25 Haziran 2025 Çarşamba

12:06   TARSUS DOĞA PARKı YENI ÜYELERINE ‘MERHABA’ DIYOR   12:03   ÖZGÜR ÖZEL, BRÜKSEL VE BERLIN’E GIDIYOR   11:59   AVRUPA KONSEYI’NDEN CHP GENÇLIK KOLLARı GENEL BAŞKANı CEM AYDıN’A ZIYARET   09:20   BÜYÜKŞEHIR’IN ENGELSIZ YAŞAM PARKı, AILELERI AÇıK HAVA SINEMASıNDA BULUŞTURUYOR   01:17   BAŞKAN AV. ULAŞ YıLMAZ: “MUHARREM, ADALETIN SESI, VICDANıN YANKıSıDıR”   16:05   ÖZGÜR ÖZEL, ERDOĞAN’A SESLENDI: “ETKIN PIŞMANLıĞı BıRAK, SON PIŞMANLıK FAYDA ETMEYECEK. BU MILLET SANA HESAP SORACAK”   14:10   TOROSLAR’DA DAHA TEMIZ VE YEŞIL BIR ÇEVRE İÇIN YOĞUN MESAI   13:45   DIJITAL ÇAĞ, GEÇMIŞI BUGÜNE TAŞıDı.   13:35   ÇYDD’NIN KıZLARı, İŞKAD VE SEMA SOYKAN’A ÇIÇEKLERLE TEŞEKKÜR ETTI   13:29   HÜSEYIN KıŞ, EKONOMIDE ÇARPıCı GERÇEKLERE DIKKAT ÇEKTI   13:20   TARSUS BELEDIYESI’NDEN GıDA GÜVENLIĞINE SıKı TAKIP   11:20   BÜYÜKŞEHIR’IN DESTEKLERI ÜRETIME BEREKET, YETIŞTIRICILERE CAN SUYU OLUYOR   11:10   MHP GENEL BAŞKANı DEVLET BAHÇELI, 5 AY SONRA TBMM’DE GRUP TOPLANTıSıNDA   09:35   İRAN MEDYASı, TAHRAN’ıN SABAH SAATLERINDE İSRAIL’E DÖRT DALGA HALINDE FıRLATTıĞı FÜZE SALDıRıSıNıN ARDıNDAN, İSRAIL ILE ATEŞKESIN BAŞLADıĞıNı ILAN ETTI   09:24   ERDEMLI EMEKLI EVI ÜYELERI MERCAN BILIM MERKEZI’NI GEZDI   12:22   BAIN & COMPANY TÜRKIYE’DEN 500 MILYAR DOLARLıK ENERJI DÖNÜŞÜM FıRSATı   12:17   DıŞ KAYNAKLı SATıŞTA TALEP PATLAMASı: DIJITALLEŞME HıZ KAZANıRKEN, İNSAN TEMASı HALA EN KRITIK UNSUR   12:12   BÜYÜKŞEHIR’IN ‘TARIHI KILIKYA YOLU PROJESI’ GEÇMIŞ İLE GÜNÜMÜZÜ BULUŞTURMAYA DEVAM EDIYOR    12:08   CHP’LI KıŞ :BORÇ BATAĞı DERINLEŞIYOR FAIZ, İCRA, BATıK KREDI REKORDA   12:04    MEZITLI BELEDIYESI’NDEN KADıNLARA KAPADOKYA GEZISI  
 
     
   

Başkan Özyiğit, Kentimizi planlarken katılımcı bir yaklaşımla karar veriyoruz


Yenişehir Belediyesi, 1/1000 Ölçekli İlave ve Revizyon Uygulama İmar Planını hazırlarken, “Nasıl Bir Kent İstiyoruz” sloganıyla sivil toplum kuruluşlarının ve meslek odalarının görüş ve önerilerini aldı.

 

Tarih : 21 Haziran 2020 Pazar 00:02   Okunma : 2236

Yenişehir Belediyesi, 1/1000 Ölçekli İlave ve Revizyon Uygulama İmar Planını hazırlarken, “Nasıl Bir Kent İstiyoruz” sloganıyla sivil toplum kuruluşlarının ve meslek odalarının görüş ve önerilerini aldı.  STK temsilcileriyle bir araya gelen Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Yenişehirimizi birlikte yönetiyoruz ve kentimizi planlarken katılımcı bir yaklaşımla karar veriyoruz.” dedi.

5 yıllık stratejik planın hazırlanması sürecinde ilçedeki tüm mahallelerde toplantılar yapan ve muhtarlıklara sandıklar kurarak vatandaşlara “Nasıl bir kent istiyorsunuz” sorusunu yönelten Yenişehir Belediyesi,  imar planlarını hazırlarken de katılımcılığı esas alıyor.  Bir kentte planlama yönünden “kentin anayasası” kabul edilen yeşil alan, konut, sanayi, tarım, turizm ve ulaşım gibi yerleşme ve arazi kullanımı kararlarını belirleyen, kentin kimliğini oluşturan ve geleceğini şekillendiren imar planları Yenişehir’de ortak akılla oluşturuluyor.  

Yenişehir Belediyesi,1/1000 Ölçekli İlave ve Revizyon Uygulama İmar Planı ile ilgili yapılan çalışmaları sivil toplum kuruluşlarına aktarmak ve planlarla ilgili STK temsilcilerinin önerilerini almak için sempozyum düzenledi. Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen sempozyuma çok sayıda STK ve meslek odası temsilcisi katıldı.

“Planları vatandaşlarımızla ve STK’larla birlikte hazırlıyoruz”

Açılış konuşmasını yapan ve kent yönetiminde katılımcılığa vurgu yapan Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Hazırlık aşamasındaki planların sunumunu yapmak ve nasıl bir kent istediğimizi sivil toplum kuruluşlarıyla görüşelim istedik. Bütünlüklü bir kent oluşturmak bizim sorumluluğumuz. Doğayla iç içe olan bir kenti oluşturma çabası içerisindeyiz.  Yenişehir’e bir vizyon çizecek olursak; kentimizi dünyaya ya da Avrupa’ya açacak hangi hamleleri yapabiliriz bunları konuşmamız gerekiyor. Planlar da bunun en önemli başlığı. Planları vatandaşlarımızla ve STK’larla birlikte hazırlıyoruz.  İmar ve Şehircilik Müdürlüğünü, Plan ve Proje Müdürlüğüne dönüştürdük planlama konusunu çok önemsiyoruz.” dedi.

Vatandaşların görüşlerine çok önem verdiğini söyleyen Başkan Özyiğit,  “Vatandaşlar zaman zaman gelip fikirlerini beyan ediyorlar. Ben Yenişehir Belediye Başkanı olarak vatandaşlarımızın ve sivil toplum kuruluşlarımızın görüşlerine çok önem veriyorum.  Kentimizi birlikte yöneteceğiz dediğimiz noktadan hareketle bugün yaptığımız çalışmaları sizlere sunduk. Yenişehir’i nereye taşıyalım ve bu konuda hedefimiz nedir? Herkes açıkça fikrini ifade ederse en doğruyu yakalarız diye düşünüyorum. Bugün buraya geldiğiniz için de sizlere teşekkür ediyorum.”şeklinde konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  YENİŞEHİR BELEDİYESİ, BAŞKAN, ABDULLAH ÖZYİĞİT, İMAR PLANI, KORONAVİRÜS

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA