiz.

Hedefimiz 23 Nisan 2020’den önce, bu gazi Meclis’in yetkilerini geri almak olmalıdır.

Kurultay isteyenleri disipline gönderirim demek yerine, birlikte kahve içmeye ihtiyacımız vardır. Kavga lüksümüz yok. Bu delegeler Genel Başkanı bine yakın oyla seçti. Delegelere güveneceğiz. Ortak iyiyi bulmak zorundayız. Kendi üyesinin eleştirilerine katlanamayanlar, büyük uzlaşmayı nasıl kulacaklar. 2019’da yapılacak seçimlerde milliyetçilerle, Kürtlerle, bizim dışımızda oluşumlarla nasıl bir araya gelecekler. Kendi arkadaşlarına katlanamayanlar bunu millete nasıl anlatacaklar. “Ben aday değilim, ama adayı ben belirlerim” demek, “Ben aday olursam seçimi kazanamam” demektir. Bu anlayış, yenilgi ruhunun içselleştirildiğini göstermektedir. Bu durum, yeni bir heyecana ihtiyaç olduğunu göstermektedir. Marjinal bir kişi, yüzde 10’luk bir dünya görüşünü yüze 50’lere getirmişse, sosyal demokratlar yüzde 65’i hedeflemelidir.

Değerli arkadaşlarım, bizim çağrımızdır. Partimizi lütfen yormayın. Ülkemizi lütfen yormayın. Olağan kurultay diyerek 8 aya yayarak tartışmayı uzatmayın. Değişim taleplerini kapatmaya çalışmayın. CHP’nin yeni kadrolara, yeni söylemlere ihtiyacı vardır. Bunu zamanında yapmazsanız, zamanı yöneten olmaktan çıkar, zamanın yönettiği kişi olursunuz. Toplayın olağanüstü kurultayı, bu işi bitirin. Olağan kurultay sürecinde ise bu yüzde 49’u, yüzde 51 yapmaya çalışalım.

Bazı çizgilerimizi öyle kalın çizmeliyiz ki, adalet, hukuk, demokrasi, dayanışma… Bu çizgilerimizi en kalın çizgilerle çekmeliyiz. Ben 25’i 30 yaparım demek bir işe yaramıyor. Politik dili bir öne çıkaran, korku değil, umut saçan, ayrıştıran değil, birleştiren, savrulan değil kararlı bir CHP’ye ihtiyacımız var.

ADAY OLACAK MI?

Şunu söyleyeyim. Ortada bir olağan kurultay takvimi yok. Benim elimde yok, sizin elinizde var mı? Hani takvim? Bu olağanüstü kurultay talebini kapatmak için alelacele alınmış bir karardır. Bu ilk kez yapılmıyor. Olağanüstü kurultaya ihtiyacımız var. Adaylık konusu burada konuşulmaz, tabanla konuşulur. Ben iddialarından vazgeçmiş birine benziyor muyum?

Kapının önüne koymak çözüm değil, kapının önünü bayram yerine çevirmek gerek.

ERDOĞAN’IN AKP ÜYELİĞİ

Erdoğan aşkına geri dönmüş sanki aşkından ayrıydı.

CUMHURBAŞKANI ADAYLIĞI

Cumhurbaşkanı adayının kim olacağına partinin kurultayı karar versin.

Paylaş :
Etiketler :  chp, muharrem ince, meclis, kurultay, cumhurbaşkanı.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA