4 Aralık 2025 Perşembe

19:59   “YÜREĞIR’IN ÇıĞLıĞı MECLISTE: DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN KENTSEL DÖNÜŞÜM VE YATıRıM ÇAĞRıSı”   19:55   “MERSIN’DE ENGELSIZ YAŞAM PARKı’NDA DÜNYA ENGELLILER GÜNÜ: SANAT, EMPATI VE DAYANıŞMA BULUŞTU”   15:38   MERSIN SAĞLıK ÜSSÜ YOLMA YOLUNDA: MHP MERSIN MILLETVEKILI UYSAL YENI SAĞLıK YATıRıMLARıNı DUYURDU   15:34   CHP’LI UZUN, MUĞLA’DAKI ZEHIRLENME OLAYıNı MECLIS GÜNDEMINE TAŞıDı   14:29   CHP’LI HEYETTEN DIVRIĞI’DE IŞTEN ÇıKARıLAN MADENCILERE DESTEK ZIYARETI   14:27   ASU KAYA: “‘AILE YıLı’ DIYE SÜSLÜ SLOGANLARLA KONUT PROPAGANDASı YAPMAK, GERÇEK AILELERIN YAŞADıĞı ACı TABLOYU INKÂR ETMEKTIR”   14:25   "OKULLARDA 1 ÖĞÜN ÜCRETSIZ YEMEK" DAVASı DANıŞTAY’DA...   14:23   MHP LIDERI BAHÇELI’DEN ÖZEL’E "TEBRIK TELEFONU"... ÖZEL, KENDISINI ARAYAN LIDERLERE TEŞEKKÜR ETTI   10:03   MERSIN ESOB 2025’I DEĞERLENDIRDI, 2026’NıN YOL HARITASıNı AÇıKLADı   09:49   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN 2025’TE 500 HANEYE TEMIZLIK VE BAKıM ELI   09:25   YEREL TOHUMDAN İKLIM DOSTU PROJELERE: MERSIN TARıM FUARı’NDA BÜYÜKŞEHIR DAMGASı   01:50   “ÖZGÜR ÖZEL’DEN NET MESAJ: ‘KAYBEDEN LIDER KALMAZ, CHP SAHICILIKLE IKTIDARA YÜRÜYOR’”   21:30   TARSUS’TA MECLIS GÜNDEMI YOĞUN: KENTSEL DÖNÜŞÜMDEN ULUSLARARASı ÖDÜLE   21:03   “SAVUNMA SUSMADı: BARO BAŞKANı ÖZDEMIR’DEN TUTUKLU AVUKATLAR İÇIN ADALET ÇAĞRıSı”   20:31   “SERAP AVCı DAVASıNDA BEŞINCI CELSE: ERKEK ŞIDDETINE KARŞı ADALET ARAYıŞı”   20:25   MERSIN LIMANı’NDA ŞOK OPERASYON: İTALYA’YA KAÇıRıLACAK 44 GÖÇMEN KONTEYNERDE YAKALANDı!   20:19   TOROSLAR’DA ENGELSIZ BIR GÜN   20:15   MERSIN’DE ULAŞıMDA SESSIZ DEVRIM: 18 ELEKTRIKLI OTOBÜS YOLLARDA   15:15   DEM PARTI GRUP TOPLANTıSı... TUNCER BAKıRHAN’DAN ÖZEL’E: CELLAT DEFTERINI AÇACAKSAK, GEÇMIŞI KONUŞACAKSAK HEPINIZ BORÇLU ÇıKARSıNıZ   15:13   ŞEHZADELER BELEDIYE BAŞKANı GÜLŞAH DURBAY KONTROL AMAÇLı YOĞUN BAKıMA ALıNDı  
 
     
   

Yenişehir Belediyesi Vatandaşlara Ekmek Dağıttı


Yenişehir Belediyesi, iki günlük sokağa çıkma yasağı nedeniyle vatandaşların mağdur olmaması için harekete geçti. Kısa sürede hazırlıklarını tamamlayan Yenişehir Belediyesi günün ilk saatlerinden itibaren ekmek talep eden vatandaşlara ücretsiz ekmek ulaştırdı.

 

Tarih : 13 Nisan 2020 Pazartesi 05:36   Okunma : 1103

Yenişehir Belediyesi, iki günlük sokağa çıkma yasağı nedeniyle vatandaşların mağdur olmaması için harekete geçti. Kısa sürede hazırlıklarını tamamlayan Yenişehir Belediyesi günün ilk saatlerinden itibaren ekmek talep eden vatandaşlara ücretsiz ekmek ulaştırdı. Öte yandan Yenişehir Belediyesi, hazırladığı gıda kolilerini ve hijyen paketlerini ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırmaya da devam etti. Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Dayanışma ile hep birlikte bugünleri geride bırakacağız. İşinden ve aşından olan hemşehrilerimizin daima yanında olacağız.”dedi.

Yenişehir Belediyesi, iki gün sürecek olan sokağa çıkma yasağı boyunca 7 gün 24 saat görev başında olacak ve vatandaşlardan gelen taleplere cevap verecek. Vatandaşların mağdur olmaması için seferber olan Yenişehir Belediyesi kısa sürede hazırlıklarını tamamladı ve ekmek talep eden vatandaşların evlerine ekmeklerini ulaştırdı.  Zabıta Müdürlüğü ve Sosyal Hizmet Ekipleri günün ilk saatlerinden itibaren yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürdü.

Yenişehir Belediyesi ihtiyaç sahibi vatandaşları yalnız bırakmıyor. Korona virüs (Covid-19) nedeniyle zor durumda olan vatandaşlar 444 33 54 nolu telefon numarası ile Yeni Şehir Masasını arayarak gıda ve hijyen kolisi yardımına başvuruyor. Gelen başvurular değerlendirildikten sonra engelli, 65 yaş üzeri, kronik rahatsızlığı bulunan ve korona virüs nedeniyle işini kaybeden vatandaşlara öncelik verilerek Yenişehir Belediyesi Sosyal Hizmet Ekibi tarafından gıda ve hijyen paketleri ulaştırılıyor.  Temel gıda malzemelerinin bulunduğu yardım kolileri ile özenle hazırlanan ve içerisinde maske, dezenfektan ve kolonyanın yer aldığı hijyen paketleri vatandaşların evlerine götürülüyor. Yenişehir Belediyesi tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara ilk etapta 3 bin 500 adet gıda kolisi ve 4 bin adet hijyen paketi dağıtılacak.

BAŞKAN ÖZYİĞİT, “HİÇBİR HEMŞEHRİMİZİ AÇ VE AÇIKTA BIRAKMAYACAĞIZ”

Gıda ve hijyen paketleri için hayırseverlerden gelen yardımları da kabul eden Yenişehir Belediyesi, bu süreçte hiçbir vatandaşın mağdur olmaması için çalışmalarını sürdürecek. Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Yenişehir Belediyesi olarak bu kentte hiçbir hemşehrimizi aç ve açıkta bırakmayacağız. El ele vererek dayanışma ile bu zor günleri geride bırakacağız. Belediyemizin aşevinde her gün yüzlerce aileye sıcak yemek ikramında bulunuyoruz. Aşevindeki kapasitemizi de arttırdık. Vatandaşlarımız buradan sıcak yemeklerini alabiliyor. Gıda ve hijyen paketlerini de vatandaşlarımıza tek tek ulaştırıyoruz. Gelen hiçbir talebi geri çevirmemeye özen gösteriyoruz ancak önceliği de durumu en zor olan ailelere vermek zorundayız. Temizlik işleri ve park bahçelerde çalışan personllerimiz dışında neredeyse diğer tüm personellerimizi korona virüsü ile mücadeleye yönlendirdik. Yeni Şehir Masası ve Sosyal Hizmet Ekibimiz 7 gün 24 saat görev başında vatandaşlarımızdan gelen yardım taleplerini cevap veriyorlar. Amacımız hiç kimsenin mağdur olmamasını sağlamak” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  YENİŞEHİR BELEDİYESİ VATANDAŞA EKMEK DAĞITTI, ABDULLAH ÖZYİĞİT, KORİNAVİRÜS

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA