19 Haziran 2025 Perşembe

10:05   CHP’LI GÜLCAN KıŞ, “MERSIN ÜRETIYOR AMA YATıRıM ALAMıYOR, BU BIR IHMALKÂRLıK DEĞIL, SIYASI TERCIHTIR!”   09:01   BÜYÜKŞEHIR’IN İTAIYE ERI SıNAVLARıNDA ADAYLAR TER DÖKTÜ   14:39   TARSUS BELEDIYESI’NDEN YAŞAMA DOKUNAN HIZMET    14:01   YENIŞEHIR BELEDIYESI MERSIN’E KENT KÜTÜPHANESI VE OYUNCAK MÜZESI KAZANDıRıYOR   13:59   MEZITLI’DE KADıNLARA, EMEKLILERE VE ENGELLILERE YÖNELIK MOBIL KUAFÖR HIZMETI 15.500 KIŞIYE ULAŞTı   13:55   GOLDEN GLOBAL YATıRıM BANKASı VE ICD 20 MILYON DOLARLıK FINANSMAN ANLAŞMASıNı İMZALADı   10:28   YÖNETICI KRIZI KAPıDA: TERFI SISTEMI ÇÖKÜYOR, ŞIRKETLER GELECEĞINI KAYBEDIYOR   10:23   RAHMI M. KOÇ MÜZESI’NDE BOYANıN SUYLA DANSı: EBRU SERGISI   10:19   MINIK SPORCULAR SPORA İLK ADıMLARıNı AKDENIZ’DE ATıYOR   10:16   ULUSLARARASı PARA TRANSFERI ARTıK DAHA KOLAY: MORPARA VE MONEYGRAM İŞ BIRLIĞI   10:12   YUMURTALıK BELEDIYESI, HALK SAĞLıĞı IÇIN ÇALıŞıYOR   10:08   “ZEYTINLIKLER MADENCILIĞE KURBAN EDILIYOR”   10:06   BÜYÜKŞEHIR’DEN ÖĞRENCILERE YKS ÖNCESI MORAL ETKINLIĞI   10:01   CHP’LI BELEDIYE BAŞKANLARı, BANDıRMA’DA DÜZENLENEN AKŞAM YEMEĞINDE BIR ARAYA GELDI   09:50   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “VATANDAŞ PAZAR ÇANTASı DEĞIL, ARTıK SABıR TAŞı TAŞıYOR!”   09:20   ZAFER PARTISI GENEL BAŞKANı ÜMIT ÖZDAĞ, ANKARA’DA: İKTIDAR VE DESTEKÇILERINE AYRı, MUHALEFETE AYRı BIR HUKUK UYGULARSANıZ IÇ CEPHEYI SAĞLAMANıZ MÜMKÜN OLMAZ   09:05   SILIFKELI KADıNLARıN YENI BULUŞMA NOKTASı; ATAKENT KADıN ATÖLYESI    21:15   MEZITLI BELEDIYESI KÜLTÜREL MIRASıNA SAHIP ÇıKıYOR, “TAŞ MEKTEP” YAŞAYAN MÜZEYE DÖNÜŞÜYOR   21:10   “YERLI ARAÇLARDA HURDA TEŞVIK UYGULAMASı HAYATA GEÇIRILMELIDIR”   21:01   MOBILYA İHRACATıNA AKDENIZ DOKUNUŞU   
 
     
   

MERYAD Başkanı Doğmuş, Suudi Boykotu’nu Yakından Takip Ediyoruz


Mersin Yatırımcı İş İnsanları Derneği (MERYAD) Başkanı Coşkun Doğmuş, Suudi Arabistan tarafından Türk ürünlerine uygulanan boykota değinerek, “Suudi boykotunu yakından takip ediyoruz, Mersin’deki etkisine karşı önlemler alacağız” dedi.

 

Tarih : 20 Ekim 2020 Salı 17:44   Okunma : 1801

Suudi Arabistan, aldığı kararla Türk ürünlerine boykot uyguladı. Ülkedeki marketlerde Türk ürünlerinin etrafı çevrilerek, “Türk ürünü kullanmayın” tarzında uyarılar yazılarak, halk ürünlerden uzak tutuluyor.  Konuyla ilgili son olarak ülkenin en büyük yemek zinciri Herfy de boykota katıldığını artık Türk burgeri yerine Yunan burgeri satacağını dile getirdi. Gelişmelerle MERYAD Başkanı Coşkun Doğmuş yazılı bir açıklama yaparak, konunun takipçisi olduklarını dile getirdi.

“SUUDİ ARABİSTAN BOYKOTUNUN ETKİSİNİ GÖRECEĞİZ”

Önlemler almak için çalıştıklarını dile getiren MERYAD Başkanı Doğmuş, “Suudi Arabistan’ın uyguladığı boykot, ülkemizi yalnızlaştırma ve Akdeniz’den uzaklaştırma çabalarının sadece bir ayağı. Bu noktada Mersin, konumu ve ticari hacmi açısından büyük öneme sahip bir il. Mersin limanı Akdeniz’de önemli bir yere sahip. Aynı şekilde İskenderun Limanı da. Bu iki liman Türkiye’nin Akdeniz’e açılan iki kapısı olarak, Orta Doğu’yla çok yakın ilişkiler içerisinde olan yerler. Bu nedenle Suudi Arabistan tarafından uygulanan boykotun etkisini göreceğiz. MERYAD olarak bölgenin bu durumdan en az etkilenmesini sağlamak adına birlikteliklerimizde alınabilecek önlemler adına fikir alışverişleri yapıyoruz. Aynı şekilde çevre illerde bulunan iş insanları ve derneklerle de dirsek mesafesindeyiz” dedi.

“ÖNLEMLER ALINMALI”

Devletin konuyla ilgili çalışması önlemler alması gerektiğine değinen Başkan Doğmuş, “Suudi boykotunu yakından takip ediyoruz. Mersin’deki etkisine karşı önlemler alacağız. Halkın, çalışanlarımızın, esnafın sorun yaşamasını istemiyoruz. Biz de bu noktada elimizden geleni ardımıza koymayacağız. Ama tabi ki asıl iş devletimizde. Ancak lojistik ticaretinin önemli bir yeri olan Mersin ve bölge illerinin bu durumdan etkilenmesi neredeyse imkansız. Bu noktada devletimizin atacağı adımlar çok önemli. Konuyla ilgili yapıcı önlemlerin alınması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  PANDEMİ, MERYAD, BAŞKANI, COŞKUN DOĞMUŞ, COVID-19, SUUDİ, BOYKOTUNU, TAKİP, EDİYORUZ, KORONAVİRÜS

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA