13 Temmuz 2025 Pazar

09:05   YENI DOĞAN BEBEKLERIN İLK HEDIYESI BÜYÜKŞEHIR’DEN   22:40   MALATYA’DA ON BINLERCE KIŞI SıCAK HAVAYA RAĞMEN MITING ALANıNı DOLDURDU... "BIR ŞEHRI KAZANMAK KOLAY HALKıN KALBINI KAZANMAK YÜREK ISTER, EKREM GIBI"   22:32   ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A: "ARTıK YAŞLANDıN, YORULDUN, YÜZDE 29’LA SENI ORADA OTURTMAM"   09:35   ERDEMLI BELEDIYESI KURS MERKEZLERI’NDEN 2 LGS TÜRKIYE BIRINCISI   09:30   BÜYÜKŞEHIR ZABıTASı KALDıRıM VE YOL İŞGALLERINE GEÇIT VERMIYOR   09:20   MERSIN’DE KURUMLAR YEŞIL DÖNÜŞÜM İÇIN BULUŞTU   16:53   TERÖR ÖRGÜTÜ PKK ÜYESI BIR GRUP SILAH BıRAKTı… ÖZGÜR ÖZEL: TERÖR ÖRGÜTÜNÜN BUGÜNKÜ SEMBOLIK SILAH BıRAKMA ADıMıNı MEMNUNIYETLE KARŞıLıYORUZ   16:51   ANJIYO OLAN MURAT ÇALıK YENIDEN CEZAEVINE SEVK EDILDI... CHP’LI ZEYBEK: "BUNUN ADı AÇıKÇA CINAYETE TEŞEBBÜSTÜR"   16:49   TERÖR ÖRGÜTÜ PKK ÜYESI BIR GRUP SILAH BıRAKTı… İYİ PARTI GENEL BAŞKANı DERVIŞOĞLU: "BUNA VESILE OLANLARıN UTANMASı GEREKIR"   16:47   TERÖR ÖRGÜTÜ PKK ÜYESI BIR GRUP SILAH BıRAKTı… 250 GÖZLEMCININ KATıLıMıYLA SILAHLAR IMHA EDILDI   02:01   ADANA, BAŞKANıNA SAHIP ÇıKTı… BINLERCE VATANDAŞ, TUTUKLANAN ZEYDAN KARALAR’A ÖZGÜRLÜK ISTEDI   01:59   CHP’NIN ADANA MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: BIZIM ARKAMıZDA MILLET VAR, ERDOĞAN’ıN ARKASıNDA TRUMP VAR, İSRAIL VAR   15:52   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN: "İKLIM KANUNU’NU, 10. YARGı PAKETI’NIN ANAYASA’YA AYKıRı HÜKÜMLERINI ANAYASA MAHKEMESINE TAŞıYACAĞıZ"   15:50   ÇYDD’DEN LISE EĞITIM SÜRESININ 2 YıLA INDIRILMESI ÖNERISINE TEPKI   14:45   CHP’LI BELEDIYE BAŞKANLARı PARTI GENEL MERKEZINDE BIR ARAYA GELDI... "BIRLIK VE BERABERLIK IÇINDE MÜCADELEYI KARARLıLıKLA SÜRDÜRECEĞIZ"   14:38   YENILENEN ALTYAPıSıYLA MEZITLI ÇÖZÜM MERKEZI VATANDAŞLARıN HIZMETINDE!   14:37   CHP MERSIN MILLETVEKILI TALAT DINÇER: “EMEKLIYI İNŞAATLARDA BEKÇI YAPTıNıZ, VICDANıNıZ RAHAT Mı?”   14:34   TARSUS BELEDIYESI’NDEN HAL YOLU VE ANA CADDELERDE TITIZ TEMIZLIK   14:31   “BIR TAŞıYANıM OLSA” DIYEN ÖĞRENCILERIN EV TAŞıMASı MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN   14:30   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN TOPLU TAŞıMA ARAÇLARıNA KLIMA DENETIMI  
 
     
   

Büyükşehir’in Emekli Evleri Yeniden Hizmette


Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Yenişehir ve Tarsus’taki iki Emekli Evi, yeni normalleşme sürecinde yeniden hizmete girdi. Salgında çalışmalarına ara veren Emekli Evleri, 1314 üyesine kapılarını açtı. Büyükşehir, sürecin etkilerini de dikkate alarak, 15 Eylül’den itibaren Emekli Evi üyelerine etkinlikler düzenlemeyi planlıyor.

 

Tarih : 13 Ağustos 2020 Perşembe 17:23   Okunma : 2182

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Emekli Evleri, yeni normalleşme sürecinde 1314 üyesine kapılarını yeniden açtı. Salgın sürecini evlerinde geçiren yaş almışlar, yaklaşık 4 aylık bir aradan sonra Yenişehir ve Tarsus İlçelerinde hizmete giren iki Emekli Evi’nde yaşıtlarıyla birlikte keyifli vakit geçirebiliyor. Büyükşehir, sürecin etkileri doğrultusunda 15 Eylül’den itibaren Emekli Evi üyelerine geziler, söyleşiler ve konserler düzenlemeyi de planlıyor.

Salgın sürecinde Emekli Evi sayısı 2’ye çıktı

Büyükşehir Belediyesi, salgın sürecinde Yenişehir İlçesi Uğur Mumcu Parkı içerisindeki Emekli Evi’nde hizmete ara vermişti. Aynı dönemde Tarsus İlçesi Kültür Park’ta yeni bir Emekli Evi’nin yapımına başlayan Büyükşehir, yeni normalleşme sürecinde kentin 2 noktasında Emekli Evleri’ni yeniden hizmete sundu. Emekli Evleri, iki noktada 55 yaş üstü 1314 üyeye hizmet veriyor. Emekli Evleri’nde mini kütüphane, günlük gazeteler, çay ve pasta ikramı yapılıyor. Yeni normalleşme sürecinde Emekli Evleri’nde maske ve dezenfektan dağıtımı ile ateş ölçümü yapılıyor. Oturma alanları ise sosyal mesafe dikkate alınarak oluşturuldu.

“En güzel vakitlerimizi burada geçiriyoruz”

Emekli Evi üyelerinden 65 yaşındaki Güzin Turgut, salgın sürecinde Emekli Evi’ne yeniden kavuşmanın sabırsızlığı içerisinde olduğunu belirterek, “Emekli Evi açıldığından beri buradayım. Hemen hemen ilk üyelerdenim. Çok memnunum. Sağ olsunlar bizim için burayı açtılar. En güzel vakitlerimizi burada geçiriyoruz. Güzel arkadaşlıklar edindik. 3 ay boyunca sıkıntılar çektik. Çünkü her gün buraya gelmeye alışmıştık. Burası kapanınca şahsen hayatım durdu. 65 yaş üstüne sokağa çıkma yasağı kaldırılınca buradaki arkadaşlarımızla haberleşip pastanelere gittik. Oralarda buranın tadını bulamadık. Burada çok güzel vakit geçiriyoruz. Bize böyle güzel bir yer sunduğu için Başkanımız’a çok teşekkür ediyoruz” dedi.

“Özellikle yalnız yaşayanların buraya gelip deşarj olması çok güzel”

Üyelerden 14 yıllık emekli Tahir Altın da Emekli Evi’nde yaşıtlarıyla sosyalleşme fırsatı bulduklarını vurgulayarak,“Arkadaşların sohbetleri, özellikle yalnız yaşayanların buraya gelip deşarj olması çok güzel. Burada Belediye’nin gönderdiği günlük gazetelere bakıyoruz. Çalışanlar çok güzel hizmetler veriyor. Kitaplarımız var. Türkiye ve dünyadaki siyasi olayları konuşuyoruz, sohbet ediyoruz. Günlerimiz böyle geçiyor” diye konuştu.

“Buranın açılması çok güzel bir şey”

57 yaşındaki Erol Kaygın ise Emekli Evi’nin yeniden hizmete girmesinin mutluluğunu yaşadığını söyleyerek, “Yaklaşık bir senedir buraya gidip geliyorum. Değişik, nezih bir ortam. Çay, meyve suyu, pasta ikramı var. Ama asıl arkadaşlarla bir arada bulunmak, değişik bir insan yüzü görmek iyi geliyor” ifadelerine yer verdi.

Paylaş :
Etiketler :  BÜYÜKŞEHİR’İN EMEKLİ EVLERİ YENİDEN HİZMETTE, MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, BAŞKAN, VAHAP SEÇER

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA