17 Ağustos 2025 Pazar

16:05   JEOLOJI MÜHENDISLERI ODASı’NDAN DEPREM KRIZI UYARıSı: "SAHTE DIPLOMALıLARLA FELAKETE GIDIYORUZ!"   13:59   TOROSLAR’DA EĞITIMIN ZAFERI: OKUMA YAZMA ÖĞRENEN YETIŞKINLER HAYATLARıNA YENIDEN BAŞLADı!   11:44   MERSIN’DE ÇOCUKLAR FUTBOLLA BÜYÜYOR: ÜCRETSIZ KURSLAR YETENEK AVıNDA!   10:03   MERSIN’DE KARIYER DEVRIMI: BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI İLE 44 BIN KIŞIYE İSTIHDAM DESTEĞI!   01:25   KıRŞEHIRLILERDEN ’HAK, HUKUK, ADALET’ ÇAĞRıSı: ALLAH’ıN VE MILLETIMIZIN ISTEĞIYLE İMAMOĞLU’NU ÇANKAYA’YA YOLLAYACAĞıZ. İSTANBUL’U ALDıK, TÜRKIYE’YI DE ALMAYA TALIBIZ   20:02   TOLGA GÖKÇELI MEZITLI İLÇE BAŞKANLıĞı’NA ADAYLıĞıNı AÇıKLADı   16:58   MEZITLI BELEDIYE ZABıTASı’NDAN SıKı DENETIM   16:55   BAŞOĞLU KABLO IDEF 2025’E TÜRKIYE’NIN SAVUNMA SANAYISINE MILLI ÇÖZÜMLERIYLE GÜÇ KATTı!   16:44   "ÇÖPTEN KURTARDı": İŞÇILER GÖZALTıNA ALıNAN BAŞKANLARıNA SAHIP ÇıKTı   16:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SON OPERASYONA TEPKI   16:37   AYDıN BÜYÜKŞEHIR’DE ’İSTIFA ET, YOKSA İŞSIZ KALıRSıN’ İDDIASı!   11:47    MERSIN BÜYÜKŞEHIR, İKLIM KRIZINE KARŞı YOL HARITASıNı BELIRLEDI: “MERSIN İKLIME HAZıR” PROJESI BAŞLADı   11:43   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “HALK SEFALETLE, YANDAŞ SERVETLE KARŞı KARŞıYA – ŞIMŞEK KAÇAMAK YANıT VERDI”   11:40   BEYOĞLU BELEDIYE BAŞKANı İNAN GÜNEY, GÖZALTıNA ALıNMADAN ÖNCE AILESIYLE PAYLAŞTıĞı FOTOĞRAFLA MESAJ VERDI   11:13   BAKAN ŞIMŞEK: BRÜT REZERVLER TARIHI ZIRVEDE, TL MEVDUAT PAYı YÜKSELDI   09:28   VAHAP SEÇER’DEN AYDıNCıK’A TAM DESTEK: 1.4 KILOMETRELIK CADDE BAŞTAN SONA YENILENDI   07:58   İBB’YE YÖNELIK SORUŞTURMA DERINLEŞIYOR: CHP’LI BAŞKAN İNAN GÜNEY DAHIL 44 KIŞI İÇIN GÖZALTı   23:38   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı VAHAP SEÇER: GERÇEK CHP’LI TEHDIDE, ŞANTAJA PABUÇ BıRAKMAZ   16:19   ÖZLEM ÇERÇIOĞLU: "AK PARTI ÇATıSı ALTıNDA HIZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞIM"   16:16   ÖZGÜR ÖZEL, ’İBB BORSASı’NA ILIŞKIN BELGE AÇıKLADı... ÖZEL: "ALLAH BUNDAN SONRA AK PARTI’YE AYDıN’DA KOLAYLıK VERSIN, MILLET MILLI IRADE HıRSıZLıĞıNı AFFETMEZ”  
 
     
   

Mersin Büyükşehir, Sivrisinekle Mücadelede Lepistes Üretmeye Devam Ediyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi, sivrisinekle mücadelenin kimyasal yöntemlerin yanı sıra biyolojik yöntemlerle de yapılması için çalışmalarını sürdürüyor.

 

Tarih : 2 Ekim 2020 Cuma 10:44   Okunma : 1581

Mersin Büyükşehir Belediyesi, sivrisinekle mücadelenin kimyasal yöntemlerin yanı sıra biyolojik yöntemlerle de yapılması için çalışmalarını sürdürüyor. İl genelindeki binlerce sulama havuzuna bırakılması için sivrisinek larvalarıyla beslenen lepistes balıkları üretiliyor. Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Tarsus Gençlik Kampı’nda oluşturulan göletin içine bırakılan 20 adet lepistes balığı, üreyerek binlere ulaştı.

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen proje kapsamında sulama havuzlarında sivrisinek üremesinin önüne geçen lepistes balıkları, sinekle mücadelede kimyasal ilaç kullanımının önüne geçerek hem doğanın korunmasını sağlıyor, hem de maddi yönden masrafları azaltıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, sivrisinekle mücadelenin kimyasal yöntemlerin yanı sıra biyolojik yöntemlerle de yapılması için çalışmalarını sürdürüyor. İl genelindeki yüzlerce sulama havuzuna bırakılması amacıyla sivrisinek larvalarıyla beslenen lepistes balıkları üretiliyor.

Doğanın ve kamu kaynaklarının korunmasını ön planda tutan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in öncülüğünde uygulamaya konulan çalışma kapsamında, bir tür süs balığı olan ve sivrisinek larvalarıyla beslenen lepistes balıklarının çoğaltılması ve il genelinde bulunan binlerce sulama havuzuna bırakılması için çalışmalar yürütülüyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkalığı’na bağlı olan Tarsus Gençlik Kampı’nın doğal ortamında oluşturulan gölete bırakılan 20 lepistes balığı hızla çoğalarak sayıları binlere ulaştı.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından geliştirilen sivrisinekle mücadelede lepistes balıklarının kullanılması uygulamasının ilk etap çalışmaları geçtiğimiz Mayıs ayında yapılmış ve proje olumlu sonuçlar vermişti.

Sulama havuzlarına bırakıldı

İlk etapta 1000 adet sulama havuzuna, sivrisinek larvalarıyla beslenen lepistes balıkları bırakıldı. Hiçbir kimyasal kullanılmadan sivrisinek çoğalımının önüne geçilmesini sağlayan uygulama, oldukça külfetli olan sinekle mücadelede harcanan miktarı da asgari düzeye indiriyor.

Herhangi bir kimyasal kullanılmadan ve çevre kirliliği yaratmadan gerçekleştirilen üretimde, balıklar tamamen doğal şekilde larvaların yok olmasını sağlıyor ve sivrisineğin üremesinin önüne geçiyor. Üretilen lepistes balıkları, il genelinde ihtiyaç duyulan sulama havuzlarına bırakılacak.

Paylaş :
Etiketler :  mersin, büyükşehir, sivrisinekle, mücadele, larva, lepistes, balık

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA