14 Eylül 2025 Pazar

21:36   KADıN EMEĞIYLE İLMEK İLMEK YÜKSELEN MIRAS: MERSIN DOKUMALARı ULUSLARARASı VITRINDE   20:55   MEZITLI’DE KAZA!   16:21   “YA İSTIKLAL YA ÖLÜM!”: SAKARYA ZAFERI’NIN 104. YıLıNDA TARIHE SAYGı   14:12   AFAD UYARDı: SISMIK HAREKETLILIK DEVAM EDIYOR, VATANDAŞLAR TEDBIRLI OLMALı   13:51   TARıM ALARMı: TÜRKIYE HER SAAT 18,5 FUTBOL SAHASı BÜYÜKLÜĞÜNDE TOPRAĞıNı KAYBEDIYOR!   13:27   MERSIN’DE HAREKET VAR: AVRUPA HAREKETLILIK HAFTASı’NDA ŞEHIR SOKAKLARı HAYAT BULUYOR!   12:45   BAYRAMPAŞA BELEDIYE BAŞKANı GÖZALTıNDA: “BAŞıM DIK, ALNıM AKTıR”   12:39   SINEMA PERDESINDEN DOĞAYA UMUT: ALTıN KOZA 5 BIN FIDANLA YEŞERIYOR   12:32   “BAYRAMPAŞA OPERASYONU: SEÇIMLE GELENLERE ŞAFAK BASKıNı, HUKUK SANDıKTA YARGıLANACAK!”   11:09   KıRSALDA KÜLTÜR RÜZGARı: MERSIN’IN YAYLA KONSERLERI KOCAYER’DE COŞKUYLA YANKıLANDı   23:56   MERSIN EMEK VE DEMOKRASI PLATFORMU: “12 EYLÜL REJIMI KÖKTEN TASFIYE EDILMELI”   14:26   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MINIK ÇEVRECI ARAS KAYRETLI ILE BULUŞTU   14:24    ALI BOZAN: “AKDENIZ’IN SEÇILMIŞLERININ CEZAEVINDE TUTSAK EDILDIĞI HER BIR GÜN SUÇ IŞLENIYOR”   14:21   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN ÖĞRENCILERE KıRTASIYE DESTEĞI BAŞVURULARı BAŞLADı   14:18   BARO BAŞKANı ÖZDEMIR’DEN, MERSIN ADALET KOMISYONU BAŞKANı CEYLAN’A ZIYARET   12:13   TELEGRAM VE DISCORD FAALIYETI   12:09   KONYA’DA DEHŞETE DÜŞÜREN OLAY!   11:11   KUZOLUK’A ULAŞıM ARTıK DAHA KOLAY: TARSUS BELEDIYESI YOL ENGELINI AŞTı   10:25   HAYAL GÜCÜ ATÖLYESI: MERSIN’DE ÇOCUKLAR SANATLA BÜYÜYOR   23:57   ÖZGÜR ÖZEL’DEN KıLıÇDAROĞLU’NA ÇAĞRı: CHP’YE YARGı DARBESINE SESSIZ KALMA!  
 
     
   

CHP’li 11 Büyükşehir Belediye Başkanından Ortak Koronavirüs Çağrısı: ’Ya Sokağa Çıkma Yasağı ya da Tecrit’


CHP’li 11 büyükşehir belediye başkanı ortak açıklama yaparak sokağa çıkma yasağı talep etti.

 

Tarih : 16 Nisan 2020 Perşembe 18:33   Okunma : 1068

Açıklamada yerel yönetimlerin Kovid 19 ile mücadele kapsamında acil olarak bazı ekonomik önlemlere ihtiyaç duyduğu ifade edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptıkları çağrıyı Twitter hesabından paylaştı.

İmamoğlu'nun "Salgınla mücadele ettiğimiz günlerde büyük önem taşıyan bazı kararlarla ilgili görüşlerimizi kamuoyuyla paylaşmayı borç bildik. Dönüşü mümkün olmayacak sonuçlara sebep olunmaması, doğru zamanda doğru adımların atılması adına 11 Büyükşehir Belediye Başkanı olarak öneri ve çağrımız" dediği paylaşımında şu ifadelere yer verildi:

  • Toplu ulaşımda Nisan, Mayıs ve Haziran ayları için hazine tarafından gelir desteği yapılması hayatidir. Ayrıca, toplu taşıma araçlarında kullanılan akaryakıttan, rutin taşımacılık faaliyetlerine dönene kadar ÖTV alınmamalıdır.

  • Üç aylığına faturaların ertelenecek olması kapsamında, su ve kanalizasyon işlemlerinin eksiksiz sürdürülmesi adına , İller Bankası veya Kamu Bankalarından bu idarelere faizsiz ve geri ödemesi 6 ay sonra başlayacak kredi teminleri sağlanmalıdır.

  • Salgın riski ve salgının ne kadar süreceğinin öngörülmemesi nedeniyle kalabalık Meclis toplantıları yapılamamaktadır. Bu gerekçeyle meclis toplantılarının uzaktan online olarak yapılabilmesi sağlanmalı veya Belediye Meclislerinin işlevselliğinin sürdürülmesi adına Encümene yetki devri de düşünülmelidir. 

  • Belediyelerin toplu taşıma ve sosyal destek harcamalarının finansmanı açısından en az üç ay boyunca mal, hizmet alımları ile yapım işleri üzerinden alınan KDV sınırlanmalıdır.

'MASKELERİ DEVLETİN EN DEĞERLİ KURUMLARI OLAN BELEDİYELER DAĞITMALI'

Maske dağıtım sisteminin hızlanmasının önemli olduğunun vurgulandığı açıklamada, dağıtımın belediyeler eliyle yapılmasının halkın hizmete erişimini hızlandıracağı ve kolaylaştıracağı belirtilerek, “Belediyeler, şehirlerde, toplumun en kılcal damarlarına kadar erişebilen devletin en değerli kurumlarındandır. Karar ve icra mekanizmalarında bulunmaları uygulamada çok değerlidir” ifadeleri yer aldı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında, TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un başlattığı kampanyaya destek vereceklerini açıklayan belediye başkanlarının açıklamasında, “23 Nisan akşamı saat 21.00’de evlerimizden ve balkonlarımızdan hep birlikte İstiklal Marşımızı okuma çağrısında bulunuyoruz. 11 Büyükşehir Belediyesi 100. yılında 23 Nisan’ın evlerde en coşkulu şekilde kutlanması için çalışacağız” denildi.

Açıklamaya imza atan belediye başkanları şöyle:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, 

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, 

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı  Muhittin Böcek, 

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfi Savaş.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA