4 Aralık 2025 Perşembe

19:59   “YÜREĞIR’IN ÇıĞLıĞı MECLISTE: DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN KENTSEL DÖNÜŞÜM VE YATıRıM ÇAĞRıSı”   19:55   “MERSIN’DE ENGELSIZ YAŞAM PARKı’NDA DÜNYA ENGELLILER GÜNÜ: SANAT, EMPATI VE DAYANıŞMA BULUŞTU”   15:38   MERSIN SAĞLıK ÜSSÜ YOLMA YOLUNDA: MHP MERSIN MILLETVEKILI UYSAL YENI SAĞLıK YATıRıMLARıNı DUYURDU   15:34   CHP’LI UZUN, MUĞLA’DAKI ZEHIRLENME OLAYıNı MECLIS GÜNDEMINE TAŞıDı   14:29   CHP’LI HEYETTEN DIVRIĞI’DE IŞTEN ÇıKARıLAN MADENCILERE DESTEK ZIYARETI   14:27   ASU KAYA: “‘AILE YıLı’ DIYE SÜSLÜ SLOGANLARLA KONUT PROPAGANDASı YAPMAK, GERÇEK AILELERIN YAŞADıĞı ACı TABLOYU INKÂR ETMEKTIR”   14:25   "OKULLARDA 1 ÖĞÜN ÜCRETSIZ YEMEK" DAVASı DANıŞTAY’DA...   14:23   MHP LIDERI BAHÇELI’DEN ÖZEL’E "TEBRIK TELEFONU"... ÖZEL, KENDISINI ARAYAN LIDERLERE TEŞEKKÜR ETTI   10:03   MERSIN ESOB 2025’I DEĞERLENDIRDI, 2026’NıN YOL HARITASıNı AÇıKLADı   09:49   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN 2025’TE 500 HANEYE TEMIZLIK VE BAKıM ELI   09:25   YEREL TOHUMDAN İKLIM DOSTU PROJELERE: MERSIN TARıM FUARı’NDA BÜYÜKŞEHIR DAMGASı   01:50   “ÖZGÜR ÖZEL’DEN NET MESAJ: ‘KAYBEDEN LIDER KALMAZ, CHP SAHICILIKLE IKTIDARA YÜRÜYOR’”   21:30   TARSUS’TA MECLIS GÜNDEMI YOĞUN: KENTSEL DÖNÜŞÜMDEN ULUSLARARASı ÖDÜLE   21:03   “SAVUNMA SUSMADı: BARO BAŞKANı ÖZDEMIR’DEN TUTUKLU AVUKATLAR İÇIN ADALET ÇAĞRıSı”   20:31   “SERAP AVCı DAVASıNDA BEŞINCI CELSE: ERKEK ŞIDDETINE KARŞı ADALET ARAYıŞı”   20:25   MERSIN LIMANı’NDA ŞOK OPERASYON: İTALYA’YA KAÇıRıLACAK 44 GÖÇMEN KONTEYNERDE YAKALANDı!   20:19   TOROSLAR’DA ENGELSIZ BIR GÜN   20:15   MERSIN’DE ULAŞıMDA SESSIZ DEVRIM: 18 ELEKTRIKLI OTOBÜS YOLLARDA   15:15   DEM PARTI GRUP TOPLANTıSı... TUNCER BAKıRHAN’DAN ÖZEL’E: CELLAT DEFTERINI AÇACAKSAK, GEÇMIŞI KONUŞACAKSAK HEPINIZ BORÇLU ÇıKARSıNıZ   15:13   ŞEHZADELER BELEDIYE BAŞKANı GÜLŞAH DURBAY KONTROL AMAÇLı YOĞUN BAKıMA ALıNDı  
 
     
   

Akdeniz Zabıta Ekipleri; Berber Ve Kuaförleri Denetledi


* Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, İçişleri Bakanlığı kararıyla haftalar sonra mesaiye başlayan berber, kuaför ve güzellik salonlarını denetledi.

 

Tarih : 12 Mayıs 2020 Salı 14:21   Okunma : 717

Akdeniz Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamındaki normalleşme sürecinde, haftalar sonra hizmete açılan berber, kuaför ve güzellik salonlarında, kurallarına uyulup uyulmadığı noktasında kontroller yaptı. Zabıta Müdürü Ufuk Sivaslıoğlu’nun da katıldığı denetimlerde; berber, kuaför ve güzellik salonu işletmecileri, İçişleri Bakanlığı genelgesi ve uygulamalar hakkında bilgilendirildi.

AÇILAN İŞYERLERİNDE DEZENFEKTE ÇALIŞMASI DA YAPILIYOR

Denetimlerde, İçişleri Bakanlığı tarafından açıklanan kuralların yanı sıra, hijyen ve temizlik şartlarına uymaları noktasında işyeri sahipleri uyarıldı, eksikleri görülen işletmelere resmi tebligat yazılarak süre verildi. Akdeniz Belediyesi mobil ilaçlama ekipleri de bir yandan, haftalar sonra açılan kuaför ve berberleri dezenfekte etmeye başladı.

PATİSERİ VE HAZIR YEMEK SALONLARI DA DENETLENDİ

Akdeniz zabıta ekipleri, açık olan ve gıda satışının yanı sıra hazır yemek satılan salonlar ile patiserilerde de gerekli hijyen ve temizliğe uyulup uyulmadığını kontrol etti, eksiği görülen işyeri sahiplerini uyardı. Eksiklerin sürmesi halinde yasa gereği kendilerine idari işlem yapılacağı tebliğ edildi.

BAŞKAN GÜLTAK; “İŞLETME SAHİPLERİ VE MÜŞTERİLERE BÜYÜK SORUMLULUK DÜŞÜYOR”

Çalışmalar hakkında bir açıklama yapan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, halk sağlığının korunması ve sürdürülmesinin önemine dikkat çekti; zabıta ekipleri tarafından bu işyerlerine yönelik denetimlerin süreceğini belirtti. Başkan Gültak; Akdeniz Belediyesi olarak, İçişleri Bakanlığımızın yayınladığı genelgeye uyulup uyulmadığını kontrol etmek amacıyla zabıta ekiplerimizle beraber denetimlerimizi aralıksız sürdüreceğiz.

Ayrıca ekiplerimiz, ilçemizdeki berber ve kuaförlerin dezenfekte işlemlerini de yerine getirecek. Bu işyerlerinde çalışan personeller maskesiz çalışmayacak, işyeri hijyenine gereken özen ve dikkati gösterecekler. Tabi müşteriler de İçişleri Bakanlığı tarafından açıklanan kurallara uyacak. Ancak bu sayede salgına karşı olası riskler baştan önlenebilecektir” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA