24 Ekim 2025 Cuma

10:13   CHP KURULTAYLARı MAHKEMEDE: İPTAL DAVASıNDA KRITIK VIRAJ   09:18   TELE1’E “CASUSLUK” OPERASYONU: MERDAN YANARDAĞ GÖZALTıNDA, İMAMOĞLU VE ÖZKAN’A SORUŞTURMA ŞOKU   09:05   HAMURDAN CESARETE: ENGELSIZ YAŞAM PARKı’NDA SOSYAL KATıLıMıN EN LEZZETLI HALI   15:05   CHP’LI KıŞ: “BIR YANDA MILYAR EUROLUK KAYNAKLAR, DIĞER YANDA SUSUZ KALAN TARLALAR!”   15:04   CAN ATALAY’DAN TBMM BAŞKANı KURTULMUŞ’A ÇAĞRı   15:03   CHP’LI ÖZÇAĞDAŞ, YENIŞEHIR BELEDIYESI’NIN ’ERKEN ÇOCUKLUK GELIŞIMI PROJESI’NI INCELEDI   15:01   VAHAP SEÇER: “BIZIM ADAY GÖSTERDIĞIMIZ BIR ARKADAŞıMıZ ÇANKAYA’DA CUMHURBAŞKANı OLACAK”   14:50   GAZETECI ERCÜMENT AKDENIZ HAKKıNDA TAHLIYE KARARı VERILDI   14:47   ÖZGÜR ÖZEL: “İMAMOĞLU CUMHURBAŞKANı OLDUĞUNDA ILK TALIMATı, ‘CUMHURIYET YURTLARı’Nı BITIRIN’ OLACAK”   14:45   CHP’NIN KURULTAY IPTAL DAVASıNıN BEŞINCI DURUŞMASı YARıN YAPıLACAK   14:44   ABB: MANSUR YAVAŞ’A VERILEN 7 GÜNLÜK SÜRE, MÜLKIYE SORUŞTURMALARıNDA STANDART UYGULAMA   14:42   BULDAN VE SANCAR’DAN EDIRNE VE KANDıRA’DA CEZAEVI ZIYARETI: "DEMIRTAŞ VE YÜKSEKDAĞ’ıN SÜRECE DESTEĞI TAM"   14:40   ALI YERLIKAYA: “ORGANIZE SUÇ ÖRGÜTÜ ÜYELERINE YÖNELIK DÜZENLENEN OPERASYONLARDA 42 ŞÜPHELI YAKALANDı”   11:23   MINIK BILIM İNSANLARı MERCAN’DA GELECEĞI KODLUYOR   10:50   YEREL DEMOKRASIYI KANUNLA SUSTURAMAZSıNıZ!   10:35   CUMHURIYET SOHBETI, ESNAF DIYALOĞU, GÖNÜL KÖPRÜSÜ: BOLTAÇ TARSUS’UN KALBINDE   09:30   DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN TBMM’DE SERT ÇıKıŞ: “VATANDAŞA YENI YÜK GETIRMEYIN!”   22:21   VAHAP SEÇER: “TARıM MILLI MESELEDIR, ÜRETIMIN DEĞERINI BILIYORUZ”   21:27   MERSIN’DE TARıMıN GELECEĞI GÜNEŞLE, GÜBREYLE, NERGISLE AYDıNLANıYOR   21:01   YUMURTALıK’TA AY YıLDıZ COŞKUSU: 21 MAHALLEDE BAYRAKLAR YENILENDI!  
 
     
   

Seçer: “Göç Küresel Görev Gücü’nün Siyasi Liderliğini Mersin Yürütüyor”


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) bünyesindeki çalışmalar kapsamında Ürdün, Türkiye ve Lübnan’daki Suriyeli mülteci akınının yönetiminde belediyelerin rolü üzerine araştırmalar yaptıklarını söyledi.

 

Tarih : 13 Mart 2020 Cuma 14:29   Okunma : 1410

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) Yürütme Kurulu Toplantısı, Nevşehir’de yapıldı. UCLG-MEWA Sosyal İçerme Komitesi’nin başkanlığını yürüten Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 2014 yılının Kasım ayında kurulan UCLG-MEWA Sosyal İçerme Komitesi’nin ırk ve cinsiyet eşitliğini sağlama ve uluslararası hukuka aykırı olan her türlü ayrımcılığa karşı mücadele etme yolunda çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. Başkan Seçer, “Bu yıl, göç birimlerinde çalışan belediye personellerinin kapasitelerini geliştirmek amacıyla çalıştaylar yapacağız. Bu çalıştaylar deneyim alışverişi, teknik eğitim ve saha ziyaretleri üzerinde yoğunlaşacak” dedi.

Göç Küresel Görev Gücü’nün kurulduğunu da kaydeden Seçer, “Göç Küresel Görev Gücü, imzalanan deklarasyondaki taahhütlerin yerine getirilmesi amacıyla bir takip mekanizması olarak kurulmuştur. Göç Küresel Görev Gücü’nün siyasi liderliğini ise Mersin Büyükşehir Belediyesi üstlenecektir” diye konuştu.

Başkan Seçer, UCLG-MEWA Sosyal İçerme Komitesi'nin başkanlığını Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğünü, komitenin eş başkanlarının Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Ürdün İrbid Büyükşehir Belediyesi, Lübnan Saida Belediyesi ve Beylikdüzü Belediyesi olduğunu kaydetti.

“HERKES İÇİN TOPLUM”

Sosyal içermenin, her bireyin haklarının, sorumluluklarının ve üstlendikleri rollerin saygıyla kabul gördüğü “Herkes için toplum” vizyonunu temsil ettiğini vurgulayan Seçer, “Toplumsal dışlanma ise bireyleri saygınlık, güvenlik ve daha iyi bir yaşam sürme fırsatından alıkoyabiliyor. Bu nedenle, UCLG-MEWA Sosyal İçerme Komitesi’nde tüm üyelerimizi, toplumdaki bütün dezavantajlı grupları içerecek ve kimseyi geride bırakmayacak şekilde politikalar ve faaliyetler geliştirmeleri için teşvik ediyoruz” dedi.

“SURİYELİ MÜLTECİ GÖÇÜ GÜNDEMİMİZDE”

UCLG-MEWA Sosyal İçerme Komitesi’nin göç konusuna büyük önem verdiğini ifade eden Başkan Seçer, “Yerel yönetimlerin göç politikalarını geliştirmelerine destek olmak amacıyla ilgili paydaşlarla işbirliği içinde yürüttüğümüz projeler ve çalıştaylar yer almaktadır. Ayrıca, Türkiye, Ürdün ve Lübnan’daki Suriyeli mülteci akınının yönetiminde belediyelerin rolü üzerine de araştırmalar yürütüyoruz. Şu ana kadar bu araştırmalar 2013, 2016 ve 2019 yılları olmak üzere 3 aşamada gerçekleştirildi. Bu yıl, göç birimlerinde çalışan belediye personellerinin kapasitelerini geliştirmek amacıyla, Akdeniz Şehirler Arası Göç Projesi (MC2CM), Akdeniz Entegrasyon Merkezi (CMI) ve UCLG ile işbirliği içerisinde çeşitli çalıştaylar düzenleyeceğiz. Bu çalıştaylar deneyim alışverişi, teknik eğitim ve saha ziyaretleri üzerinde yoğunlaşacak” dedi.

“GÖÇ KÜRESEL GÖREV GÜCÜ’NÜN SİYASİ LİDERLİĞİNİ MERSİN YAPIYOR”

UCLG-MEWA Sosyal İçerme Komitesi’nin, gerçekleştirilen son Başkanlık Divanı Toplantısı’nda komite bünyesinde ‘Göç Küresel Görev Gücü’ oluşturulmasının oy birliğiyle kabul edildiğini hatırlatan Başkan Seçer,  2019 yılının Kasım ayında, Gaziantep’te düzenlenen Göç ve Yerinden Edilmeye Yönelik Yerel Çözümler Uluslararası Forumu’nda resmi olarak Göç Küresel Görev Gücü’nün kurulduğunu kaydetti. Başkan Seçer, şunları söyledi:

“Göç Küresel Görev Gücü, imzalanan deklarasyondaki taahhütlerin yerine getirilmesi amacıyla bir takip mekanizması olarak kurulmuştur. Göç Küresel Görev Gücü’nün siyasi liderliğini ise Mersin Büyükşehir Belediyesi üstlenecektir. Ayrıca, birkaç gün önce, UCLG-MEWA Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komitesi ile işbirliği içerisinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel bir video hazırladık. Belediye başkanlarının, bu konudaki görüş ve önerilerini yansıtan ifadelerini içeren kısa bir kampanya videosu oldu. Konuşmamı sonlandırırken, tüm üyelerimize, güçlerini birleştirmeleri ve hep birlikte tüm toplumsal grupların hayata daha sağlıklı katılımını sağlamaları çağrısında bulunmak istiyorum.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA