16 Eylül 2025 Salı

23:39   ADLIYEDE DEVRIM GIBI AÇıLıŞ: MERSIN BAROSU’NDAN AVUKATLARA DIJITAL VE FIZIKSEL KONFOR   23:37   MERSIN MARINA’DA TARIH YAZıLDı: 12 DEV ADAMA SAHILDEN DESTEK!   23:35   TOROSLAR’DA YENI EĞITIM YıLıNA COŞKULU BAŞLANGıÇ   23:32   AKDENIZ’DE TEMIZLIK SEFERBERLIĞI: 270 KIŞILIK EKIPLE 65 MAHALLEDE 7/24 HIZMET!   22:59   MERSIN’DE TOPRAK KAZANıYOR, İNCIRLE GELECEK YEŞERIYOR!   22:25   ZEYTIN KıYıMı BAŞLADı: AKBELEN’DE DIRENIŞ ÇAĞRıSı!   20:10   SILIFKE CEMIL SUNGUR’A GÖZYAŞLARıYLA VEDA ETTI: BIR DEĞER SESSIZCE UĞURLANDı   11:50   TANDOĞAN’DA TARIH YAZıLDı: CHP’DEN VESAYETE KARŞı DEMOKRASI MANIFESTOSU   11:41   CHP KURULTAYı DAVASı BIR KEZ DAHA ERTELENDI   11:10   MESKİ’DEN ERDEMLI’YE ALTYAPı VE ASFALT ATAĞı: KARGıPıNARı YEPYENI YOL AĞıNA KAVUŞTU   21:36   KADıN EMEĞIYLE İLMEK İLMEK YÜKSELEN MIRAS: MERSIN DOKUMALARı ULUSLARARASı VITRINDE   20:55   MEZITLI’DE KAZA!   16:21   “YA İSTIKLAL YA ÖLÜM!”: SAKARYA ZAFERI’NIN 104. YıLıNDA TARIHE SAYGı   14:12   AFAD UYARDı: SISMIK HAREKETLILIK DEVAM EDIYOR, VATANDAŞLAR TEDBIRLI OLMALı   13:51   TARıM ALARMı: TÜRKIYE HER SAAT 18,5 FUTBOL SAHASı BÜYÜKLÜĞÜNDE TOPRAĞıNı KAYBEDIYOR!   13:27   MERSIN’DE HAREKET VAR: AVRUPA HAREKETLILIK HAFTASı’NDA ŞEHIR SOKAKLARı HAYAT BULUYOR!   12:45   BAYRAMPAŞA BELEDIYE BAŞKANı GÖZALTıNDA: “BAŞıM DIK, ALNıM AKTıR”   12:39   SINEMA PERDESINDEN DOĞAYA UMUT: ALTıN KOZA 5 BIN FIDANLA YEŞERIYOR   12:32   “BAYRAMPAŞA OPERASYONU: SEÇIMLE GELENLERE ŞAFAK BASKıNı, HUKUK SANDıKTA YARGıLANACAK!”   11:09   KıRSALDA KÜLTÜR RÜZGARı: MERSIN’IN YAYLA KONSERLERI KOCAYER’DE COŞKUYLA YANKıLANDı  
 
     
   

Forum Katlı Kavşağı’nın Temeli Atılıyor


Büyükşehir Belediyesi’nin Mersin trafiğini büyük ölçüde rahatlatacak projelerinden biri olan ve Başkan Seçer’in geçen hafta müjdesini verdiği Forum Katlı Kavşağı’nın temeli atılıyor. Çalışmalar kapsamında Hüseyin Okan Merzeci Bulvarı ile 20. Cadde kesişimi(Forum Üst Kavşağı) araç trafiğine kapatılacak.

 

Tarih : 16 Ekim 2020 Cuma 13:35   Okunma : 2620

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Ulaşım Master Planı çerçevesinde hayata geçirmeyi planladığı Forum Katlı Kavşağı’nın temeli atılıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in geçen hafta müjdesini verdiği proje tamamlandığında Mersin trafiği de önemli ölçüde rahatlayacak.

Mersin’in trafik yoğunluğunun en fazla olduğu Hüseyin Okan Merzeci Bulvarı ile 20. Cadde, hayata geçirilecek yeni Forum Katlı Kavşağı Projesi ile rahat bir nefes alacak. Sabah işe gidiş ve akşam işten dönüş saatlerinde araç sayısının pik yaptığı ve trafiğin en yoğun olduğu saatlerde sürücüler ve yayalar için çileye dönen trafik sorunu yeni kavşak ile çözüme kavuşacak.

Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilecek olan Forum Katlı Kavşağı, Mersin’in ulaşımda refah seviyesine ulaşması noktasında belirlenen önemli katlı kavşak projelerinden biri olacak.

Yapım çalışmaları başlayacak

Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı tarafından 24 Eylül 2020 tarihinde “Mersin Büyükşehir Belediyesi Uhdesinde Bulunan Muhtelif Caddeler, Bulvarlar ve Sokaklar İle Kırsal Grup Yollarında Alt Yapı, Üst Yapı ve Sanat Yapıları ve Yol Yapımı İşi” ihalesine çıkılmış, 13 Ekim’de yüklenici firma ile sözleşme imzalanmıştı. Yüklenici firmanın sözleşmeyi imzalaması ile birlikte söz konusu katlı kavşak yapım işinde projenin arazi üzerinde aplikasyon çalışmaları başladı. Bu çalışmaların bitmesinin ardından katlı kavşak yapım çalışmalarına başlanacak.

Toplam proje uzunluğu 700 metre

Forum Katlı Kavşağı’nın toplam proje uzunluğu doğu batı istikametinde 700 metre olarak belirlendi. Projenin başlangıç ve bitiş toplam kapalı kesit uzunluğu 66,20 metre, yan yollar dahil toplam genişlik 35metre, kapalı kısım genişliği 16 metre, giriş çıkış genişlikleri 26 metre olacak. Proje yapımında; 58 adet farklı ebatlarda kiriş, 417 adet farklı çaplarda forekazık kullanılacak.

Kavşak trafiğe kapatılacak, sürücüler için yeni güzergâhlar belirlendi

Çalışmalar başlamadan önce Hüseyin Okan Merzeci Bulvarı ile 20. Cadde kesişimi(Forum Üst Kavşağı) araç trafiğine kapatılacak. Bu güzergâhları kullanmak isteyen sürücülerin Çatı Kavşağı(18. Cadde Kavşağı) ve Cam Spor Kavşağı (Beş Yol Kavşağı) ile bu kavşaklara bağlı alternatif güzergahları kullanmaları gerekecek.

Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi ile Ulaşım Dairesi Başkanlığı ekipleri sürücüler için kentin belirli noktalarına uyarıcı bilgi yön levhaları yerleştirecek.

Paylaş :
Etiketler :  PANDEMİ, FORUM, KATLI, KAVŞAĞININ, TEMELİ, ATILIYOR, COVID-19

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA