3 Temmuz 2025 Perşembe

15:32   ALI MAHIR BAŞARıR’DAN TÜİK’E TEPKI   15:30   CHP MERSIN MILLETVEKILI TALAT DINÇER: "ESNAF BITERSE SOKAKLAR BITER, ÜRETIM BITER, UMUT BITER!"   15:29   TOROSLAR’DA ÇÖP EV, ÜÇÜNCÜ KEZ TEMIZLENDI!    15:26   CHP TARSUS İLÇE GENÇLIK KOLLARı TARAFıNDAN 2 TEMMUZ ANMA PROGRAMı DÜZENLENDI   09:40   KADıNLARı GÜÇLENDIREN ‘PAZARTESI BULUŞMALARı’ SÜRÜYOR    17:30   EMIRLER ORMAN PARKı PIKNIK ALANı’NDA ATEŞ YAKMAK YASAKLANDı   16:10   TARSUS BELEDIYESI’NDEN EMEKLILER GÜNÜ’NE ANLAMLı ETKINLIK   15:58   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN TEMIZ KENT VE SAĞLıKLı ÇEVRE İÇIN KESINTISIZ HIZMET   15:55   KıRATLı: “TÜRKIYE’DE EN ÇOK YATıRıMı MERSIN ALıYOR”   15:45   BÜYÜKŞEHIR, MODACı DILEK HANIF İLE MERSINLI KADıNLARıN DOKUMALARıNı BULUŞTURDU   15:04   TARLADA ÇÜRÜYECEKTI, SOFRALARA ULAŞTı   13:54   CHP YENIŞEHIR İLÇE BAŞKANı TOPRAK ÇALıŞKAN’DAN 2 TEMMUZ SIVAS KATLIAMı ANMA MESAJı   13:48   TOROSLAR’DA EMEKLILERE SOHBET EVI GELIYOR   13:45   PARIS TRABZONLULAR DERNEĞINDEN BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT’E TEŞEKKÜR ZIYARETI    10:25   GÜLCAN KıŞ’TAN YANGıN ÇıKıŞı: “ORMAN YOKSA HAYAT YOK, BU VURDUMDUYMAZLıĞA ARTıK YETER!”   09:02   MERSIN İLE ÇIN’IN XıNıNG KENTI ARASıNDA ‘KARDEŞ ŞEHIR PROTOKOLÜ’ İMZALANDı   08:55   ADANA VE MERSIN’DEN ADıYAMAN’A VEFA   22:29   MERSIN OSB’YE ÇINLI HEYETTEN ÖVGÜ    17:40   UYSAL: BU TOPRAKLAR SADECE ARSA DEĞIL, ALıN TERIDIR   16:33   TARSUS BELEDIYESI TEMMUZ AYı OLAĞAN MECLIS TOPLANTıSı GERÇEKLEŞTI  
 
     
   

Arslanköylü Kadınlar, Tarihi Halkevi’nde Meslek Öğreniyor


Yaklaşık 90 yıl önce Arslanköy halkı tarafından imece usulüyle inşa edilen ve Toroslar Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanarak yeniden gün yüzüne çıkarılan Arslanköy eski Halkevi, mesleki eğitim kursları olarak vatandaşların hizmetine açıldı.

 

Tarih : 7 Ağustos 2020 Cuma 13:50   Okunma : 1360

Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, tarihi ve kültürel mirasın korunup yaşatılmasına yönelik çalışmalara önem verdiklerini belirterek, eski halkevini aslına dönüştürmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Toroslar Belediyesi'nin, yeni normal hayat çerçevesinde yaylalarda açtığı mesleki eğitim kursları, Arslanköy eski Halkevi'nde de hizmet veriyor.

Arslanköy Mahallesi'nde yaklaşık 90 yıl önce Arslanköy halkı tarafından imece usulüyle inşa edilmiş atıl haldeki eski Halkevi’ni yeniden restore ederek hayata döndüren Toroslar Belediyesi, Teknik Eğitim Kursları (TORTEK) atölyelerini bu binada da faaliyete geçirdi.

Arslanköy eski Halkevi'nde uzman eğitmenler eşliğinde dikiş nakış, takı tasarımı, kadın üst giyimi ve çeyiz ürünleri kurslarına katılan kadınlar, hem yeni beceriler ediniyor hem de sosyalleşme imkanı buluyor.
Kursiyerler; "Nevresim ve Pike Dikmeyi Öğrendik"

Kurslar sayesinde boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendiklerini hem de meslek öğrendiklerini belirten kadınlar, kendilerine bu imkanı sağladığı için Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz'a teşekkür ederek; "Hiç dikiş bilmiyorduk. Ama bu kurslara gelerek pantolon, çanta, nevresim ve pike dikmeyi öğrendik. Böyle tarihi bir binada kurs açtığı için Başkanımıza teşekkür ederiz" şeklinde konuştular.

"TORTEK, Hayat Boyu Öğrenmenin Bir Sembolü"

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, pandemi döneminde ara verdikleri TORTEK atölyelerini yaz döneminde yaylalarda yeniden faaliyete geçirdiklerini söyleyerek, hayat boyu öğrenme anlayışıyla hizmet verdiklerini kaydetti.

Başkan Yılmaz, sosyal yaşama katkı sunan çalışmaların her zaman yanında olmaya devam edeceklerini ifade ederek; "İlçemizin dört bir yanında ücretsiz açtığımız TORTEK atölyelerimizde eğitim görüp el emeği göz nuru eserler üreten kadınlar, hem sosyalleşip hem de meslek öğreniyorlar. Birbirinden değişik branşları barındıran ve özellikle her yaştan kadınların ilgi gösterdiği kurslarımız, eğitimin yaşam boyu devam ettiği algısını da güçlendirmiştir. Bu kurslarımıza katılıp meslek öğrenen kadınlara teşekkür ederiz" diye konuştu.

"Tarihimize ve Değerlerimize Sahip Çıkacağız"

Başkan Yılmaz, Arslanköy eski Halkevi'nde, sanatsal ve kültürel faaliyetleri hemşehrileriyle buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek; "Hem önemli bir tarihi yapının atıl durumdan kurtulup yeniden halka hizmet etmesi hem de böyle güzel bir mekanda kadınlara meslek öğretmekten memnuniyet duyuyoruz. Tarihimize, değerlerimize her zaman sahip çıkacağız ve gelecek kuşaklara aktarılması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu tarihi Halkevi'nde de kültürün ve sanatın yaşatılmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA