23 Ağustos 2025 Cumartesi

10:01   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN KADıNLARA GÜÇLÜ DESTEK: “YALNıZ DEĞILSIN” MESAJı GRUP ÇALıŞMALARıYLA HAYATA GEÇIYOR   10:30   TOROSLAR BELEDIYESI 8 YıLLıK İŞGALE SON VERDI: KAÇAK BINA YıKıLDı   10:08   MESKİ’DEN MERSIN’E 27 BIN METREDEN FAZLA YENI ALTYAPı HATTı   09:20   İL MILLÎ EĞITIM MÜDÜRÜ FAZILET DURMUŞ SILIFKE KARGıCAK ORTAOKULUNDA ÖĞRENCILERLE BULUŞTU   18:10   YUMURTALıK’TA YENI ÇEKIM MERKEZI: GÜNEY YıLDıZı KORDON TURISTLERIN GÖZDESI OLDU   17:40   ÖSYM’DEN E-YDS 2025 ADAYLARıNA KIMLIK UYARıSı: NÜFUS MÜDÜRLÜKLERI SıNAV GÜNÜ AÇıK OLACAK   17:34   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN YAYLA KONSERLERI TAPURELI VE AVGADı’DA COŞKUYLA YANKıLANDı   17:10   MARDIN’DE KORKUNÇ OLAY: 10 GÜNDÜR HABER ALıNAMAYAN İKI KARDEŞ EVLERINDE ÖLÜ BULUNDU   15:46   SEZGIN TANRıKULU SILIVRI’DEKI TUTUKLU BAŞKANLARı ZIYARET ETTI   15:44   BARıŞ ANNELERININ ANADIL TALEBI TUTANAKLARA GIREMEDI   15:40   BURHANETTIN BULUT’TAN "CUMHUR REYONU" TEPKISI   15:38   ZELENSKI, PUTIN ILE ZIRVE IÇIN OLASı ÜLKELERI SAYDı...   13:41   TARSUS BELEDIYESI EMEKLI EVI’NDE DÜZENLENEN SERAMIK ATÖLYESI RENKLI ANLARA SAHNE OLDU   13:37   TBB’DEN BELEDIYELERE AFET BIRIMI YÖNETMELIK ÖNERISI   13:34   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, MUAY THAI SPORCULARıYLA BULUŞTU   09:25   YAYLALARıN KALBINE KONFORLU ULAŞıM: FıNDıKPıNARı–ARSLANKÖY YOLU MODERNLEŞTI   21:20   TARSUS’TA ÇOCUK İSTISMARı DAVASı BAŞLADı: BARO’NUN KATıLMA TALEBI REDDEDILDI   16:12   İMAMOĞLU, KADıKÖY’DEKI YURT AÇıLıŞıNA SILIVRI’DEN MESAJ GÖNDERDI   16:10   İMAMOĞLU’NUN DUYURUSUNU YAPTıĞı YURT AÇıLDı... ÖZGÜR ÖZEL, ERDOĞAN’A SESLENDI   16:08   BIRLEŞIK KAMU-İŞ’TEN HÜKÜMETIN ZAM TEKLIFINE PROTESTO  
 
     
   

Büyükşehir’den Yeni Normalde Sosyal Mesafeli Spor


Salgın nedeniyle 3 aylık bir süreyi evlerinde geçiren Mersinliler, yeni normalleşme sürecinde sportif faaliyetlere ağırlık verdi. Mersin Büyükşehir Belediyesi de salgın sürecinde ara verdiği “Harekete Devam Projesi”ni yeniden hayata geçirdi. Mersinliler, kentin 17 noktasında akşam ve sabah saatlerinde antrenörler eşliğinde ücretsiz bilinçli spor yaparak hareket kazanıyor.

 

Tarih : 22 Haziran 2020 Pazartesi 17:01   Okunma : 2944

Koronavirüs salgını nedeniyle 3 aylık süreyi evlerinde geçiren Mersinliler, yeni normalleşme süreciyle birlikte sportif faaliyetlere ağırlık vermeye başladı. Mersin Büyükşehir Belediyesi de salgın sürecinde ara verdiği “Harekete Devam Projesi”ni yeniden hayata geçirdi. Kentin 17 noktasında genç-yaşlı her kesimden birçok Mersinli sabah ve akşam saatlerinde antrenörler eşliğinde ücretsiz olarak bilinçli spor yapıyor.

Mersinliler, Büyükşehir’le hareket kazanıyor

“Harekete Devam Projesi” kapsamında Mersinliler, sabah 06.00’dan, akşamüzeri ise 18.00’den itibaren kentin spor noktalarında buluşarak, Büyükşehir’in antrenörleri eşliğinde sosyal mesafe kurallarına uyarak bilinçli spor yapıyor.

Kentin 17 noktasında sürdürülen proje kapsamında Mezitli İlçesi’ndeki vatandaşlar Viranşehir, Cumhuriyet Gösteri Merkezi, Davultepe Koytür Park, eski belediye karşısındaki park, Mezitli Belediyesi futbol sahası veDenizhan 1 Sitesi önünde spor yapabiliyor. Yenişehir İlçesi’nde de Fenerbahçe Meydanı, Özgecan Aslan Barış Meydanı,Türkan Saylan Parkı, Mersin İdman Yurdu Meydanı, Macit Özcan Spor Kompleksi, Lemas Konakları Park ve Kır Kahvesi 1 önündehareket devam ediyor. Egzersizler Toroslar İlçesi’nde de 68’liler Ormanı’nda, Tarsus İlçesi’nde ise Kültür Park içerisi, Ötüken Park içerisi ve Atatürk Parkı Nikah Salonu önünde antrenörler eşliğinde gerçekleştiriliyor.

“Sahilde arkadaşlarıyla birlikte spor yapmanın keyfi onlar için başka”

Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde görevli antrenör Ferda Ongun, Fenerbahçe Meydanı’nda “Harekete Devam Projesi”ni sürdürüyor. Bilinçli spor yaptırarak, hareketi verimli ve güvenli hale getirdiklerini ifade eden Ongun, “Vatandaşlarımız sakatlanma riski taşıyarak bilinçsiz bir şekilde spor yapmaktansa, bizler eşliğinde sakatlanma riskini azaltan, bilinçli spora katılıyor. Hem ruhen hem de bedenen rahatlıyorlar. Burada spor dışında güzel arkadaşlıklar ve dostluklar da oluşuyor.Çoğunluğu 50 yaş üstü insanlar olduğu için onlara sohbet çok iyi geliyor. Tabii aralarında gençler de var. Onlar da formlarını korumak istiyorlar. Yürüyüşlerini yapıyorlar ardından bize katılıyorlar. İnsanlar virüsten dolayı uzun süre içeride kaldılar. Çok sıkıldılar. Yeni normalleşme sürecinde ruhen de rahatlamaya başladılar. Tabii açık alanda, böyle güzel bir sahilde arkadaşlarıyla birlikte spor yapmanın keyfi onlar için başka”dedi.

“Mersin’de yaşamak çok güzel”

Fenerbahçe Meydanı’ndaki antrenmanlara katılan ev hanımı Özgül Gökalp, temiz havada antrenör eşliğinde spor yapmaktan memnun olduğunu belirterek,“2 senedir sporla ilgileniyorum. Hocamız burada bize çok güzel eğitim veriyor. Hava temiz, deniz güzel. Mersin’de yaşamak çok güzel. Halkımıza tavsiye ederim” diye konuştu.

“Yürümeyi dahi unutmuştuk.Yeni yeni canlanıyoruz”

Sevim Üzüm ise Almanya’da senelerce hemşirelik yaptıktan sonra son 10 yıldır emekliliğini sürdürüyor. Üzüm, Fenerbahçe Meydanı’nda katıldığı “Harekete Devam Projesi” ile ilgili,“Burada çok güzel bir ortam var. Her gün aynı saatte hocamızın gelmesini sabırsızlıkla bekliyoruz. Vücudumuz rahatlıyor.Bu süreçte kollarımızı kaldıramıyorduk. Şimdikendimize geldik. Yürümeyi dahi unutmuştuk. Yeni yeni canlanıyoruz. Bu Mersin’de gerekliydi. Vahap Seçer’e çok teşekkür ediyoruz. Yoluna devam etsin, çok memnunuz” ifadelerini kullandı.

“Kapalı yerde spor yapmaktansa açık yerde yapmak çok daha farklı”

Ayfer Öktem de emekliliğinin en güzel günlerini “Harekete Devam Projesi” ile daha verimli hale getiren Mersinliler’den. Daha önce spor salonlarına da gittiğini söyleyen Öktem, açık alanda ve antrenörler eşliğinde yapılan sporun kendisi için daha cazip olduğunu vurgulayarak,“Ben parayla salonlara gidiyordum. Oradan da memnundum ama bir gün sahilde yürürken spor yaptıklarını gördüm. Katıldım ve memnunum, bir seneden beri geliyorum. Hocamızdan çok memnunuz. Salondaki hocalar gibi öğretiyor. Kapalı yerde spor yapmaktansa açık yerde yapmak çok daha farklı. Bir de karşıda deniz var. Onun için açık havayı, burayı tercih ettim. Başkanımıza böyle bir olanağı bize sağladığı için teşekkür ediyoruz. Hele ki emekliler için çok güzel bir şey” dedi.

Paylaş :
Etiketler :   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, BAŞKAN, VAHAP SEÇER, KORONAVİRÜS, HAREKETE DEVAM PROJESİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA