28 Ağustos 2025 Perşembe

15:38   "DÜN HERKESE VATAN HAINI DIYORLARDı, ŞIMDI NE OLDU?"   15:36   ÖĞRENCININ BARıNMA ÇILESI BÜYÜYOR   15:32   BÜLENT ARıNÇ’TAN GÜNDEM SARSAN ÇAĞRı   13:32   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN KıRSALA DEV ASFALT HAMLESI: ÜRETICIYE KONFOR, SANAYIYE ERIŞIM   12:27   TOROSLAR’DA SOSYAL BELEDIYECILIKLE GÖNÜLLERE DOKUNAN HIZMET   11:01   YUMURTALıK’TA BAYRAM RUHU SOKAKLARA TAŞıYOR: ÇOCUKLARA ŞENLIK, HALK YÜRÜYÜŞE HAZıR   10:15   “MERSIN BAROSU’NDAN TARIHI ÇAĞRı: KARDEŞLIK YOLUNDA HUKUKI REFORM ŞART”   09:56   GÜLCAN KıŞ’TAN SERT TEPKI: “ÖĞRENCILER YURTSUZ, AILELER ÇARESIZ!”   09:36   BILIM HER YERDE: MERSIN’DE KUŞAKLARı BULUŞTURAN GEZICI ATÖLYELER   15:54   TOROSLAR’DA YENI YOLLAR VATANDAŞıN HIZMETINE SUNULUYOR   15:50   MEZITLI BELEDIYESI ETÜT MERKEZI ÖĞRENCILERI SU PARKı’NDA EĞLENCEYLE MOTIVASYON DEPOLADı   10:37   YENIŞEHIR BELEDIYESI SEMT PAZARLARıNDA DENETIMLERINI SÜRDÜRÜYOR   10:25   EĞITIMDE FıRSAT EŞITLIĞININ ADı: NAZALIN SELVI   09:28   MERSIN YAZı SANATLA KAPATTı: FESTIVAL VE KONSERLERLE KENT DOYASıYA EĞLENDI   20:13   TBB’DEN TÜRKIYE’YE HIZMET ATAĞı: 534 ARAÇLıK DEV HIBE PROGRAMı BAŞLADı   20:03   YUMURTALıK’TA HIZMET SEFERBERLIĞI: BAŞKAN ALTıOK SAHADA, İLÇE YENILENIYOR   16:11   ULUSLARARASı AF ÖRGÜTÜ: “İSRAIL’IN, GÜNEY LÜBNAN’DAKI TAHRIBATı SAVAŞ SUÇU NITELIĞINDE”   16:08   MEMUR ZAMMıNDA DÜĞÜM: ORANLAR BELLI OLDU, KRIZ ÇıKTı   14:56   İSRAIL’IN GAZZE HASTANESI’NE SALDıRıSıNA DÜNYADAN TEPKI   14:52   MÜCAHIT BIRINCI’NIN IFADESININ ALıNMASı IÇIN İSTANBUL EMNIYET MÜDÜRLÜĞÜ’NE MÜZEKKERE YAZıLDı  
 
     
   

Musa Eroğlu, Mut’ta Kayısı Hasat Sezonunu Türkülerle Başlattı


Mersin’in Mut ilçesinde kayısı hasat sezonu, Türk Halk Müziği’nin ünlü sesi Musa Eroğlu’nun tarlada söylediği Yolun Sonu Görünüyor türküsü eşliğinde başladı.

 

Tarih : 8 Mayıs 2020 Cuma 16:18   Okunma : 892

Mihriban, Telli Turnam, Halil İbrahim, Yolun Sonu Görünüyor ve Turnaların Göçü gibi türküleriyle milyonlara ulaşan Musa Eroğlu, Türkiye'nin sofralık kayısıda yüzde 85'ini karşılayan memleketi Mut'ta kayısı hasat sezonuna sazlı sözlü destek verdi.

120 dekarlık bir kayısı bahçesini gezerek meyveleri inceleyen Musa Eroğlu, Kayısı ağaçlarının arasında poz vermeyi de ihmal etmedi.

"Koronavirüsü yüzünden elimizi yüzümüzü yıkamaktan aşındık" dedi.

Kayısının çok güzel bir meyve olduğunu ve memleketinin Türkiye'nin ihtiyacını karşılıyor olmasından gurur duyduğunu dile getiren Musa Eroğlu, "Öncelikle Kayısı çok güzel. Herkese bereketli olmasını diliyorum. Coğrafya olarak kayısıda Mut çok önemli. Sofralık kayısımız bu. Turfandası Türkiye'nin hemen hemen yarısından fazlasını üretiyor. Yeni nesil çok iyi biliyor bu işleri. Bu bahçeyi tebrik etmek için buralara geldik. Bütün Mut'luları tebrik ediyorum ayrıca bu bahçeyi de tebrik ediyorum çünkü çok emek çekilmiş. Bugün itibarıyla kayısı sezonunu açıyoruz herkese hayırlı uğurlu olsun. Mut'lulara bereketli bir yıl diliyorum" diyerek sözlerini tamamladı" dedi.

Korona virüs yüzünden el ve yüz yıkamaktan derilerin aşındığını belirten Eroğlu, "Ama bulaşıcı, nefesten bulaşıyor sürtünmeden bulaşıyor. Biraz daha dikkatli olalım. Bilim adamlarının dediğine kesin kes uyalım. Bizim de ana baba tabirimiz vardı. Acı patlıcanın yemeği güzel olur gibi. Onun için biraz daha sabredelim. Evimizde olalım. Tabi evimizde olursak da çalışamıyoruz, kayısı dalında kalıyor. Herkese sağlık diliyorum. Çünkü temizlik konusunu başarırsak sanıyorum başaracağız" dedi.

Kayısı bahçesinin içerisine oturup eline sazını alan Musa Eroğlu, en güzel türkülerinden biri olan "Bana Ne Burandan Kardan, Aşağıdan Yukarıdan Yolun Sonu Görünüyor" Türküsünden bir dörtlük çalıp söyleyerek Türkülü Mut Kayısı hasadını başlatmış bulundu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA