12 Haziran 2024 Çarşamba

13:14   ÇYDD: "ÇOCUKLARıMıZıN UCUZ IŞ GÜCÜ OLARAK GÖRÜLMESINE, BEDENLERININ VE EMEKLERININ SÖMÜRÜLMESINE KARŞıYıZ"   12:43   AYŞE ATEŞ CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESINE İLIŞKIN AÇıKLAMA YAPTı   12:06   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT SARıCALAR MESIRA ALANı`NDA İNCELEMELERDE BULUNDU    11:58   AKDENIZ BELEDIYESI EŞ BAŞKANLARıNDAN TEMIZLIK PERSONELINE BÜYÜK MORAL   11:46   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÖZYIĞIT, YENIŞEHIR GÖNÜLLÜLERI İLE BULUŞTU   10:53   GÜLCAN KıŞ: “HABERDEN TASARRUF OLMAZ”   10:39   TAHIR ELÇI CINAYETININ KARAR DURUŞMASı BAŞLADı     10:22   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI “ÇOCUK ÇALıŞTAYı” DÜZENLEDI   10:02   VELI AĞBABA`DAN "ÇOCUK IŞÇI" RAPORU: TÜRKIYE`DE HER 10 ÇOCUKTAN 3`Ü YOKSUL   23:43   GÜRSEL EROL`DAN KAYYUM ELEŞTIRISI: “BU, DEM PARTI`LI BIR BELEDIYE BAŞKANıNA YAPıLAN BIR UYGULAMA DEĞIL BU, INSANLARıN SEÇME VE SEÇILME HAKLARıNıN TAKDIR GÖRMEDIĞI BIR DAVRANıŞ ŞEKLI”   22:47   DENIZ YÜCEL`DEN ÖMER ÇELIK`E `NEFRET SÖYLEMI` YANıTı: "BÖYLE BIR KONUNUN KONUŞULDUĞUNU TEYIT EDEMIYORUZ"   22:29   AKP`LILERIN ITIRAZıNA KARŞıN METIN KURT`UN ADı, İBB MECLISI`NDE ALıNAN KARARLA YEDIKULE`DEKI SPOR TESISINE VERILDI   21:29   ÖMER ÇELIK: “CUMHURBAŞKANıMıZ ARZU EDILDIĞI TAKDIRDE CHP`YE HAZINE VE MALIYE BAKANıMıZ ŞIMŞEK`IN BILGI VERECEĞINI IFADE ETTI”   20:47   AYŞE ATEŞ: “CUMHURBAŞKANı`MıZıN SESSIZLIĞINDEN GÜÇ ALARAK TEHDIT VE IFTIRALARı ILE BIZE HAYATı ZINDAN EDEN, SUÇU VE SUÇLUYU ÖVEN HER KIM VARSA DÜN NE SÖYLEDIĞINE BAKARAK YARıN NE KONUŞACAĞıNı DÜŞÜNSÜN”   20:10   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN VE CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL`IN GÖRÜŞMESININ PERDE ARKASı VE GENEL MERKEZDE YAŞANANLAR (2)   20:07   AKPM RAPORTÖRÜ SCHENNACH, DEM PARTI HEYETIYLE GÖRÜŞTÜ   20:05   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN, AYŞE ATEŞ`I KABUL ETTI   19:49   TTB: "ÖZEL HASTANELER YÖNETMELIĞI`NDE YER ALAN DÜZENLEMELERIN HAK KıSıTLAYıCı OLDUĞU BELIRTILEREK, DAVA AÇıLDı"   19:41   MERAL AKŞENER: ``TÜRKIYE`NIN HERHANGI BIR YERINDE HERHANGI BIR AMAÇLA BIR OFIS AÇMADıM``   19:35   24 OLUŞUMDAN “TÜRKIYE YÜZYıLı MAARIF MODELI”NE TEPKI: "LAIKLIK VE BILIM KARŞıTı YENI MÜFREDATı TÜMDEN REDDEDIYORUZ"  
 
     
   

Büyükşehir’in “Mola Evi”nden Ebeveynlere Yeni Uygulama


Mersin Büyükşehir Belediyesi, yeni bir uygulamayı hayata geçirdi ve özel bireyleri “Mola Evi”nde ağırlarken, ebeveynlerini de sahilde buluşturmaya başladı. Sahilde spor ve meditasyon yapan ebeveynler, ardından Limon Kafe’de buluşarak hayatın rutin sıkıntılarına ‘mola’veriyor.

 

Tarih : 24 Ekim 2020 Cumartesi 20:10   Okunma : 1962

Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Toroslar Engelsiz Yaşam Merkezi yerleşkesindeki “Mola Evi”nde özel bireyleri ağırlarken, ebeveynleri için de yeni bir uygulama başlattı.

Çocuklarını Mola Evi’ne teslim eden ebeveynler artık sahilde Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni Fatmanur Yılmaz eşliğinde ‘Aerobic Workout’ çalışmasına katılıp çimlerde spor yapıyor. Aileler ardından Uzman Psikolog Gizem Göçtü eşliğinde meditasyon ve Büyükşehir’in işlettiği Limon Kafe’de grup terapisine katılıyor.

Başkan Seçer’in müjdelediği “Mola Evi” bu yıl hizmete girdi

“Mola Evi” özel çocukların ve ailelerinin rahat bir nefes almasını sağlıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 2019’un Aralık ayında “Engellilerimiz ile ilgili yeni projeksiyonlarımız olacak” diyerek Mola Evi’ni hayata geçireceklerini duyurmuştu. 2020 yılında hizmete başlayan Mola Evi’nde özel bireyler ağırlanıyor ve eğitsel aktivitelerle keyifli vakit geçirmeleri sağlanıyor.

“Eminiz ki evlerine döndüklerinde kendilerini daha iyi hissedecekler”

Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde görev yapan Mola Evi Sorumlusu Psikolog Ezgi Dülger, ebeveynler için yeni başlatılan uygulamanın hava koşulları elverişli olduğu sürece devam edeceğini bildirdi. Ebeveynlerin özellikle karantina sürecinde dışarıda vakit geçirmeyi özlediklerine dikkat çeken Dülger, “Burada sosyal mesafemizi koruyup spor yaparak onları motive etmeye çalışıyoruz. Onların da kendilerini özel hissetmelerini sağlamak istiyoruz. Spor etkinliği yaptırdıktan sonra meditasyon yaptırıyoruz. Meditasyonun arkasından Limon Kafe’ye geçip orada çay kahve eşliğinde grup terapisiile onlara eşlik ederek birbirlerini anlamalarını sağlıyoruz. Bu şekilde hem rahatlamış oluyorlar hem de günlerini güzel geçirmiş oluyorlar. Eminiz ki evlerine döndüklerinde kendilerini daha iyi hissedecekler”dedi.

“Mola Evi’nin açılması bizi çok sevindirdi”

Ebeveynlerden Raziye Ersöz, 19 yaşındaki SerebralPalsili çocuğunun Engelsiz Yaşam Merkezi’nde spor etkinliklerine katıldığını ve Mola Evi’nde haftanın belirli günlerinde vakit geçirdiğini söyledi. Ersöz,“Pandemiden dolayı uzun süredir dışarıya çıkamıyorduk. Bu konuda da mutsuzduk. Spor etkinliğinin olmasına heyecanlandık, mutlu olduk ve şu anda da kendimizi hafif hissediyoruz, daha mutlu hissediyoruz. Belediye Başkanım Sayın Vahap Seçer’e bizi düşündüğünü için, bize böyle aktiviteleri sunduğunu için ve pandemi döneminde dahi bizleri ihmal etmediği için çok teşekkür ediyoruz”ifadelerine yer verdi.

“Özel çocuklarımıza yönelik bu hizmetler çok değerli”

Filiz Özgenç ise 9 yaşında otizmli bir kızı olduğunu ve servisle evden alınarak Mola Evi’ne götürüldüğünü söyledi. Kızını teslim ettikten sonra buluşmaya katıldığını belirten Özgenç, “Normalde spor yapmıyordum. Evde kendi imkanlarımla spor yapmaya çalışıyordum. Açık hava, deniz havasıyla birlikte güzel bir spor oldu.Enerji kattı, keyif verdi. Bu şekilde güzel bir etkinlik oldu.Özellikle özel çocuklarımıza yönelik bu çalışmalar, bu hizmetler çok değerli” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, KORONAVİRÜS, MOLA, EVİNDEN, EBEVEYNLERE, YENİ, UYGULAMA, PANDEMİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA