13 Eylül 2025 Cumartesi

12:32   “BAYRAMPAŞA OPERASYONU: SEÇIMLE GELENLERE ŞAFAK BASKıNı, HUKUK SANDıKTA YARGıLANACAK!”   11:09   KıRSALDA KÜLTÜR RÜZGARı: MERSIN’IN YAYLA KONSERLERI KOCAYER’DE COŞKUYLA YANKıLANDı   23:56   MERSIN EMEK VE DEMOKRASI PLATFORMU: “12 EYLÜL REJIMI KÖKTEN TASFIYE EDILMELI”   14:26   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MINIK ÇEVRECI ARAS KAYRETLI ILE BULUŞTU   14:24    ALI BOZAN: “AKDENIZ’IN SEÇILMIŞLERININ CEZAEVINDE TUTSAK EDILDIĞI HER BIR GÜN SUÇ IŞLENIYOR”   14:21   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN ÖĞRENCILERE KıRTASIYE DESTEĞI BAŞVURULARı BAŞLADı   14:18   BARO BAŞKANı ÖZDEMIR’DEN, MERSIN ADALET KOMISYONU BAŞKANı CEYLAN’A ZIYARET   12:13   TELEGRAM VE DISCORD FAALIYETI   12:09   KONYA’DA DEHŞETE DÜŞÜREN OLAY!   11:11   KUZOLUK’A ULAŞıM ARTıK DAHA KOLAY: TARSUS BELEDIYESI YOL ENGELINI AŞTı   10:25   HAYAL GÜCÜ ATÖLYESI: MERSIN’DE ÇOCUKLAR SANATLA BÜYÜYOR   23:57   ÖZGÜR ÖZEL’DEN KıLıÇDAROĞLU’NA ÇAĞRı: CHP’YE YARGı DARBESINE SESSIZ KALMA!   10:10   MEDYA GRUBUNA ŞOK BASKıN: CAN HOLDING’E MALI SORUŞTURMA DERINLEŞIYOR   10:03   MERCEK’TEN TATLı BIR GELECEK: MERSIN’DE PASTA ŞEFLERI YETIŞIYOR   23:55   KADıKÖY’DE HALKıN İSYANı: “YA HEP BERABER, YA HIÇBIRIMIZ!”   23:25   BAŞLıK: ÖZGÜR ÖZEL’DEN İKTIDARA TARIHI ÇıKıŞ: "MAJESTELERININ MUHALEFETI DEĞILIZ, AK TOROSLAR ÇETESINE BOYUN EĞMEYIZ!"   22:53   ÖZGÜR ÖZEL: “EMEKLIYI EZENI AFFETMEYECEĞIZ!” – KADıKÖY’DE 125 BIN KIŞILIK TEPK   22:30   DARBE, DAVA, DAYANıŞMA: DİSK TARIHI’NIN EN KARANLıK SAYFASı KITAPLA AYDıNLANıYOR9   20:54   DEM PARTI VE CHP ARASıNDA DIKKAT ÇEKEN ZIRVE: İSTANBUL’DA STRATEJIK BULUŞMA   20:38   CHP’DEN VALILIĞE SERT MESAJ: BU BINA BIZIM, BU KARAR BIZIM  
 
     
   

Emekli Evi’nden Türk Sanat Müziği Nağmeleri Yükseliyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ile Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nın ortak çalışmasıyla İkinci Bahar Emekli Evi üyelerine “Türk Sanat Müziği” kursu veriliyor.

 

Tarih : 11 Mart 2020 Çarşamba 15:33   Okunma : 1264

Mersin Büyükşehir Belediyesi İkinci Bahar Emekli Evi’nde sanatsal etkinlikler devam ediyor. Emeklilerin güzel vakit geçirmek ve sosyalleşmek amacıyla geldikleri ve ikinci evleri olarak gördükleri Emekli Evi’nde verilen çeşitli kurslar sayesinde üyeler kaliteli vakit geçiriyor.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ile Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nın işbirliği ile İkinci Bahar Emekli Evi üyelerine “Türk Sanat Müziği” kursu veriliyor. Emeklilerin büyük ilgi gösterdiği kursu Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Türk Sanat Müziği sanatçısı Zeynep Özel Gündüz veriyor. 30 kişiden oluşan koroya 2 keman, viyola, klarnet, ritim ve ud sazları eşlik ediyor.

EMEKLİLER TSM KURSU BİTİMİNDE KONSER VERECEK

Her Perşembe 14:00-16:00 saatleri arasında öğrendikleri Türk Sanat Müziği eserleriyle keyifli dakikalar geçiren emeklilerden 2 saat boyunca nağmeler yükseliyor. 30 Ocak’ta eğitime başlayan emekliler Mayıs ayı içinde Kongre ve Sergi Sarayı’nda konser verecek.

GÜZİN TURGUT: “KENDİMİZİ UNUTUYORUZ BURADA, GENÇLEŞİYORUZ”

Emekli Evi’nde geçirdiği zamandan dolayı çok mutlu olduğunu, bütün etkinliklere katıldığını ifade eden Güzin Turgut, “Çok seviyorum burayı. Başkanımız’a teşekkür ediyorum. Çok güzel vakit geçiriyoruz. Bizim için hazırladığı şeyler çok güzel, çok mutluyuz. Kendimizi unutuyoruz burada, gençleşiyoruz. Şimdi Türk Sanat Müziği koromuz var, ona da çok severek katılıyoruz. Bu hafta dördüncü haftamız, konser vereceğiz. Solist olarak da söyleyeceğiz, sesim de güzel, çok mutluyum. Hepinize çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

EMEKLİ EVİ ÜYELERİNDEN BAŞKAN SEÇER’E TEŞEKKÜR

Bir derneğin başkanlığını yapan ve çevre derneklerinde de aktif rol alan emekli üye Rabia Işık, hem boş zamanlarında dinlenmek, hem çevre edinmek, hem de gündeme dair diğer üyelerle sohbet etmek amacıyla Emekli Evi’ne üye olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:

“Telefonuma bir mesaj geldi. ‘Türk Sanat Müziği’ ve ‘El İşi’ kursuna dair. El işinden ziyade Türk Sanat Müziği’ne meylim var. İlgimi çekti, hocalar güzel, katılımcılar güzel. Böyle bir fırsatı bize verdikleri için öncelikle Büyükşehir Belediyemiz’in Başkanı Vahap Seçer Beyefendiye ve bunda emeği geçen tüm yetkililere, ilgililere ayrı ayrı teşekkür ederim. İçimizi rahatlatacak, negatif düşünceleri kafamızdan atacağız. Mutlu olduğumu söyleyebilirim. Gerçekten çok memnun kaldım. Daim olur inşallah.”

EMEKLİLER KORO ÇALIŞMASINA NEŞE İÇİNDE KATILIYOR

Emekli Evi’nde Türk Sanat Müziği kursu açılmasından çok memnun olduğunu söyleyen  emekli öğretmen Haşim Kalender, “Burada çalışan bütün insanlar çaycısından yöneticisine kadar herkes bizim bir arkadaşımız, kardeşimiz, oğlumuz, kızımız gibi oldu. Biz burada yabancı bir yerde gibi değil kendi evimizde gibi oturur, kalkar onlarla konuşuruz. Ben normalde birkaç koroya daha gidiyorum ama daha önce hiç koroya gitmeyip de burada ilk defa katılan arkadaşlarım haftada bir gün 2 saatini daha güzel değerlendiriyorlar. Bundan dolayı da bu katkıyı yapanlara, bize emek harcayanlara teşekkür ediyorum. Ekip de çok güzel, hizmetler çok güzel bir şikayetimiz yok, teşekkür ediyorum” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA