5 Kasım 2025 Çarşamba

15:56   MEZITLI’DE ZEYTININ BEREKETI EĞITIME DÖNÜŞÜYOR   15:54   TOROSLAR’ıN YEŞIL ALANLARı KASıMPATı İLE RENKLENDI   14:28   AİHM’NIN SELAHATTIN DEMIRTAŞ HAKKıNDAKI KARARı... CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: BURASı BIR YARGı ÜLKESIDIR, YARGı NE DERSE O OLUR   14:25   İÇIŞLERI BAKANı YERLIKAYA’DAN, "İBB’DEKI VERI SıZıNTıSı SORUŞTURMASıNDA ZAFIYET YOK" DEDIĞI IDDIALARıYLA ILGILI AÇıKLAMA   14:21   BÜLENT ECEVIT’IN 19’UNCU ÖLÜM YıLıNDA MEZARı BAŞıNDA ANıLDı   14:19   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL: "DILEK HANıM’ıN PASAPORTUNU IPTAL ETTILER; BU YAPTıĞıNıZ UCUZLUK"   09:30   MERSIN’DE KADıNLAR PEDAL ÇEVIRIYOR: ÖZGÜRLÜĞE GIDEN YOL BISIKLETLE BAŞLıYOR   09:15   NEW YORK’TA TARIH YAZıLDı: ZOHRAN MAMDANI BELEDIYE BAŞKANı OLDU   09:13   RAFLARDA TEHLIKE: AKDENIZ’DE TARIHI GEÇMIŞ ÜRÜNLERE ZABıTA MÜDAHALESI   09:07   KUKLALARLA UMUT ÖRÜLDÜ: TARSUS’TA LÖSEMILI ÇOCUKLAR İÇIN DAYANıŞMA ATÖLYESI   09:05   MERSIN’DE SANATıN RITMI YÜKSELIYOR: HAYALLER ENSTRÜMANLA BULUŞUYOR   08:49   ADANA SANAYISI ALARM VERIYOR: 100 FABRIKA KAPANDı, TÜRKIYE 22. SıRAYA GERILEDI!   08:33   EĞITIMDEN ÜRETIME: MERSIN’DE GÜÇLÜ İŞ BIRLIĞI DÖNEMI   23:47   İMAMOĞLU’NDAN ÜMRANIYE’YE DIRENIŞ ÇAĞRıSı: “YA HEP BERABER, YA HIÇBIRIMIZ!”   16:52   AYM BAŞKANı ÖZKAYA: “ADALET YALNıZCA MAHKEME SALONLARıNDA DEĞIL, HAYATıN HER ALANıNDA BIR PUSULADıR”   16:45   TÜSİAD’DAN DEM PARTI’YE KRITIK ZIYARET: EKONOMI VE DEMOKRASI GÜNDEMDE   16:32   ÖZEL’DEN SERT ÇıKıŞ: “BAŞSAVCı AKıN GÜRLEK, MAAŞıN DıŞıNDA GELIRIN VAR Mı?”   16:16   BAROLAR BIRLIĞI BAŞKANı: “DEMIRTAŞ KARARı EZBERE YORUMLANAMAZ!”   16:13   TOROSLAR BELEDIYESI, ÇEVRE BILINCINI ÇOCUK YAŞTA KAZANDıRıYOR   16:11   TARSUS BELEDIYE MECLISI KASıM AYı OLAĞAN TOPLANTıSıNı GERÇEKLEŞTIRDI  
 
     
   

Mersin, Avrupa Hareketlilik Haftasına Hazırlanıyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi, 16-22 Eylül’de kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında kentte sıfır emisyonlu ulaşımı teşvik eden bir dizi etkinlik düzenleyecek. Etkinliğin açılışını yarın Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer bisikletle Taş Bina’ya gelerek yapacak.Daire başkanları ve bisiklet derneklerinin katılımıyla gerçekleşecek etkinlikle bisikletin alternatif ulaşım olarak kullanılmasına dikkat çekilecek.

 

Tarih : 15 Eylül 2020 Salı 22:03   Okunma : 1819

Kentleri ve belediyeleri sürdürülebilir ulaşım tedbirleri almaya ve desteklemeye teşvik eden ve 16-22 Eylül tarihleri arasında dünyanın her yerinde kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamındaMersin Büyükşehir Belediyesi, kentte sıfır emisyonlu ulaşımı teşvik eden bir dizi etkinlik düzenleyecek. Etkinliğin açılışını Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer bisikletle yarın Taş Bina’ya gelerek yapacak.Daire başkanları ve bisiklet derneklerinin katılımıyla gerçekleşecek etkinlikle bisikletin alternatif ulaşım olarak kullanılmasına dikkat çekilecek.

Kentte hareketlilik haftası başlıyor

Ulaşım Dairesi Başkanlığı başta olmak üzere Büyükşehir Belediyesi’nin birçok dairesi, hafta süresince bisiklet kullanımının ve yaya yollarının artırılması, vatandaşların motorlu araçlar yerine alternatif ulaşım metotlarıyla seyahate yönelmesini amaçlayacak.Hareketlilik Haftası kapsamında, belediyelerin ulaşım planlamasının ve toplu ulaşım sisteminin geliştirilmesi, bisiklet ve yaya yollarının artırılması, vatandaşların ise bireysel araçlar yerine alternatif ulaşım metotlarıyla seyahat etmesinin teşvik edilmesi amaçlanıyor.

Başkan Seçer öncülüğünde Tarsus’ta bisiklet turu düzenlenecek

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ve 15 kişilik ekibinin öncülüğünde 17 Eylül’de Kültür Park’ta vatandaşları bilinçlendirici etkinlikler düzenlenecek. Hafta boyunca emisyonu azaltıcı yapılan tüm örnek davranışların #MBBhareketlilik etiketiyle sosyal medyada paylaşılması istenecek.

19 Eylül’de Tarsus İlçesi’nde Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve bisiklet derneklerinin öncülüğünde ‘Tarsus Bisiklet Turu’ düzenlenecek. 

20 Eylül’de Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, çocuklara Kültür Park içerisinde haftanın önemini belirten resim yarışması düzenleyerek dereceye girenleri ödüllendirecek.

Etkinlik haftasında, belirli saatlerde KentBis bisikletleri ücretsiz olacak

Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda, sıfır emisyonlu hareketliliği desteklemek amacıyla belirlenen saatler arasında Büyükşehir’in bisikletlerinden vatandaşlar ücretsiz olarak yararlanabilecek. Sahilde,Mersinliler’in hem ulaşım aracı olarak hem de sahil gezisi amaçlı kullandığı scooterlar da 21 Eylül’de belirli saatler arasında ücretsiz olacak.

Etkinliğin son günü olan 22 Eylül’de ise kent merkezinde belirlenen bir bölge belirli saatler arasında trafiğe kapatılacak. ‘Arabasız gün’ olarak bilinen etkinlikte trafiğe kapatılan bölgeye sıfır emisyon temasına uygun afişler asılacak.

Paylaş :
Etiketler :  MERSİN, AVRUPA, HAREKETLİLİK, HAFTASINA, HAZIRLANIYOR, COVID-19, BÜYÜKŞEHİR, BELEDİYESİ, PANDEMİ, BAŞKAN, VAHAP SEÇER, KORONAVİRÜS

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA