14 Eylül 2025 Pazar

21:36   KADıN EMEĞIYLE İLMEK İLMEK YÜKSELEN MIRAS: MERSIN DOKUMALARı ULUSLARARASı VITRINDE   20:55   MEZITLI’DE KAZA!   16:21   “YA İSTIKLAL YA ÖLÜM!”: SAKARYA ZAFERI’NIN 104. YıLıNDA TARIHE SAYGı   14:12   AFAD UYARDı: SISMIK HAREKETLILIK DEVAM EDIYOR, VATANDAŞLAR TEDBIRLI OLMALı   13:51   TARıM ALARMı: TÜRKIYE HER SAAT 18,5 FUTBOL SAHASı BÜYÜKLÜĞÜNDE TOPRAĞıNı KAYBEDIYOR!   13:27   MERSIN’DE HAREKET VAR: AVRUPA HAREKETLILIK HAFTASı’NDA ŞEHIR SOKAKLARı HAYAT BULUYOR!   12:45   BAYRAMPAŞA BELEDIYE BAŞKANı GÖZALTıNDA: “BAŞıM DIK, ALNıM AKTıR”   12:39   SINEMA PERDESINDEN DOĞAYA UMUT: ALTıN KOZA 5 BIN FIDANLA YEŞERIYOR   12:32   “BAYRAMPAŞA OPERASYONU: SEÇIMLE GELENLERE ŞAFAK BASKıNı, HUKUK SANDıKTA YARGıLANACAK!”   11:09   KıRSALDA KÜLTÜR RÜZGARı: MERSIN’IN YAYLA KONSERLERI KOCAYER’DE COŞKUYLA YANKıLANDı   23:56   MERSIN EMEK VE DEMOKRASI PLATFORMU: “12 EYLÜL REJIMI KÖKTEN TASFIYE EDILMELI”   14:26   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MINIK ÇEVRECI ARAS KAYRETLI ILE BULUŞTU   14:24    ALI BOZAN: “AKDENIZ’IN SEÇILMIŞLERININ CEZAEVINDE TUTSAK EDILDIĞI HER BIR GÜN SUÇ IŞLENIYOR”   14:21   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN ÖĞRENCILERE KıRTASIYE DESTEĞI BAŞVURULARı BAŞLADı   14:18   BARO BAŞKANı ÖZDEMIR’DEN, MERSIN ADALET KOMISYONU BAŞKANı CEYLAN’A ZIYARET   12:13   TELEGRAM VE DISCORD FAALIYETI   12:09   KONYA’DA DEHŞETE DÜŞÜREN OLAY!   11:11   KUZOLUK’A ULAŞıM ARTıK DAHA KOLAY: TARSUS BELEDIYESI YOL ENGELINI AŞTı   10:25   HAYAL GÜCÜ ATÖLYESI: MERSIN’DE ÇOCUKLAR SANATLA BÜYÜYOR   23:57   ÖZGÜR ÖZEL’DEN KıLıÇDAROĞLU’NA ÇAĞRı: CHP’YE YARGı DARBESINE SESSIZ KALMA!  
 
     
   

Mersin’den İstanbul’a Doğru 20 Ton Limon Daha Yola Çıktı


Erdemli’deki limon üreticilerinden alınan ve Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından sevkiyatı yapılan birinci kalite ve sıfır kalibre limonların 20 tonluk ikinci kısmı da İstanbul’a doğru yola çıktı.

 

Tarih : 30 Nisan 2020 Perşembe 12:22   Okunma : 1270

Mersin Büyükşehir Belediyesi, özellikle Koronavirüs salgını sürecinde büyük önem taşıyan tarımsal üretimde sürekliliğin sağlanması için üreticilere destek vermeye devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in çağrısı üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Mersinli üreticilerden alınan ve Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından sevkiyatı yapılan limonların 20 tonluk ikinci kısmı da İstanbul’a doğru yola çıktı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin’deki üreticilerle belediyeler arasında köprü görevi kurabileceklerini belirterek, belediye başkanlarına çağrıda bulunmuştu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Başkan Seçer’in çağrısına yanıt vererek, İstanbul’daki vatandaşlara dağıtılmak üzere 100 ton limon satın alacaklarını duyurmuştu. Limonlar Mersin’den İstanbul’a doğru 20’şer tonluk seferlerle gönderilirken, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da Başkan Seçer’in çağrısına olumlu yanıt verdi ve Mersin’deki limon üreticilerinden 50 ton limon satın alacaklarını bildirdi.

100 TONUN İLK 20 TONU 21 NİSAN’DA YOLA ÇIKMIŞTI

Türkiye’de limonun başkenti olan Erdemli İlçesi’ndeki limon üreticileri, Koronavirüs salgını sürecinde ihracatın yasaklanması nedeniyle büyük sıkıntı yaşadı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in Mersin’deki limon üreticileri için belediye başkanlarına yaptığı çağrıya yanıt veren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Erdemli’deki üreticilerden satın aldığı 100 ton limonun sevkiyatını Mersin Büyükşehir Belediyesi gerçekleştirdi. 100 ton limonun ilk 20 tonu 21 Nisan’da yola çıkarak, İstanbul’a ulaştı.

BÜYÜKŞEHİR’İN SEVKİYAT ARACIYLA 20 TON LİMON DAHA İSTANBUL’A DOĞRU YOLA ÇIKTI

İkinci 20 tonluk sevkiyatta yer alan limonlar da Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ait tıra yüklenerek, İstanbul’a doğru yola çıktı.  Birinci kalite ve sıfır kalibre Lamas limonları, 800’er gramlık fileler içerisinde hazırlanarak, kasalara yerleştirildi. Her birinde 72 kasanın bulunduğu toplam 22 palet, sevkiyat aracına yüklendi. 20 ton limon İstanbul’daki vatandaşlara ulaştırılmak üzere yola çıktı. Şu ana kadar İstanbul’a toplam 40 ton limon gönderilirken, kalan 60 ton limon ise 20’şer tonluk sevkiyatlarla kısa süre içerisinde İstanbul’a ulaştırılmak üzere hazır hale getiriliyor.

MANSUR YAVAŞ DA MERSİN’DEKİ ÜRETİCİLERDEN 50 TON LİMON SATIN ALACAKLARINI BİLDİRDİ

Başkan Vahap Seçer’in üreticiler ve belediyeler arasında kurduğu köprünün bir ucu da Ankara’ya uzandı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da Başkan Seçer’in çağrısına olumlu yanıt vererek, 50 ton limon satın alacaklarını bildirdi. Ürünlerin üreticiden temin edilmesinden sevkiyatına kadar her aşamayı yürüten Mersin Büyükşehir Belediyesi, Ankara’daki vatandaşlara ulaştırılacak 50 ton limonun hazırlık çalışmalarına başladı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA