1 Haziran 2024 Cumartesi

16:40   TÜRKIYE BELEDIYELER BIRLIĞI BAŞKANLıK SEÇIMI’NDE CHP’NIN ADAYı BELLI OLDU   16:04   ÖZGÜR ÖZEL, TAYFUN KAHRAMAN`ıN KıZı VERA`NıN MEZUNIYET TÖRENINE KATıLDı   15:07   MSB: ZEYTIN DALı BÖLGESINDE 6 PKK`Lı TERÖRIST ETKISIZ HALE GETIRILDI   13:05   BERKIN ELVAN`ıN AILESININ AVUKATLARı, AK PARTI ANKARA MILLETVEKILI OSMAN GÖKÇEK HAKKıNDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK   12:40   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL ADD`NIN 17. OLAĞAN GENEL KURULU`NDA KONUŞTU   12:09   CHP`DEN ``ŞEHIT YAKıNı VE GAZILER`` TALIMATı   11:31   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL, ESKI BAŞBAKAN TANSU ÇILLER`E BAŞSAĞLıĞı DILEDI   11:17   MEZITLI BELEDIYESI, ARATOS SPOR TESISLERI`NDEKI TENIS KORTLARıNı YENILIYOR   09:48   ŞEHIR HASTANELERINE ULAŞıM SORUNUNA VATANDAŞLARıN TEPKISI SÜRÜYOR   09:43   MERSIN BÜYÜKŞEHIR İTFAIYESI, YAPıLARı YANGıNA KARŞı DENETLIYOR   09:32   TANSU ÇILLER’IN EŞI ÖZER ÇILLER VEFAT ETTI   14:52   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, SAHADA ÇALıŞMALARı İNCELEDI   14:45   EKREM İMAMOĞLU`NUN DAVASı 2 EKIM`E ERTELENDI   13:17   ÖZGÜR ÖZEL: "HER DOĞANA ANAYASA YAPARıZ, ERDOĞAN`A ANAYASA YAPMAYıZ"   13:13   AKDENIZ BELEDIYESI EŞ BAŞKANLARı ESENLI’YI ZIYARET ETTI… “3’ÜNCÜ ESENLI ÜZÜM ŞENLIĞI TEMMUZ’DA DÜZENLENECEK”   13:13   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN İLAÇLAMA EKIPLERI SAHADA    13:10   CHP MEZITLI İLÇE TEŞKILATıNDAN BAŞKAN VAHAP SEÇER’E ZIYARET VE TEBRIK   13:03   HRANT DINK`IN ÖLDÜRÜLMESIYLE İLGILI 15 SANıKLı DAVADA MÜTALAA AÇıKLANDı   12:47   ÖMER FETHI GÜRER: CHP OLARAK SAHIPLENILMEYEN KÖPEKLERIN UYUTULMASıNA KARŞıYıZ   12:43   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL: "MILLETIMIZ ISTERSE BIR ERKEN SEÇIM OLUR"  
 
     
   

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Meydanlara inerse bizi destekler


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suriye, Irak, Libya’da da güçlü liderler vardı, şimdi ne haldeler..

 

Tarih : 13 Şubat 2017 Pazartesi 16:22   Okunma : 1454

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, başkanlık sistemi referandumunun kampanya sürecinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın meydanlara inmesinin kendi söylemlerini güçlendireceğini belirtirken, “Vatandaşlar bu anayasa değişikliği kabul edilirse nasıl bir felakete yol açacağını buradan da görebilir” diye konuştu.

Güçlü liderliğe vurgu yapılan başkanlık sisteminde yetkilerin tek elde toplanacağını aktaran Kılıçdaroğlu, Ortadoğu’da uzun yıllar otoriter liderlerce yönetilen ülkelerin hatırlanması gerektiğini ifade etti.

‘Bunun bize yapışması mümkün değil’

Reuters’tan Gülsen Solaker’in haberine göre bir grup gazeteciyle parti merkezinde bir araya gelen CHP lideri, Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım başta olmak üzere son günlerde ‘Hayır’ oyu kullanacakların ‘ülkeyi yıkmaya çalışan terör örgütleri’yle aynı safta olduğu yönündeki suçlamalarını eleştirdi.

Referandum kampanyasının ağırlıklı olarak bu mesaj üzerine kurulacağı şimdiden gözlenirken, Kılıçdaroğlu, “Ama bunun bize yapışması mümkün değil. 15 yıldır hükümet olanlar onlar, biz değiliz ki. Türkiye’yi kan gölüne çevirenler onlar, biz değiliz ki. Terör örgütleriyle yatıp kalkanlar bunlar” dedi.

CHP lideri, iktidarın neden ‘Evet’ denmesi gerektiğini anlatamadığı için CHP’yi terör örgütleriyle irtibatlandırmaya çalıştığını da belirterek, “Bunu anlatmaktan aciz insanlar. Çünkü yaptıkları değişikliğin Türkiye’yi nasıl bir maceraya sürüklediğini aslında onlar da biliyorlar” diye konuştu.

‘Meydanlara inerse bizim söylemimizi destekler’

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘Evet’ kampanyasına katılacak olmasını da tarafsızlık ilkesi gerekçesiyle eleştirdi.

Erdoğan’ın tarafsız kalmadığını belirten CHP lideri şöyle devam etti: “Bunu da milletin vicdanına ve sağduyusuna bırakıyorum. Zaten Erdoğan’ın meydanlara çıkması bizim söylemimizi destekleyen bir gelişme olur. Vatandaşlar bu anayasa değişikliği kabul edilirse nasıl bir felakete yol açacağını buradan da görebilir.”

‘Şimdi ne haldeler’

Kılıçdaroğlu sözlerini Ortadoğu’da çatışmalı ve uzun süren iç savaşlarla bilinen ülkeleri örne göstererek, şöyle sürdürdü: “Bu Türkiye’nin demokrasinin, geleceğinin oylaması olacak. Bu referandumla Türkiye bütün yetkilerin tek bir kişiye verildiği Kuzey Kore modelinde mi olacak, yoksa gerçek bir demokrasi mi olacak, o belli olacak. Suriye, Irak ve Libya’da da güçlü liderler vardı, şimdi ne haldeler.”

AYM yoluyla iptale gider mi?

CHP lideri, anayasa değişikliğinin iptali için, Anayasa Mahkemesi’ne gidip gitmemeye bu hafta karar vereceklerini de söylerken, “Anketlerde ‘Hayır’ oyları yüksek çıkarsa AKP’nin Anayasa Mahkemesi kanalıyla referandumu durdurabileceği iddiaları var” sorusuna şu yanıtı verdi: “Biz böyle bir değerlendirme yapmadık ama haklısınız bu bağlamda yorum yapan çevreler var. Biz olayı kendi yapımız içinde yetkili kurullarımızla bir araya gelip konuşacağız.”

Paylaş :
Etiketler :  Kemal Kılıçdroğlu, referandum, erdoğan, başbakan.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA