10 Temmuz 2025 Perşembe

15:52   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN: "İKLIM KANUNU’NU, 10. YARGı PAKETI’NIN ANAYASA’YA AYKıRı HÜKÜMLERINI ANAYASA MAHKEMESINE TAŞıYACAĞıZ"   15:50   ÇYDD’DEN LISE EĞITIM SÜRESININ 2 YıLA INDIRILMESI ÖNERISINE TEPKI   14:45   CHP’LI BELEDIYE BAŞKANLARı PARTI GENEL MERKEZINDE BIR ARAYA GELDI... "BIRLIK VE BERABERLIK IÇINDE MÜCADELEYI KARARLıLıKLA SÜRDÜRECEĞIZ"   14:38   YENILENEN ALTYAPıSıYLA MEZITLI ÇÖZÜM MERKEZI VATANDAŞLARıN HIZMETINDE!   14:37   CHP MERSIN MILLETVEKILI TALAT DINÇER: “EMEKLIYI İNŞAATLARDA BEKÇI YAPTıNıZ, VICDANıNıZ RAHAT Mı?”   14:34   TARSUS BELEDIYESI’NDEN HAL YOLU VE ANA CADDELERDE TITIZ TEMIZLIK   14:31   “BIR TAŞıYANıM OLSA” DIYEN ÖĞRENCILERIN EV TAŞıMASı MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN   14:30   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN TOPLU TAŞıMA ARAÇLARıNA KLIMA DENETIMI   09:02   BÜYÜKŞEHIR EKIPLERI TRAFIK GÜVENLIĞI İÇIN SAHADAYDı   21:33   TOROSLAR’DA SıFıR ATıK SEFERBERLIĞI: MOBIL ATıK GETIRME MERKEZI MAHALLELERDE   16:50   MURAT ÇALıK TEKRAR HASTANEYE KALDıRıLDı... ÇALıK’ıN EŞI ZEHRA ÇALıK: "DAHA NEYI BEKLIYORUZ? SAVCıLıKTAN TAHLIYE KARARıNı ACILEN BEKLIYORUZ"   16:48   BAŞARıR: "İKTIDAR, DÜNYANıN HER YERINDE VAR AMA DEMOKRASI OLABILMESI IÇIN MUHALEFET OLMASı LAZıM"   16:35   TBMM GENEL KURULU’NDA CHP’LILERDEN TUTUKLAMALARA PROTESTO   03:15   TERÖR ÖRGÜTÜ PKK LIDERI ABDULLAH ÖCALAN’ıN VIDEO MESAJı BEKLENIYOR   01:29   CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK IFADE VERDI: ’İFTIRA AT, KURTUL’ DÜZENI KURULMUŞ DURUMDA   01:27   SÖZCÜ TV KARARTıLDı   22:52   ZEYDAN KARALAR TUTUKLANDı... TÜLAY HATIMOĞULLARı: ADANA’DA BELEDIYE BAŞKANıNı TUTSAK EDERSENIZ, DEMOKRATIK TÜRKIYE UMUDUNA GÖLGE DÜŞER   21:15   ZEYDAN KARALAR TUTUKLANDı   20:15   ADANALıLAR’DAN ZEYDAN KARALAR’A DESTEK IÇIN OTURMA EYLEMI   17:29   AİHM’DEN SELAHATTIN DEMIRTAŞ LEHINE HAK IHLALI KARARı... DEMIRTAŞ’ıN AVUKATLARı: "KARARıN EN ÖNEMLI TARAFı KOBANI DAVASıNDA VERILEN MAHKUMIYET KARARıNıN DAYANDıĞı DELILLERI BOŞA ÇıKARMASıDıR"  
 
     
   

Emre Seven Tarihi Geçişte Hava Muhalefetine Takıldı


Mersin Yenişehir Belediyesinin düzenlediği Mersin-Kıbrıs Solo Yüzme Geçişi organizasyonuyla dün sabah saatlerinde Anamur Burnu’ndan Girne’ye doğru kulaç atan Milli Yüzücü Emre Seven,70 kilometre uzunluğundaki parkurun36.7’inci kilometresinde kötü hava koşulları nedeniyle sudan çıkmak zorunda kaldı.

 

Tarih : 3 Ekim 2020 Cumartesi 17:39   Okunma : 2102

Mersin Yenişehir Belediyesinin düzenlediği Mersin-Kıbrıs Solo Yüzme Geçişi organizasyonuyla dün sabah saatlerinde Anamur Burnu’ndan Girne’ye doğru kulaç atan Milli Yüzücü Emre Seven,70 kilometre uzunluğundaki parkurun36.7’inci kilometresinde kötü hava koşulları nedeniyle sudan çıkmak zorunda kaldı.

2 Ekim Cuma günü sabah saat 05.33’te Anamur’dan ilk kulacı atan Emre Seven, 15 saat 46 dakika sonra hava koşullarının kötüleşmesi nedeniyle yarışı yarıda bırakmak zorunda kaldı. Teknik ekibinin yüzüşü bırakması gerektiğini söylemelerine karşın Seven, yarışı tamamlamakta ısrar etti.Ancak Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in gönderdiği sesli mesaj sonrası Seven, sudan çıkmaya ikna edilebildi. Kendisine eşlik eden tekneye çıkan Emre Seven alkışlara ve tezahüratlarla karşılanırken, Seven’in gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

MANŞ DENİZİ PARKURUNDAN DAHA UZUN YÜZDÜ

Emre Seven, Mersin-Kıbrıs Solo Yüzme Geçişi denemesindeki 36.7 kilometrelik yüzüşü ile 34 kilometre uzunluğundaki dünyaca ünlü Manş Denizi geçişinden daha uzun bir mesafe kat etti.

“EMRE SEVEN BÜYÜK BİR BAŞARIYA İMZA ATTI”

Emre Seven’in sağlığının her şeyden daha önemli olduğunu vurgulayan ve Seven’in denizde kaldığı süre ve geçtiği mesafe göz önüne alındığında büyük bir başarıya imza attığını ifade eden Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit “Milli Yüzücümüz Emre Seven tarafından yapılan Mersin-Kıbrıs Solo Yüzme Geçişi denemesi olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi. Büyük bir cesaretle kulaçlarını atan Emre, Dünya Açık Deniz Yüzme Kuralları dahilinde bu parkurda daha önce hiç yapılmayanı deneyerek, bize büyük bir heyecan ve gurur yaşattı. Denizde kaldığı süre ve kat ettiği 36.7 kilometrelik mesafe göz önüne alındığında gerçekten de büyük bir başarıya imza attığını görüyoruz. Hedeflediğimiz noktaya ulaşamamış olmanın üzüntüsünü değil, Emre’nin sağlıklı bir şekilde denizden çıkmasını ve bu organizasyonu yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

“PARKUR YÜZÜCÜLER İÇİN HEDEF HALİNE GELECEK”

Bu organizasyonla ulusal ve uluslararası sporcular için Mersin-Kıbrıs geçişinin hedef parkur olacağına inandıklarını belirten Başkan Özyiğit, “Yenişehir Belediyesinin bu organizasyonu ile inanıyoruz ki ulusal ve uluslararası yüzücüler bu parkuru hedef listelerine koyacaklardır. Bu organizasyonu düzenlerken bizlere desteklerini esirgemeyen Mersin Valiliğine, Mersin İl Emniyet Müdürlüğüne, KKTC Mersin Başkonsolosluğuna, Türk ve KKTC Sahil Güvenlik Komutanlıklarına, Mersin Ticaret ve Sanayi Odasına, Mersin Akaryakıtçılar Derneğine, KKTC Yüzme Federasyonuna, Yenişehir Hastanesine, liman ve gümrük polisine, basın mensuplarına ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  PANDEMİ, YENİŞEHİR, BELEDİYESİ, COVID-19, MERSİN-KIBRIS, SOLO, YÜZME, GEÇİŞİ, BAŞKAN, ABDULLAH, ÖZYİĞİT, KORONAVİRÜS

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA