7 Kasım 2025 Cuma

23:32   TARSUS’TA RUH SAĞLıĞıNA DOKUNAN BELEDIYECILIK: YAŞLıLAR İÇIN UMUT VEREN SÖYLEŞI   23:12   TOROSLAR’DA YENI DÖNEMIN SIMGESI: MIMAR SINAN PARKı VE ÜLMIYE TOPUZ TAZIYE EVI HIZMETE AÇıLDı   22:47   CUMHURIYETIN KARANLıĞA TESLIM OLMASıNA İZIN VERMEYECEĞIZ   22:31   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ULUSLARARASı HIZMET KALITESI ONAYı   15:44   FıRSAT EŞITLIĞI VE VEFA BULUŞTU: PELIN KıYGA (YAŞOT) PARKı HIZMETE AÇıLDı   15:37   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN LÖSEMILI ÇOCUKLARA MORAL DESTEĞI…    15:32   YENIŞEHIRLI KADıNLAR “DAYANıŞMA PIKNIĞI”NDE BULUŞTU   09:23   SABAHA KARŞı ‘FIILI GÖZALTı’: GAZETECILERE SESSIZ OPERASYON   09:15   PET ŞIŞE DEĞIL, ÇÖP KUTUSU: MESKİ’DEN VATANDAŞA TEMIZLIK ÇAĞRıSı   08:20   SABAH BASKıNıYLA GÖZALTı: İKI GAZETECI MALI ŞUBE’DE İFADE VERDI   06:33   HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ İÇIN TARIHI İMZA: 30 BARODAN DEMIRTAŞ VE ATALAY VURGUSU   23:12   ANKARA’NıN GÖBEĞINDE AÇLıK: ÖĞRENCILER ÜCRETSIZ YEMEK İSTEDI, MECLIS REDDETTI   22:57   MERSIN’DE HUZUR İÇIN EL ELE: BAŞKAN SARı’DAN EMNIYET’E TEŞEKKÜR ZIYARETI   22:45   TOPLUMSAL SORUMLULUKTA ÖNCÜ ADıM: SEÇER, LÖSEMILI ÇOCUKLARLA BULUŞTU   22:33   FAS VE BELÇIKA’DA YÜZDE 55’LIK ARTıŞ: AKİB, YENI PAZARLARLA ZIRVEYE YÜRÜYOR   22:05   AVRUPA’DAN TÜRKIYE’YE GÜÇLÜ HAMLE: MEHRWERK GROUP, CPP TÜRKIYE’YI SATıN ALDı   21:52   BAŞKENTTE TARSUS VIZYONU: BAŞKAN BOLTAÇ’TAN STRATEJIK ANKARA TEMASı   15:56   MEZITLI’DE ZEYTININ BEREKETI EĞITIME DÖNÜŞÜYOR   15:54   TOROSLAR’ıN YEŞIL ALANLARı KASıMPATı İLE RENKLENDI   14:28   AİHM’NIN SELAHATTIN DEMIRTAŞ HAKKıNDAKI KARARı... CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: BURASı BIR YARGı ÜLKESIDIR, YARGı NE DERSE O OLUR  
 
     
   

Başkan Seçer, Tirat Mutfak Atölyesi’nin Açılışına Katıldı


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ‘Mezitli Belediyesi TİRAT Mutfak Atölyesi’nin açılışına katıldı. Protokol üyeleri ile birlikte tezgahın başına geçip, makarna yapan Başkan Seçer, TİRAT Mutfak Atölyesi’ni“Farklı dünya mutfaklarından bazı yemekler, lezzetler ya da gıda ürünlerinin, tüm dünyada yaygınlaşması, toplumlarda öğretilmesi adına yapılan değerli bir çalışma” sözleriyle değerlendirdi.

 

Tarih : 8 Ağustos 2020 Cumartesi 23:01   Okunma : 1996

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mezitli Belediyesi tarafından Türk mutfağı ve bazı yabancı mutfak kültürleri ile ilgili uygulamalı eğitimlerin verileceği  ‘Mezitli Belediyesi TİRAT Mutfak Atölyesi’nin açılışına katıldı. Protokol üyeleri ile birlikte tezgahın başına geçen Başkan Seçer, Şef Müslüm Aktaş’ın tarifi ile makarna yaptı.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın ev sahipliğinde düzenlenen açılışa, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in yanı sıraTBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AKP Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, Mersin Valisi Ali İhsan Su, CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Mersin İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Muhammet Gültak, meclis üyeleri,sivil toplum kuruluşları, üniversite ve siyasi parti temsilcileri katıldı. 

“Farklı dünya mutfaklarından lezzetlerin tüm dünyada yaygınlaşması adına değerli bir çalışma”

Başkan Seçer, atölyenin Mezitli Belediyesi’nin değerli bir çalışması olduğundan söz ederek, “Sadece Türkiye’de değil, dünyada yeni konsept artık yeni yaşam tarzı ile beraber toplumların, özellikle refah seviyesi yükselen toplumların ilgi alanı haline gelen farklı dünya mutfaklarından bazı yemekler, lezzetler ya da gıda ürünlerinin, tüm dünyada yaygınlaşması, toplumlarda öğretilmesi adına yapılan değerli bir çalışma” dedi.

“İnsanların günlük yaşamından yorgunluklarını atacak önemli bir uğraş alanı”

Yeni düzende insanların yoğun çalışma ve mesai ortamlarından kaynaklı eski geleneksel aile düzeninden hızla uzaklaşmak zorunda kaldığını söyleyen Seçer, “Onun için de mutfaklar, restoranlar, lezzet evleri bir kez daha önemseniyor. Ayrıca insanların günlük yaşamından yorgunluklarını atacak önemli bir uğraş alanı olarak gördükleri bir çalışma alanı. Bu atölyeyi de Mersin gibi Türkiye’nin birçok kültürünü bir arada barındıran bir potada eriten bir kentte önemli sonuç elde edebileceğimiz bir değerlendirme, bir eser olarak görüyoruz.Sayın Başkan nezdinde projeyi hazırlayan, emeği geçen arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  MEZİTLİ BELEDİYESİ, TİRAT MUTFAK ATÖLYESİ, VAHAP SEÇER, NEŞET TARHAN, ABDULLAH ÖZYİĞİT

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA