18 Haziran 2025 Çarşamba

13:55   GOLDEN GLOBAL YATıRıM BANKASı VE ICD 20 MILYON DOLARLıK FINANSMAN ANLAŞMASıNı İMZALADı   10:28   YÖNETICI KRIZI KAPıDA: TERFI SISTEMI ÇÖKÜYOR, ŞIRKETLER GELECEĞINI KAYBEDIYOR   10:23   RAHMI M. KOÇ MÜZESI’NDE BOYANıN SUYLA DANSı: EBRU SERGISI   10:19   MINIK SPORCULAR SPORA İLK ADıMLARıNı AKDENIZ’DE ATıYOR   10:16   ULUSLARARASı PARA TRANSFERI ARTıK DAHA KOLAY: MORPARA VE MONEYGRAM İŞ BIRLIĞI   10:12   YUMURTALıK BELEDIYESI, HALK SAĞLıĞı IÇIN ÇALıŞıYOR   10:08   “ZEYTINLIKLER MADENCILIĞE KURBAN EDILIYOR”   10:06   BÜYÜKŞEHIR’DEN ÖĞRENCILERE YKS ÖNCESI MORAL ETKINLIĞI   10:01   CHP’LI BELEDIYE BAŞKANLARı, BANDıRMA’DA DÜZENLENEN AKŞAM YEMEĞINDE BIR ARAYA GELDI   09:50   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “VATANDAŞ PAZAR ÇANTASı DEĞIL, ARTıK SABıR TAŞı TAŞıYOR!”   09:20   ZAFER PARTISI GENEL BAŞKANı ÜMIT ÖZDAĞ, ANKARA’DA: İKTIDAR VE DESTEKÇILERINE AYRı, MUHALEFETE AYRı BIR HUKUK UYGULARSANıZ IÇ CEPHEYI SAĞLAMANıZ MÜMKÜN OLMAZ   09:05   SILIFKELI KADıNLARıN YENI BULUŞMA NOKTASı; ATAKENT KADıN ATÖLYESI    21:15   MEZITLI BELEDIYESI KÜLTÜREL MIRASıNA SAHIP ÇıKıYOR, “TAŞ MEKTEP” YAŞAYAN MÜZEYE DÖNÜŞÜYOR   21:10   “YERLI ARAÇLARDA HURDA TEŞVIK UYGULAMASı HAYATA GEÇIRILMELIDIR”   21:01   MOBILYA İHRACATıNA AKDENIZ DOKUNUŞU    20:59   KıRATLı: “MERSIN’IN TÜM OTOYOLLARıNı YENILENIYORUZ”   20:45   AHKİB, YENI PAZARLAR VE NIŞ ÜRÜNLERDE REKOR BÜYÜME YAKALADı   20:32   EVIMIZ ATÖLYE’NIN 47. DURAĞı ENGELSIZ YAŞAM PARKı OLDU   17:21   BAŞKAN TOPRAK HÜNKAR EKREM ÇALıŞKAN: “YENI YOL ARKADAŞLARıMıZLA BÜYÜYOR, GÜÇLENIYORUZ”   14:50    MANSUR YAVAŞ: "HUKUK KIŞIYE, DÜŞÜNCEYE YA DA SIYASI KIMLIĞE GÖRE DEĞIL, EVRENSEL NORMLARA GÖRE IŞLEMELIDIR"  
 
     
   

Yeşilboğaz: “İnsanlık Dramına Gözünüzü Kapatmayın”


Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz yaptığı açıklamada, Suriye’nin İdlib kentinde devam eden savaşta 36 askerimizin şehit olmasının ardından, siyasi iktidarın mültecilere Avrupa sınır kapılarını açmasıyla birlikte, Türkiye ile Avrupa sınırları arasında sıkışıp kalan binlerce mültecinin yaşadığı insanlık dramını değerlendirdi.

 

Tarih : 4 Mart 2020 Çarşamba 10:55   Okunma : 1392

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz yaptığı açıklamada, Suriye’nin İdlib kentinde devam eden savaşta 36 askerimizin şehit olmasının ardından, siyasi iktidarın mültecilere Avrupa sınır kapılarını açmasıyla birlikte, Türkiye ile Avrupa sınırları arasında sıkışıp kalan binlerce mültecinin yaşadığı insanlık dramını değerlendirdi.  Devletlerin sınırda yaşanan insanlık dramına gözünü kapatmaması gerektiğini vurgulayan Yeşilboğaz, “Bu hem bizim ülkemizin, hem Ortadoğu, hem de batılı ülkelerin birer insanlık görevidir, tarihi sorumluluğudur. Hep birlikte bu insanlık dramına son vermeliyiz” dedi.

“RİYAKÂRLIĞINIZI, İKİYÜZLÜLÜĞÜNÜZÜ BIRAKIN”

Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, acıların ve gözyaşlarının hiç eksilmediği Ortadoğu coğrafyasında insanlık dramlarını yine hep birlikte gözlemlediklerini ifade ederek,  “Uzun süreden beri sürdürülen gerek Ortadoğu’daki savaş, gerekse Suriye’deki iç savaş, dış ülkelerin desteğiyle her geçen gün bir insanlık dramına sahne olmaktadır. Bunun acısını maalesef iç savaşlara sürüklenen yurdundan koparılmış, ülkenin kadim insanları yaşamaktadır. En çok da kadınlar ve çocuklar mağdur olmaktadır. En son 36 şehidimizin olduğu menfur saldırı sonrası, ülkemizde yıllarca misafir olarak kalan ve artık bu ülkenin birer gerçeği olan Suriyeli ve diğer göçmen vatandaşlarımıza, kapılarının açıldığının duyurulması üzerine, Kapıkule sınır kapısı olmak üzere, birçok sınır kapısından yurt dışına gitme, yeni hayatlar kurma mücadelesi veren mültecilerin yaşadıkları, insanlık dramına sahne oluyor ve bizler de bunları sadece gözlemliyoruz. Sosyal medyaya baktığımızda, birçok insanın evinde sıcak ortamında klavye başında bu insanları aşağıladığını, kötülediğini ve bu insanların ölümünü dilediğini hep birlikte gözlemlemekteyiz. Sınırda bir insanlık dramı yaşanıyor. Botlar devriliyor, insanlar ölüyor. Dün Aylan bebek öldüğünde, herkes şapkasını alıp önüne koymuştu ama bu timsah gözyaşları maalesef uzun sürmedi. Şu an yine çocuklar ölüyor. Riyakârlığınızı, ikiyüzlülüğünüzü bir yana bırakmamız gerekiyor. Bu ülkenin iç savaşında kimin sorumluluğu varsa, bu savaş hangi ülkelerin menfaatine yarıyorsa, bunların deşifre edilmesi gerekiyor. Bu insanlık dramının bir an önce son bulması gerekiyor” şeklinde konuştu.

“MÜLTECİLERİN İNSANCA YAŞAM HAKKINA SAYGI GÖSTERİLMELİ”

Devletlerin sınırda yaşanan insanlık dramına gözünü kapatmaması gerektiğini vurgulayan Yeşilboğaz, “Sadece Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin koymuş olduğu bir takım kurallar, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi vs. mevzuatlarla mültecilere bir imkân sağlanması mümkün değildir. Bunların yaşam, barınma, sağlık, eğitim ve insanca yaşama hakkına, devletlerin saygı göstermesi ve bu soruna el atması gerekiyor. Bir an önce tüm ülkelerin bir araya gelerek, bu insanların geleceği hakkında bir çözüm bulması gerekiyor” şeklinde konuştu.

“ÜLKEMİZ, EMPERYALİST GÜÇLERİN ORTADOĞU’DAKİ KİRLİ OYUNUNA ALET OLMAMALI”

Emperyalist güçlerin Ortadoğu coğrafyasından ellerini çekmesini ve  buradaki kirli oyunlara ülkemizin alet olmamasını temenni eden Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, “Hava şartlarının çok kötü olduğu bir dönemdeyiz. Siyasi irade artık orada silah kullanmaya dahi müsaade etti. Maalesef ölümler de gerçekleşmeye başladı. Orada çocuklarımız, kadınlarımız ölüyor. Bu insanlara bir an önce el uzatılması gerekiyor. Bu insanlar kendi ülkelerinde, kendi topraklarında, vatanlarında köklerini saldığı kadim topraklarda tekrar huzur, barış ve mutluluk içerisinde yaşamlarını sürdürebilmeli. Bu hem bizim ülkemizin, hem Ortadoğu, hem de batılı ülkelerin birer insanlık görevidir, tarihi sorumluluğudur. Hep birlikte bu insanlık dramına son vermeliyiz” ifadesini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  MERSİN BAROSU, BİLGİN YEŞİLBOĞAZ, SURİYE, İBDİL

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA